TT-kritik


2005-06-05

Israels fredsvilja bortförklaras som terrorns seger.

I ett TT-telegram från 5 juni kan man läsa följande historiebeskrivning:
Hizbollah vann hjältestatus i Libanon efter att ha drivit ut Israels armé ur landet 2000

Härmed kan vi konstatera att den israeliska högerns farhågor att alla israeliska steg mot fred och gäster av god vilja inte skulle uppfattas som sådana men ses som seger för terrorn, uppfylldes.

År 2000 efter förhandlingar med FN bestämde Israel att ensidigt uppfylla sin del av FN säkerhetsrådets resolution 425. Under presskonferensen med Israels dåvarande premiärminister Ehud Barak och FN generalsekreteraren Kofi Annan den 21 januari 2000 markerades tydligt att Israels tillbakadragande från södra Libanon var en fredsgest, inte något påtvingat reträtt. Kofi Annan tackade under presskonferensen Ehud Barak och sa att det var dags för alla andra länder i regionen att tala ”språket av fred”.

Terrorgruppen Hizbollah förklarade dock att israelisk implementerande av resolutionen 425 som sin seger. Även Yassir Arafats regim drog slutsatsen att Isarels tillbackandragande inte var något tecken på god vilja, men en seger för Hizbollahs terror. Opinionen för ett nytt terrorkrig började förberedas och resulterade i september 2000 i den så kallade andra intifada. (Mer om detta: Lebanon: The Intifada's False Premise)

Nu kan vi konstatera att Hizbollahs historiebeskrivning har blivit rumsren även i Sverige. Nyhetsbyrån TT, precis som Hizbollah och al-Fatah, bortförklarar israelisk fredsvilja som terrorns seger.

Publicerat av TT-kritik 2005-06-05 kl. 20:56.

2 Svar till “Israels fredsvilja bortförklaras som terrorns seger.”

  1. # Anonymous Guardian

    Efter 20 år så dammar Israel av en av alla resolutioner som man inte efterlevt.

    Tyvärr glömdes uppenbarligen orsaken till att man överhuvudtaget tog fram FN-resolutionen, nämligen Hizbollas kamp mot israeliska armén...  

  2. # Blogger bassem

    Fredsvilja? Varför ökar man antalet bosättningar på västbanken då?  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats