TT-kritik


2004-07-17

TT sprider Araraftregimens myter om Arafats ”maktlöshet”, hetsar mot israeler

Nyhetsbyrån TT överraskad idag läsarna med den följande frasen (se http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=288376&previousRenderType=2 ): 

”Arafats Palestinska myndighet har mycket svårt att göra något alls, eftersom hans poliser har skjutits ihjäl i stor utsträckning av israeliska soldater och vägspärrar hindrar alla förflyttningar på Västbanken och i Gazaområdet.” 

Den absurda formuleringen är ett tydligt exempel på TT:s övertramp. Den illustrerar hur TT-journalisternas patologiska israelhat leder till att de ignorerar fakta och desinformerar allmänheten. 

Palestinska säkerhetsstyrkor består av dussintal olika organisationer som saknar gemensam ledning. De flesta av de är underställda direkt till Arafat och är ansvariga för hundratals mord på israeliska civila. Förutom dem kontrollerar Arafatregimen några terrorgrupper, bl a al-Aqsa martyrbrigader. Områdena som kontrolleras av Arafatregimen har ett av de största i världen antal medlemmar i säkerhetsstyrkor per capita. Arafatregimen kritiserandes hårt av omvärlden för sin strategi att inte hålla säkerhetsstyrkorna under gemensam kontroll, och på sådant sätt slippa ansvaret för deras terrorhandlingar. Sådan kritik framfördes bl a av FN:s Mellanösternsändebud Terje Röd-Larsen. Efter kritiken beordrade Arafat terrorgruppen al-Aqsa martyrbrigader att hålla Larsen borta från områdena som kontrolleras av Arafatregimen (se t ex http://www.guardian.co.uk/israel/Story/0,2763,1263352,00.html , TT valde att inte rapportera om detta). 

Här är Arafatregimens säkerhetsstyrkor: 
 • Nationella säkerhetsstyrkor (Quwat al-Amn al-Watani). Över 14,000 män
 • Civil Polis (al-Shurta Madaniyya). 10,000 poliser
 • Generella underrättelsestyrkor (Mukhabbarat al-Amma). 3,000 officerare
 • Militära underrättelsestyrkor (Istkhabbarat al-Askariyya). En mindre enhet som kämpar mest mot interna opposition till Arafatregimen
 • Militära polisen
 • Kustbevakning (Shurta Bahariyya). 1,000 officerare.
 • Luftbevakning (Shurta al-Jawiya).
 • Civilförsvaret (al-Difa'a al-Madani).
 • Landgarderna (al-Amn al-Mahafza).
 • Insatsstyrkor (al-Amn al-Khass)
 • Presidentgardet (styrka 17) (al-Amn al-Ri'asah). 3,000 officerare.
 
Den palestinska polisen är aktivt involverad i terror mot israeliska civila. USA:s utrikesdepartement publicerade i november 2002 med en rapport om PA/PLO i vilken konstaterades: "members of PA security forces were frequently involved in acts of violence against Israelis"
 
Hundratals terrordåd i Israel begicks med direkt inblandning av Arafatunderställda säkerhetsstyrkor. Detta påvisar att den palestinska polisen är inte så paralyserad som TT vill framsälla det.  


Publicerat av TT-kritik 2004-07-17 kl. 14:47.

1 Svar till “TT sprider Araraftregimens myter om Arafats ”maktlöshet”, hetsar mot israeler ”

 1. # Blogger Jakob Ringart

  Trots att Arafats säkerhetstjänster decimerats av dessa hemska Israeler hade de ändå tillräcklig många villiga
  för att offentlig avrätta den 45 årige invånaren av byn Kabatia vid Jenin den 2 juli 2004. Hundratals bybor tittade på avrättningen på byns marknadsplats. Detta var en av de 15 palestinier som avrättats av dessa mördarband endast under detta år.
  Detta har dock "glömts" av TT's nyhetsleverantörer, eller?  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats