TT-kritik


2005-05-06

Har TT strukit Hamas ur EUs terrorlista?

I ett telegram som handlar om palestinska lokalvalet skriver TT:
En talesman för Israel sade att valet visserligen var en inompalestinsk angelägenhet men att Hamas inte ska tro att organisationen kan få demokratisk legitimitet genom val. Israel och USA betecknar Hamas som en terrororganisation.

Läser man TT:s text så kan man tro att bara USA och Israel betrakta Hamas som en terrororganisation. Av någon anledning undanhöll TT att även EU och Sverige (som medlemsland) har Hamas på sin terrorlista (som man kan hitta bl a på TT:s hemsida!).

Dogmatiska vänsteraktivister på TT:s redaktion ser Hamas som en "aktivistisk", inte terroristisk organisation. Med tanke på detta ska vägran att nämna att EU ansluter sig till Israels och USA:s syn på Hamas betraktas som ett försök att desinformera allmänheten och holka ur EU:s position i frågan.

Publicerat av TT-kritik 2005-05-06 kl. 15:34.

2 Svar till “Har TT strukit Hamas ur EUs terrorlista?”

  1. # Blogger Alicio

    Klockrent inlägg.

    "Israel och USA betecknar Hamas som en terrororganisation."

    - Det är exakt samma TT-fenomen som när nyhetsbyrån skriver att "Israel kräver att palestinierna ska slå ner" på terrorgrupperna. När det i själva verket handlar om FN:s, EU:s, USA:s och Rysslands krav i Färdplanen (som palestinierna officiellt har accepterat).  

  2. # Blogger TT-kritik

    Väldigt bra iakttagelse, Alicio. Tack för detta!  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats