TT-kritik


2008-02-16

TT "glömde" Hamas ockupation av Gaza, raketer på explosionplatsen

Regimen som ockuperar Gaza är som bekant islamistiska terrornätverket Hamas. De tog kontroll över territoriet i en blodig kupp där människor som gjorde motstånd avrättades genom att kastas ner från husens tak. Terroristerna kontrollerar hela Gazas markyta och Gazas gränser och regelbundet spränger gränsen mot Egypten – där dem inte har israeler på andra sidan. En av första åtgärder som Hamas vidtog efter kuppen var att förstöra gränsövergången Karni som användes för export av Gazaproducerade varor till Israel. Terroristerna nöjer sig inte med kontroll av Gaza. Varje dag skjuter dem dussintals raketer mot israeliska städer – för islamofascister existerar som bekant inga gränser.

Bara nyhetsbyrån TT lotsas att Hamas inte ockuperar Gaza. I dagens telegram änvänder dem ordet ”ockupationsmakten” och med det menar dem inte Hamas men... Israel.

En annan sak som TT valde att "glömma" är att man hittade fragment av Kassam-raketer på platsen av explosionen som Hamas anklagar Israel för.
Witnesses reported seeing fragments of what looked like Qassam rockets at the scene, suggesting the house may have been used to store arms.


TT regelbundet "glömmer" att rapportera saker som finns i andra nyhetsbyråers telegram - oftast till Hamasregimens fördel.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-02-16 kl. 19:55.

17 Svar till “TT "glömde" Hamas ockupation av Gaza, raketer på explosionplatsen”

 1. # Anonymous Hellström

  När det gäller benämningen "ockupationsmakten" får SvD ta åt sig en del av äran. Rubriksättningen brukar dom väl sköta själva även om dom förmodligen får tips från TT.  

 2. # Anonymous Anonym

  Har klickat runt lite i din blogg och blir inte annat än rädd. Kan man ockupera sitt eget land? Om man kan det då räknas inte Israles ockupation längre? Största frågan är ändå varför du helt plötsligt börjar bry dig om palestinier och skriver om "den blodiga kupp" som de råkat ut för. När det passar så kan även du bry dig.  

 3. # Anonymous Staffan

  Med tanke på att Hamas faktiskt vann de palestinska valen är det ju rätt märkligt att skriva att de tog makten genom ockupation. Det skulle man väl snarare kunna beskylla Fatah för då, tyvärr, eftersom den rörelsen har mer sympatiska politiska ideer än Hamas.

  För att inte tala om att Israel ockuperar Palestina i strid mot en mängd FN-resolutioner. För det talar du nog inte om ;)  

 4. # Blogger TT-kritik

  Märklig resonemang om att Hamas "vann" val. Tänk att nationalsocialistisk front bildar en beväpnad arme som finansieras från Iran, tar den på gator, belägger alla affärsmän med "skatt" och terroriserar alla som har avvikande åsikter. Sedan under omröstningen får dem majoritet. Och sedan ogiltigtförklarar dem författningen, alla lagar som stiftades innan och alla internationella avtal. Och sedan börjar dem avrätta politiska motståndare och tar kontroll över rättsväsende och polisstyrkor.

  Skulle man då se nassarna som rättmätiga styrkor eller olagliga ockupanter?

  Staffan: för din information Israel avslutade ockupationen av Gaza 2005.  

 5. # Anonymous Johan

  Båe Reuters, AP och AFP talar om "Hamas-ruled Gaza", till skillnad från Västbanken, som ibland beskrivs som "occupied by Israel".

  Men gemensamt är att ingen annan än fascisterna på TT Utrikes kallar Gaza för ockuperat av Israel.  

 6. # Anonymous Anonym

  I en demokrati finns det yttrandefrihet. I en demokrati har minoriteter rättigheter. Man kastar inte ut/dödar brutalt det andra partiets medlemmar. Hamas gick in på sjukhus och dödade sina motståndare. Ett sätt var att slå dem i knäna, med avsikt att de aldrig skulle kunna gå igen.  

 7. # Anonymous PetterM

  Staffan,

  Det där med att Israel ockuperar Palestina i strid med en lång rad FN-resolutioner blir inte mer sant bara för att lögnen upprepas. Enligt 242 som är att anses som den vägledande skall Israel återgå till säkra och erkända gränser. Tyvärr har Israels gränser aldig varit säkra eller erkända av större delen av arabvärlden.  

 8. # Anonymous Anonym

  " Anonym
  16 februari, 2008 22:12
  Har klickat runt lite i din blogg och blir inte annat än rädd. "

  Välkommen till Västtyskland. Allt TT undervisat om genom åren är inte sant eller opartiskt.  

 9. # Anonymous Anonym

  Språkvård: Du skriver "dem" upprepade gånger när det skall vara "de". Sådant tar tyvärr ned det seriösa intrycket. Jag rekommenderar dig att fixa detta, då det som sägs är viktigt.  

 10. # Blogger Anders

  Hejsan!
  Tack för att du står upp för Israel!
  Du skriver mycket klokt!
  Varför är du anonym?

  Vänliga hälsningar
  Anders Branderud  

 11. # Anonymous Anonym

  Hej! Det här är ett citat ur Dick Haas nyhetsbrev från idag.
  http://www.dickhaas.com

  "TT hade för övrgit en helt vilseledande rapport på onsdagen som gick ut på
  att Hamas skulle ha 'utmanövrerat' Fatah/PLO ifjol.

  'Utmanövreringen' bestod i realiteten av att Hamas tog livet av mer än 170
  palestinier i remsan under striderna mot Fatah och att flera
  av de tillfångatagna Fatah-officerarna mördades; de utmanövrerades i den
  meningen att de slängdes ut bakbundna från tionde våningen i ett höghus i
  staden Gaza."

  För övrigt kan jag påpeka att de enda icke-palestinska styrkorna i Gaza är FN-styrkorna. Om Gazaremsan är ockuperat område, betyder det att FN har ockuperat Gaza...?

  Här har Yaakov Kirschen gjort sin tolkning av frågan:
  http://www.drybonesproject.com/blog/D08210_3.gif
  Bilden är från den 11 februari i hans blog http://drybonesblog.blogspot.com

  Det roliga är att det kommer från en officiell FN-text som finns här:
  http://domino.un.org/UNISPAL.nsf/1ce874ab1832a53e852570bb006dfaf6/ada0f63b7f2206b78525727400508f47!OpenDocument

  Kirschen säger själv "So how in the world am I supposed to poke fun at the UN's insane and irrational anti-Israeli bias when they're so good at doing it themselves? What happens to 'reductum ad absurdum' in a world that has so totally lost its senses?!"  

 12. # Blogger Bernt

  Jag har inte tid att följa ämnet längre, men har inte TT minskat på sin MÖ-bevakning?

  Min undran är:
  När svenska medier är så oseriösa inom ett område där man enkelt kan jämföra med Reuters-originalen etc -- hur vinklas då inrikes-nyheter?!

  Tanken svindlar.. Någon som har referenser?

  Och som ett anspråkslöst förslag för att lösa raket-elden:
  Ett helt automatiskt radarstyrt system skickar X ostyrda raketer mot Gaza för varje raket som går mot Sderot?

  Eftersom systemet inte har mänsklig kontroll är raket-skickande som att dansa i ett minfält. Förutsägbart resultat orsakat av de aggressiva själva.

  (Ssvars-raketerna bör också vara ostyrda, så de får samma terror-effekt. Samt skickas med slumpmässig fördröjning så det inte går att planera för dem heller. Man kan börja med X=10 och skruva upp den automatiskt till 100 om mer än tio raketer skickats en vecka..)  

 13. # Anonymous Anonym

  Jag är övertygad om att TT, som nyhetsbyrå som faktiskt förmedlar fakta, borde ha tagit med att vittnen sett någonting som såg ut som missiler, som då givetvis tillhör de 'onda' hamas.

  Det är ju trots allt vad vittnen tycker att någonting liknar som är intressant för allmänheten. inte sant?

  Dessutom är det TTs jobb att beskriva förloppet så som det skett, och om nu Israel har ockuperat stora delar av palestina, vilket de har, så måste ju de vara ockupationsmakten? och om nu Hamas faktiskt vunnit ett demokratiskt val som tillochmed beskrivits som yttert proffisionellt och våldsfritt på plats av eu-parlamentets observatörer, är det då inte så att hamas trots allt är den regering som måste få sitta i palestina?

  men givetvis så har säkert dessa av eu utsända observatörer nog också fel. och alla andra också. det är nog egentligen bara du som har rätt. bra jobbat. du vann.  

 14. # Blogger Anders

  Till alla anonyma:
  Om ni står för era åsikter, så tycker jag att ni får skriva era namn.

  mvh Anders Branderud  

 15. # Anonymous Anonym

  vad jag letade efter, tack  

 16. # Anonymous Anonym

  Nu får det faan vara nog, vem är du att säga att dessa personer är teroriset?
  Ser du inte från båda sidorna så ska du faan inte publicera sånt här.

  Så om jag fått höra från någon ramdom att din mamma är en hora, ska jag lägga ut det i en blogg?

  Seriöst, hamas är det enda som finns kvar av palestinas försvar.

  Jag ogillar inte judar jag bara ogillar israel som gör precis som hittler gjorde mot dem unde andra världskriget.  

 17. # Anonymous Anonym

  Israel tillhör judarna, i över 6000 år. Självklart att de så kallade ''offren'' ska dra åt helvete med sin religion skapad av en pedofil som gifte o våldtog en 9 årig flicka han fick barn med, och dessutom kopierad av Judarna o Kristendomen.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats