TT-kritik


2004-08-25

Allt som kan smutskasta Israel har högt nyhetsvärde.

Idag 2004-08-25 spred TT ett telegram om John Dugard, FN-"expert" som anklagade staten Israel för "apartheid" på Västbanken (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=303324&previousRenderType=1). TT ansåg att sådana anklagelser är särskild intressanta för svenska folket, trots att inga internationella nyhetsbyråer (AP, AFP, Reuters) ansåg att Dugards rasistiska gallimatias är inte värd att reproducera.

FN är ökänd för sina bisarra experter. Libyen, till exempel, valdes till ordförande för FN:s människorättskommissionen. Saddams nationalsocialistiska regim i Irak skulle ansvara i FN för nedrusning. Och så vidare. FN-konferens mot rasism i Durban (Sydafrika) urartade till manifestation av antisemitismen av unikt efter Andra Världskriget slag.

John Dugards anklagelser är speciellt sjuka med tanke på att FN, som administrerar Kosovo, praktiserar liknande politik där för att försvara den serbiska minoriteten i landet. Här ska man även ta hänsyn till att Kosovokriget är avslutad medan i Israel pågår ett krig och utmaningar att döda alla judar som man kan komma åt hörs dagligen i palestinska moskéer, syns i tidningar och väggar och visas i palestinska barnprogram. Israels avstängningar av visa vägar i områden är tillfälliga och fanns inte innan kriget började år 2000. FN avspärrningar hotar dock att bli permanenta.

Medan TT publicerar allt som kan smutskasta Israel, blundar den helt och hållet för den riktiga apartheid som har sina djupa rätter i mellanösterns arabländer. I Jordanien och Saudiarabien får inte judar bosätta sig. I områdena, som kontrolleras av Arafatregimen gäller dödstraff för alla som säljer mark till judar. Och i Saudiarabien, som är inte utsatt för något krig, på permanenta basen finns vägar på vilka bara muslimer får färdas.


Publicerat av TT-kritik 2004-08-25 kl. 14:40.

5 Svar till “Allt som kan smutskasta Israel har högt nyhetsvärde.”

 1. # Anonymous Anonym

  Skrämmande att TT gör allt för att hetsa mot Israel genom förvrängning av fakta och desinformation.
  TT borde kallas tidningarnas desinformationsbyrå vad gäller rapporteringen från den israelisk-arabiska konflikten.

  Mats Olofsson
  Stockholm  

 2. # Anonymous Anonym

  Kan man vänta sig annat från dyngspridarbyrån TT ? Nej. TT:s medarbetare lider av en kronisk defekt som gör dem oförmögna att skriva nyanserade, sakliga och intelligenta nyheter - inte bara när det gäller Mellanösternkonflikten. Denna kroniska defekt drabbar alla som har sina politiska preferenser längst ut på vänsterkanten. TT och Pravda är samma andas barn. Sovjetunionen har fallit, men inte TT. På TT:s redaktion bor den talibanvänster som fortfarande tror att svaret på världens alla problem är att förinta USA och Israel.  

 3. # Anonymous Anonym

  Visst är det intressant, TT väljer att publicera mycket dynga angående denna konflikt. Mönstret känns igen: Den som har något negativt att säga om Israel citeras mer än gärna, däremot: händelser och citat som skulle visa en positiv bild av Israel cencureras bort. När sågs något positivt om Israel från TT?

  /D  

 4. # Blogger Roberto Iza Valdes

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.  

 5. # Blogger Iza Roberto

  Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats