TT-kritik


2005-05-23

Informativa nyheter negligeras, propagandistisk tyckande kamoufleras som nyheter

En av TT:s propagandistiska metoder är att förtiga viktiga och informativa nyheter och sprida istället förutfattade meningar av självutnämnda "experter". Under den senaste tiden "glömde" TT att informera sina läsare om några viktiga nyheter med ett internationellt genomslag:

* den internationella kritiken mot foklmordspredikan av PA-sheiken som sändes i palestinskt TV;

* PA blev tvungen att ta bort den antisemitiska texten Sions Vises Protokoll från sin hemsida

* En 15-årig palestinsk självmordsbombare som stoppades av den israeliska armén den 22 maj blev den 14-e tonårig på två monader som palestinier skickade för att utföra terrordåd

* Svensk biståndsminister Karin Jämtin tänker att ge bistånd till terrorgruppen Hamas

Medan informativa nyheter uteblir, levererar TT ett efter ett telegramm med ensidigt tyckande. Och medan det häftiga antiisraeliska utfallet av Karin Jämtin (som gjordes, av allt döma, för att avleda uppmärksamheten från Hamas-biståndet) kan anses ha något nyhetsvärde, är det däremot helt omöjligt att försvara det långa telegrammet med "Svenska kyrkans Mellanösternexpert" Gustaf Ödquists lösa angrepp mot den judiska staten.

Vem är Gustaf Ödquist? Varför ska oemotsagt tyckande av en representant av en ideel organsation med ett tydlig ställningstagande i arab-israeliska konflikten värderas högre än nyheter med substans?

Publicerat av TT-kritik 2005-05-23 kl. 14:41.

0 Svar till “Informativa nyheter negligeras, propagandistisk tyckande kamoufleras som nyheter”

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats