TT-kritik


2004-09-23

Tendens: TT skönmålar terroranhängare.

Både Alicio i Underlandet och Stambord (på engelska) uppmärksammar att nyhetsbyrån TT hittade på att Cat Stevens (även känd som Yusuf Islam) ”har konsekvent fördömt terrorhandlingar och hävdat att de strider mot islam”.

Telegrammet om Yusuf Islam signerat TT-Reuters, men Reuters aldrig påstod någonting liknande. Tvärt om, backgrundsinformation om Yusuf Islam, som återges i Alicio i Underlandet, tyder på det motsatta:

Han stödde Khomeinis dödsfatwa mot författaren Salman Rushdie och sade att han förtjänade att dö, samt varnade publicister för att göra en film av boken. Han betalade tusentals dollar till terrorgruppen Hamas, och han har hållit rasistiska tal om judar där han anklagar dem för att vara dömda av Gud. Han har också krävt ett förbud mot att diskutera homosexualitet i skolorna. Han har tidigare beskrivit den f.d. irakiske presidenten Saddam Hussein på ett sympatiskt sätt som "min muslimske broder" (Läs mer på Cat Stevens officiella
internetsida
):

TT-kritik vill i sin tur påminna om att det inte är första gången då nyhetsbyrån TT hittar på att rasande terroranhängare ”fördömer terrorhandlingar”. Till exempel den 5 maj 2004 påstod TT att ledaren för den terrororganisationen al-Aqsa martyrbrigader Marwan Barghoutihar ofta med skärpa sagt att det är en skam för palestinier att döda civila israeler”. I själva verket dömdes Barghouti precis för mord på civila israeler, morden som han erkände och aldrig ångrade.


UPDATE 2004-08-23 12:19 - TT: Cat Stevens är "fredsaktivist"
I telegrammet ”Brittisk protest mot USA” går TT ännu längre i det absurda och kallar Hamasanhängaren Cat Stevens för "fredsaktivist".

Publicerat av TT-kritik 2004-09-23 kl. 02:13.

0 Svar till “Tendens: TT skönmålar terroranhängare.”

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats