TT-kritik


2005-01-19

TT förtiger fakta om UNRWA:s inblandning i terror.

Nyhetsbyrån TT skriver idag om Peter Hansen, chef för FN:s organ för palestinska flyktingar UNRWA som "tvingas mot sin vilja lämna sin post efter nio år". När man läser telegrammet (http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_8965404.asp OBS! Det kan hända att texten i länken förändras) så får man uppfattning att Israel försökte hela tiden misskreditera Hansen och att israeliska anklagelser om UNRWAS inblandning i terror och korruption är falska och ogrundade. Som exempel anges bara ett fall som inte bekräftades.

Däremot ignorerar TT helt och hållet andra väldokumenterade fall:

1). Nyhetsbyrån Reuters har videotape som visar hur UNRWA:s ambulanser transporterar beväpnade palestinska terrorister den 11 maj 2004 i Zeitun, Gaza

2) Nidal ‘Abd al-Fataah ‘Abdallah Nizal, medlem i terrornätverket Hamas som greps av Israel i augusti 2002 var anställd av UNRWA som ambulansförare och erkände att han använde UNRWA-ambulanser för att transpotera ammunition och andra medlemmar i Hamas.

3). Nahd Rashid Ahmad Atallah som var UNRWA:s ansvarig för hjälpleveranser för palestinska flyktingar i Gaza erkände att han använde UNRWA:s bli för att transportera bomber och medlemmar i terroristgrupp ”Folkets motståndskommitté”

4). I augusti erkände Hansson att UNRWA anställer medlemmar i terrornätverket Hamas.

Se även:

Publicerat av TT-kritik 2005-01-19 kl. 14:25.

1 Svar till “TT förtiger fakta om UNRWA:s inblandning i terror.”

  1. # Anonymous Anonym

    Som krydda till TT´s telegram är det bra att veta att en starkt bidragande anledningen till Terje Röd´s avgång också var att den Palestinska Myndigheten förklarade honom, Persona Non Grata, (icke önskvärd) efter ETT(1) kritiskt offentligt uttalande mot Arafat.

    Detta är bra att ha i medvetandet med anledning av att TT inte tvekar att reservationslöst anklaga Israel för att ligga bakom hans avgång. (AndreasK)  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats