TT-kritik


2005-01-26

Läser TT-journalister egna telegram?

I dagens telegram (http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_9010787.asp ) påstår nyhetsbyrån TT att sex människor som mördades av palestinska terrorister (”motståndsmän” på TT:s språk) var israeliska soldater.
”Samtalen avbröts den 14 januari efter ett anfall då palestinska motståndsmän dödade sex israeliska soldater i Gazaremsan”, står det i telegrammet

Dock om man läser TT:s eget telegram från den 14 januari (http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_8909391.asp ) så står det:
Sex civila israeler som arbetade vid övergången dödades i överfallet och fem andra skadades. Angriparna sköts ihjäl av israeliska soldater.

Undrar om TT-journalister läser egna telegram eller de antisionistiska fanatikerna bryr sig bara om den propagandistiska effekten, inte om fakta?


Publicerat av TT-kritik 2005-01-26 kl. 09:02.

2 Svar till “Läser TT-journalister egna telegram?”

  1. # Anonymous Anonym

    Att TT bedriver opinionsbildning istället för nyhetsförmedling är tragisk verklighet. Att landortspressen saknar resurser/ork att kontrollera TT är tyvärr också tragisk verklighet. Men att SVD fortsätter att okritiskt citera TT är nära till skamligt. Måste denna gång ge full kredit till DN som hade moral att "rätta" TT innan dagens publicering av samma nyhet.
    Andreas K  

  2. # Anonymous Anonym

    "Samtalen avbröts den 14 januari efter ett anfall då palestinska motståndsmän dödade sex israeler som arbetade vid en gränsövergång mot Gazaremsan."

    Det verkar som det ändrats nu!  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats