TT-kritik


2008-02-13

TT förmildrar bilden på islamistisk massmördare

En av vår tids värsta massmördare har blivit dödad idag. Imad Mughniyah stod för otaliga mord på oskyldiga civila. En av hans allra blodigaste utrotningsaktioner var sprängningen av Judiska Centret i Buenos Airesden 18 juli 2004 då 85 personer mördades och hundratals skadades.


Mughniyah var internationellt efterlyst för bombningen sedan 1999. I oktober 2006 argentinska åklagare Alberto Nisman och Marcelo Martínez Burgos officiellt lade skulden för massmordet på Iran och Hizbollah.

TT publicerade idag ett telegram om Mughniyahs likvidering men… utan att nämna bombningen med ett enda ord. Tydligen, bestämde sig TT att försköna bilden av en av efterkrigstidens blodigaste antisemitiska massmördare.

Även läsaren Yoc kommenterar telegrammet:

Hezbollahs ÖB, tillika libanesiska "Islamiska Jihad" grundare, Imad Mughniyah dödades tisdag kväll. Nyheten togs upp omedelbart av internationella media.

TTs telegram citerar Reuters som rubricerar telegrammet
"Hezbollahs most wanted commander killed in Syria bomb". En 'matter of fact' rubrik som talar om den dödes militära roll, att han varit efterlyst av skilda säkerhetstjänster. TT föredrar en kortare variant: "Hizbollaledare dödad i Syrien".

En stor del av Reuterstelegrammet består av den dödes meritförteckning,
Bl a skriver Reuters:
He was implicated in the 1983 bombings of the U.S. embassy and U.S. Marine and French peacekeeping barracks in Beirut, which killed over 350 people, as well as the 1992 bombing of the Israeli embassy in Buenos Aires and the kidnapping of Westerners in Lebanon in the 1980s.
The United States indicted him for his role in planning and participating in the June 14, 1985, hijacking of a U.S. TWA airliner and the killing of an American passenger.

Längre ner nämns även "1994 bombing of a Jewish centre in Buenos Aires that killed 87 people" (centret var främst ett judiskt ålderdomshem), inblandning i Iran-Contrasskandalen, samt uppgifter av vilka domstolar som efterlyst honom. Allt detta inte rimmer så bra med beteckningen 'ledare', och plockats sålunda bort.
Den mest vaga bisatsen i texten:
"allmänt antas ligga bakom en våg av kidnappningar på 80-talet"
väljs fram som en 'sammanfattning'.

Det vunna utrymmet ägnas åt annat och mer 'relevant':
Först, 6 rader om vad Hizbollah anser Israels möjliga roll i attentatet (den grövre delen av Hizbollahs uttalande plockas bort) och Israels vaga tillbakavisanden. Senare versioner av Reuterstelegrammet uppdaterades med Israels tydliga dementi - men för TT är det otydliga bäst. Även TT-versionen uppdaterades sedan den först postades (fast utan att detta noteras klart). Men inte på den punkten. Sionister får citeras bara när de konstaterar att de inte har någonting att säga.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-02-13 kl. 17:57.

31 Svar till “TT förmildrar bilden på islamistisk massmördare”

 1. # Anonymous Anonym

  Tack för ett bra jobb.
  Kul att veta att det finns fler därute som ser lite kritiskt på tidningarnas tolkningar at TTs misstolkningar av Reuters.  

 2. # Anonymous Zvi Schults

  jag tror inte att TT misstolkar andra nyhetsbyråer, utan att TT i grunden är antisemitisk. De styrs av antisemitiska krafter som är svaga för den islamistiska världsdominansen.

  Jag kan inte se att det skulle vara annat som skulle tvinga de till självcensur.

  Jävligt bra gjort av Israel, de visar vägen.  

 3. # Anonymous Slim Shady

  Lite lustigt hur vi ska ta "kriget mot terror" på allvar, när USA och Israel stödjer terrorism nu när det gynnar deras egna syften.  

 4. # Anonymous Zvi Schults

  slim shady, du verkar inte fatta, USA och Israel står över alla andra. De är dem enda riktiga demokratierna! att mörda våra fiender är inte terror, utan rättfärdigt självförsvar. Självförsvar mot den totala dominansen islamisterna utgör idag. Deras styrkor finns ju överallt.  

 5. # Anonymous Johannes E

  Har ni sett TT:s uppdatering på eftermiddagen?

  Där försöker TT-aktivisten avfärda Israels dementier mot Hizbollah, samtidigt som Hizbollahs anklagelser däremot behandlas som trovärdiga:

  " - 'Israel avvisar försök av terrorelement att pådyvla Israel någon form av inblandning i denna händelse', löd uttalandet från premiärminister Ehud Olmerts kansli.

  Det är sällsynt att Israel förnekar eller bekräftar att det utfört mord som begåtts utanför landet och de palestinska områdena."

  Typ, tro på Hizbollah. Strunta i Israels bortförklaringar. De erkänner aldrig Hizbollahs sanningar.

  TT:s utrikesavdelning är den svenska journalistikens avskrap.  

 6. # Anonymous Anonym

  Slim:
  Menar du att det är bra att TT vrider på sanningen? Förstår inte din koppling  

 7. # Anonymous Johannes

  Grattis till ett utomordentligt bra jobb Mossad!  

 8. # Anonymous Anonym

  Varför är det alltid dubbelmoral när det gäller Israel och USA??? De har rätt att mörda och döda alla, även civila, för att de försvarar sig. Medan alla andra får inte röra dem annars blir de terrorister, eller blir anklagade för antisemitisk. När får man skydda sig??? Israel ockuperade Södra Libanon men libaneserna fick inte bekämpa ockupationen för då blir de terrorister och Israel "skyddade sig"... Fattar ni nånting??? Inte jag i alla fall. Som Zvi Schults sa, att USA och Israel står över alla andra. Har han rätt??? Jag tror att bara USA och Israel ser det så och alla deras anhängare...  

 9. # Anonymous Anonym

  "Varför är det alltid dubbelmoral när det gäller Israel och USA??? De har rätt att mörda och döda alla, även civila, för att de försvarar sig. "

  Nej, där har du ju fel. Israel är alltid förbjuden att agera, judiska israeler får inte vara starka därav bl a TT:s ställningstagande. Den här uppfattningen kommer att förändras i takt med islamismens härjningar i Europa. Tror du att någon accepterar terrordåd i Sverige eller?  

 10. # Anonymous Anonym

  "i takt med islamismens härjningar i Europa"

  Vad har muslimer i Europa gjort dig personligen? Jag skulle nog mer påstå att det är den media som "dina" judiska vänner kontrollerar i världen och som målar upp alla muslimer till terrorister.

  Tänk utanför boxen!  

 11. # Anonymous Eric

  Jag tycker TT-kritik borde ta bort ovanstående antisemitiska kommentar.  

 12. # Blogger TT-kritik

  Eric, jag tar i regel inte bort kommentarer som inte är direkt olagliga även om dem är obehagliga. Jag är ingen Ali Esbati och tycker att jag har mest att vinna på en öppen debatt.  

 13. # Anonymous G.orwell

  anonym , muslimer har sprängt tåg och tunnelbanor i europa och dödat mängder , och hotat folk när dom använder sig av yttrandefrihet.

  Är det först som död man får klaga ?

  Och slim , det är inte terror när man angriper en terrorist , för det var ju bara hetsbollen som dog .  

 14. # Anonymous Anonym

  d.orwell, bara för att det är några idioter som kallars sig för muslimer flyger in i en byggnad och spränger tåg är då alla muslimer terrorister??? Jag försvarar inte folk som hotar andra, som använder sig av yttrandefriheten! Jag får ibland en känsla av att publiceringen av dessa teckningar är mer en provikation och ett annat sätt att visa sitt hat mot muslimer i världen. Sedan använder man yttrandefriheten till sitt försvar. Vill man fortsätta att rita muhammed teckningar så gör det! Men ha ändå i bakhuvudet att det är vissa människor man kränker.

  "det är inte terror när man angriper en terrorist"???

  Vem är det som avgör om någon är terrorist eller inte? USA & Israel? I fleras ögon är både USA & Israel de störrsta terroristerna i världen. Är det då rätt att döda Amerikaner & Israeler??? Det tycker inte jag i alla fall.. Idag är vi alla terroriser och vi har skapat detta hat själva. Fortätter det på detta viset kommer vi snart att ha utplånat oss själva.. Tänkt till!  

 15. # Anonymous Oskar

  Till Anonym 13.27 här ovanför,

  "Idag är vi alla terrorister"

  Jag vet inte hur gammal du är, men jag hoppas att du kommer att förstå de här svåra tingen bättre när du blir lite äldre.

  Att vara terrorist är inte en subjektiv beteckning, utan en objektiv beteckning som varken "USA och Israel" eller du och jag passar in på. Terrorister är irreguljära stridande som opererar bland, gömmer sig bland och/eller attackerar oskyldiga civila med avsikt i syfte att nå politiska resultat.

  Därmed är den döde libanesiske massmördaren en terrorist, i likhet med Hzbollah och Hamas.

  Att som du vill lägga dig platt inför en relativistisk "åsikt" om vad som utgör terror är förstås dumheter.  

 16. # Anonymous Anonym

  Oskar, jag har rest runt i mellanöstern och sett med egna ögon hur situationen ser ut. Kom inte här och säg till mig att när jag blir äldre så förstår jag bättre. Har nog tillräckligt med erfarenhet och har sett situationen från båda sidorna.

  "Därmed är den döde libanesiske massmördaren en terrorist, i likhet med Hzbollah och Hamas"

  Först måste du lära dig att skilja på Hezbollah och Hamas! Den enda likheten är att man har en gemensam "fiende" och det är Israel i deras ögon. Annars är det två helt olika organisationer. Sedan vad gäller den sk döde libanesiska massmördaren. Varför skulle han vara en större terrorist än Israel och USA? De har spillt minst lika mycket blod och får inte kallas för terrorister. Är det Israel och USA som bestämmer över vem som är terrorist eller inte? De har andvänt och andvänder precis samma metoder som din förklaring här nedan:


  "Terrorister är irreguljära stridande som opererar bland, gömmer sig bland och/eller attackerar oskyldiga civila med avsikt i syfte att nå politiska resultat"

  Det kanske inte Bush och Olmert peronligen som genomför dessa handligar. Men däremot deras underättelseorganisationer och andra människor som de har mutat med ett par dollar, för att inte själva lägga sina händer i skiten. Vipas så är dom oskyldiga demokratier.

  Detta är inte att lägga mig platt! Min åsikt är att inte terrorstämpa människor till höger och vänster när man inte är mycket bättre själv. Det kallas för dubbelmoral!

  Och i en sådan väld vill inte jag leva.  

 17. # Anonymous Johannes

  Låt oss fira döden för organisatören av multipla terrordåd, Mugheniyeh, i hans trodda, säkra hemvist i Damaskus.
  Må Nasrallah, Meshkaal och Haniye få leva med ångesten att de aldrig kommer att gå säkra för rättvisan, oavsett var de befinner sig och vilka skyddsåtgärder de än vidtar.  

 18. # Anonymous Bosse J

  Om man för en stund bortser från vem som är "terrorist" eller inte och istället ser Hezbolla som en legitim part (som en stat) och att de bedriver ett krig mot Israel.
  Har inte Israel rätt att försvara sig mot en fiende?

  Israel slöt fred med Egypten och har liksom de flesta arabstaterna accepterat en tvåstatslösning. Hezbolla (och Hamas för den delen) accepterar inte en tvåstatslösning. De vill se Israel utplånat. Hur kan man sympatisera med det?  

 19. # Anonymous Anonym

  Det kan man om man har en gemensam fiende med Hamas. Det har den svenska vänstern t.ex.  

 20. # Anonymous Anonym

  Johannes,

  Du har all rätt att fira Mugheniyes död om det är så du känner! Men jag anser att Israel har gjort ett stort misstag att döda honom. Hizbolla är en mycket välutvecklad organisation och kommer snart att vilja hämnas hans död. Och så är det plötsligt andra sidan som firar Israeliska dödsoffer. Sorgligt men detta är verkligheten idag.

  Litet förtydligande bara: Mugheniyeh hade inte hemvist i Syrien, Damaskus! Han bodde i Libanon. Sedan vad gäller Mugheniyes multipla terrordåd är dom säkert småskaliga om man gemför med Israels ständiga stadsterror tillsammans med sin storebror USA. Hizbollahs ledare tror jag faktiskt inte att han har ångest över att han inte går säker. För det första så är han varken rädd för Israel eller döden, han litar på sin säkerhetsapparta. Tvärt om! Följer du rapporteringen så är det tydligen Israel som är livrädda just nu och har ångest över sitt stora misstag. Hela Israels gräns till Libanon är som en spökstad i rädsla för hizbollahs utlovade hämd.

  Detta är ingen rolig utvecklig i mellanöstern just nu!  

 21. # Anonymous Anonym

  Bosse,

  Du har helt rätt! Israel har självklart rätt att försvara sig mot sina fiender. Precis som Hezbollah har rätt att försvara sig mot sin fiende. Vi är helt överens på den punkten.

  Sen att Israel har slutit fred med sina arabiska grannar är skitsnack. Det är bara ett spel för galleriet! Israel har ju själv utryckt sig att dessa fredsavtal är inte värda pappren de är skrivna på. Frågar du folket i mellanöstern och i de arabiska länderna så har inte dom accepterat något fredsavtal med Israel! Det är bara de korrupta, diktatoriska ledarna i arabvärlden som har skrivit avtal med Israel. Detta är inte för att de anser Israel som sina vänner. Nej, utan för att USA har både mutat och tvingat dom till denna handling.

  Självklart är det fel att vilja utplåna Israel! Men Israel själva håller ju sig inte till denna tvåstatslösning. Det ligger massar av land kvar under Israelisk styre trots att FN manat Israel att dra sig tillbaka från dessa landsområden. På detta sätt så skapar Israel sina egna fiender som vill utplåna dom... Tyvärr så är forfarande denna verklighet vi lever i idag!  

 22. # Anonymous Johannes

  Genom terroristledarens Mugheniyeds död skickas en kraftfull signal till den islamistiska terroristvärlden om att inga av deras sofistikerade säkerhetsåtgärder kan förhindra att de nås av rättvisan.
  Terrorister utgör enligt Genevekonventionen civila som strider och de är därmed utlämnade till rättvisan hos motståndaren.
  Ståndrätt med arkebusering eller ihjälsprängning strider inte mot konventionen.
  Man undrar om Nasrallah, Meshaal och Haniiye också håller på att leka med fyrverkerier?  

 23. # Anonymous Bosse J

  Anonym,
  Jag tvivlar på att Israels fredsavtal med Egypten från 1979 är "skitprat" och jag tvivlar på att en majoritet i arabstaterna vill ha krig med Israel som du påstår. Detta trots en kraftig antisemitisk propaganda i nästan alla arabiska medier (och i TT, om än inte lika uppenbar).

  Jag är också förvånad över att du skriver att det är fel att vilja utplåna Israel men samtidigt så kraftfullt argumenterar för att freden (som trots allt råder för tillfället) är så fel och så oönskad. Det låter som du önskar krig trots allt?

  Samtidigt ger du Israel rätt att försvara sig så om då Israel faktiskt gör det med de medel som de har till buds när befolkningarna i arabstaterna går till anfall i det krig du påstår att de önskar, lär väl miljontals människor dö. Önskar du det? Eller önskar du att bara judar ska dö och att det inte bekymrar dig?

  Du skrev en del andra konstigheter också, som att USA mutade och tvingade korrupta ledare i arabstaterna (Egypten får man väl anta att du menade) att skriva på ett fredsavtal. Menar du att det är fel med fred med Israel och att krigstillstånd är att föredra? Tror du Israel hade lämnat tillbaka Sinai om inte Egyptens ledare skrivit på? Tror du att Egypten hade kunnat undvika totalt nederlag i en fortsatt konflikt efter 1973 års krig (som du verkar önska)?

  Ärligt talat verkar du vara en riktig krigshetsare.  

 24. # Anonymous Johannes

  Hezbollah är en milis vars beväpning strider mot Libanons grundlag att LDF skall vara den enda väpnade styrkan i landet.
  Hezbollahs historia av terrorrism understryker ytterligare organisationens illegitimitet liksom att den bildades av det Iranska revolutionsgardet, i Bekaadalen, i slutet av 70-talet.
  Hezbollah har således ingen legitimitet alls för någon väpnad aktivitet. Det må gälla "självförsvar", krig mot Israel, eller terrorism.
  I två UNSC resolutioner(1559 0ch 1701) har dessutom bindande beslut tagits om organisationen skall avväpnas.
  Frånfället av Hezbollahs chefsarkitekt av terror, Mugniyah skickar en stark signal till världens terroristledare om deras sårbarhet, oavsett var de befinner sig.
  Ett alldeles utmärkt budskap!  

 25. # Anonymous Anonym

  Situationen i Libanon är så dålig att hela landets grundlag inte fungerar för tillfället. Hade önskat att LDF var den enda beväpnade styrkan i landet. Men det är lite mer komplicerat än så. För det första så har Israel motsatt sig att LDF är beväpnade på ett sådant sätt att man skulle utgöra ett starkt motstånd vid ett ev. anfallskrig från Israel. (Israel vill inte tappa kontrollen i regionen). Libanons armé får enbart vara "lätt" beväpnat för att inte utgöra något hot mot Israel. Sedan om du hade varit påläst om situationen i Libanon så hade du kanske för det andra kännt till att Hizbollah har utryckt sig att man är beredda att lämna ifrån sig sina vapen om Libanons armé är starkt nog att förhindra Israels kränkningar, ockupation och terror mot Libanon. Hizbollas historia behöver du nog inte lära mig. Den kan jag redan! Sen att du tycker att Hizbollah är terrorister får jag respektera. Personligen tycker jag att dom är frihetskämpar och Israel är en terrornation. Hade Hezbolla inte funnits i Libanon hade Libanon inte varit Libanesiskt idag. Hizbolla kastade ut Israel ur södra Libanon år 2000. Att Israel drog sig tillbaka frivilligt är bara propaganda för att inte förstöra Israels anseende i mellanöstern att de skulle vara svaga och besegrade. Sedan att Iran hjäper Libanon/Hezbollah ser jag inget fel i. USA hjälper ju Israel! Skulle Israel ha större rättigheter att skydda sig än vad Libanon har?

  "I två UNSC resolutioner(1559 0ch 1701) har dessutom bindande beslut tagits om organisationen skall avväpnas"

  Hade ovanstående kunnat göras på ett rättvisst sätt är jag inte motståndare till dessa resolutioner. Men tyvärr så gynnar dessa enbart Israel! Och varför ska Libanon/Hezbollah följa FN resolutioner till punkt och prickar när USA & "lillebror" Israel ständigt struntar i vad FN säger???

  Senaste nyhetsrapporteringen säger att Mugniyah inte dog. Detta har bara ut annonserats för att ta bort focus från honom. Vet tyvärr inte hur mycket sanning det finns i det? Hezbollahs ledare Nasrallah har givit Israel ett tydligt budskap och detta har man tyvärr inte tagit med ro i guds lovade land. Hela landet befinner sig i ett stort vaccum efter det tydliga budskapet. "Är det denna typ av öppna krig NI vill ha, så är det detta typ av krig NI ska få" Så att Israels budskap att ingen går säker tas nog inte med så stor oro i Libanon! De är inte rädda för Israel, detta har Hezbollah visat tydligt vid flertalet tillfällen..  

 26. # Anonymous Johannes

  Lite undervisning i MÖ´s politiska historia för en anonym terroristkramare.
  1/Hezbollah bildades av den Iranska Pasdara och är således ingen inhemsk, libanesisk, rörelse.
  Att organisationen senare har uppslukat den shiitiska Amalmilisen i Libanon är en helt annan sak.
  2/Hezbollah är en olaglig milis, utanför den libanesiska statens kontroll vars avväpning UNSC har beslutat om i två BINDANDE resolutioner.
  Det har inte förekommit några bindande resolutioner(sådana kan enbart tas av UNSC) mot Israel, om man inte skall räkna eldupphör resolutionerna i Israels försvarskrig mot arabiska aggressorer och terrorister.

  3/Hezbollah är en terroriströrelse som med förkärlek, hänsynslöst, opererar från civil bebegyggelse.

  På sitt samvete har organisationen bl.a bombningarna av Israels ambassad och det judisk-argentinska centrat i Buenos Aires, kidnappning och avrättning av ett stort antal västerlänningar iBbeirut,bombning av den fredsbesvarande amerikanska styrkans högkvarter i Beirut och nu senast, 2006, kidnappning av två IDF-soldater från Israeliskt territorium.

  4/ Hezbollah stöds med vapen, finanser och underrättelser av diktaturerna Iran och Syrien.
  De demokratiska staterna USA och Israel samarbetar å sin sida. Att anonym inte förstår skillnaden förvånar mig inte.

  5/Hezbollah uppvisar starka drag av Nazism; Centralstyrningen, hatet mot judarna och hotet mot Israel, militariseringen, Hitlerhälsningen,total brist på hänsyn mot civila i södra Libanon.
  Pronazismen har f.ö. mycket starka traditioner i MÖ, sedan Stormuftins av Jerusalem allians med Hitler under WWII

  6/Israel motsätter sig inte att LDF tar itu med Hezbollah. Tvärtom har israel upprepade gånger bett Libanons regering om detta.
  israel motsätter sig inte heller USA´s pågående upprustning av LDF.

  7/ Att Mughniyah inte skulle vara död är rent önsketänkande och terroristpropaganda av samma slag som när nazister länge after WWII hävdade att Adolf levde.
  Som ett kuriosum kan nämnas att ärketerroristen ifråga tillhörde fatah från början, men stannade kvar i Beirut när Arafat tvingades flytta till Tunis

  8/ Nasrallah darrar nu bakom sina skottsäkra skärmar, eller i sin bunker. han vet att det är farligt att leka med fyrverkeripjäser. Samma gäller Meshaal i Damaskus.
  Riktigt glädjande är detta!  

 27. # Anonymous Micke-

  Det är inga höga odds på att någon terrorapologet drar upp FN resolutioner inom tre kommentarer i en MÖ diskussion; "Och varför ska Libanon/Hezbollah följa FN resolutioner till punkt och prickar när USA & "lillebror" Israel ständigt struntar i vad FN säger???". Apologeten syftar väl på de populära resolutionerna, tex 242. Det underliga är att dessa resolutioner riktar sig lika mycket till den sidan man försöker försvara och som inte följer dessa lika mycket som Israel (och ska vi vara helt ärliga, och det ska vi väl, så har ju faktiskt Israel levt upp till fler pekpinnar än motparterna).

  Det andra, och detta är oroande, är att apologeterna ställer sig på den sidan i konflikten som är uttalad judehatande och nazistisk och som inte bara vill utplåna Israel utan även judar (Hamas, Fatah, Hizballah mfl). Detta istället för att stödja de krafterna på den palestinska sidan som vill se en tvåstatslösning utan inblandning av dessa grupper. Vad säger då detta om apologeterna?  

 28. # Anonymous Anonym

  Till att börja med så vill jag fråga hur mycket tid har du tillbringat i MÖ? Mycket lite eller ingen alls om jag får gissa. Det är enkelt att ha den uppfattningen som du har när du enbart bombarderas med antimuslimsk propargada långt ifrån verkligheten. Sedan om du anser att jag är kramare av terrorister, anser jag då att detta är ömsesidigt.

  Lite svar på dina påståenden:

  "Lite undervisning i MÖ´s politiska historia"

  1/Hezbollah bildades av den Iranska Pasdara och är således ingen inhemsk, libanesisk, rörelse.
  Att organisationen senare har uppslukat den shiitiska Amalmilisen i Libanon är en helt annan sak.
  Svar: Litet förtydligande till en expert i MÖ politik. Grunden till hezbollah bildades faktiskt i Irak för att sedan vidareutvecklas i Iran och förflyttas till Libanon. Har aldrig sagt att Hezbollah är en inhemsk libanesisk rörelse! Ser heller inga konstigheter i att Hezbollah och Amalrörelsen är numera vänner och samarbetar.

  2/Hezbollah är en olaglig milis, utanför den libanesiska statens kontroll vars avväpning UNSC har beslutat om i två BINDANDE resolutioner.
  Det har inte förekommit några bindande resolutioner(sådana kan enbart tas av UNSC) mot Israel, om man inte skall räkna eldupphör resolutionerna i Israels försvarskrig mot arabiska aggressorer och terrorister.
  Svar: Att Hezbollah är olaglig milis, javisst det är dom kanske? Precis som alla andra miliser i Libanon. Men skilldnaden är att Hezbollah slåss mot Israels aggressivitet, kränkning och ockupation. Sedan att Hezbollah ligger utanför den libanesiska kontrollen är bara strunt. Hezbollah och LDF har i många år sammarbetat mot Israels kränkningar av Libanon, samtidigt som Hezbollah har stort stöd både hos politiker och civila i Libanon. USA den så lika terroristen som sitter i säkerhetsrådet gillar ju självklart inte att Israel tappar kotrollen på Libanon och vipps så tvingar man fram en resolution mot rörelsen.

  3/Hezbollah är en terroriströrelse som med förkärlek, hänsynslöst, opererar från civil bebegyggelse.
  Svar: Menar du lika hänsynslös och med lika stor förkärlek för terror som Israels armé? Du har glömt att Hezbollah till större del består av vanliga människor som bor och ansvarar för att försvara sina hem och byar. Undrar var i från Israel hade försvarat sina byar om Libanon hade anfallit på samma sätt? En annan sak som du glömmer var att södra Libanon hade näst intill tömts på sin befolkning vid krigsstarten 2006.

  På sitt samvete har organisationen bl.a bombningarna av Israels ambassad och det judisk-argentinska centrat i Buenos Aires, kidnappning och avrättning av ett stort antal västerlänningar iBbeirut,bombning av den fredsbesvarande amerikanska styrkans högkvarter i Beirut och nu senast, 2006, kidnappning av två IDF-soldater från Israeliskt territorium.
  Svar: För det första så finns där inga bevis för att det var just Hezbollah som låg bakom ALLA dessa handligar. Enbart anklagelser från USA & Israel, för de är ju så trovärdiga? NOT! Ska vi gå in på vad Israels har på sitt samvete så måste jag nog skriva en hel avhandling. Just det jag glömde. Det var ju bara självförsvar! För alla andra I MÖ förutom Israel är ju terrorister.

  4/ Hezbollah stöds med vapen, finanser och underrättelser av diktaturerna Iran och Syrien.
  De demokratiska staterna USA och Israel samarbetar å sin sida. Att anonym inte förstår skillnaden förvånar mig inte.
  Svar:Ja jag håller med om att USA & Israel samarbetar tillsammas för att lägga hela MÖ under sin kontroll. Detta tänker vissa inte finna sig i och motarbetar denna handling. Och då kallas det för terror! Om nu USA & ISRAEL är så hederliga. Varför invarderar man inte Syrien samt Iran och befriar deras befolkning mot diktaturerna?
  Precis som man gjorde i Irak! För Irak är ju verkligen ett bättre land idag?

  5/Hezbollah uppvisar starka drag av Nazism; Centralstyrningen, hatet mot judarna och hotet mot Israel, militariseringen, Hitlerhälsningen,total brist på hänsyn mot civila i södra Libanon.
  Pronazismen har f.ö. mycket starka traditioner i MÖ, sedan Stormuftins av Jerusalem allians med Hitler under WWII
  Svar: Glöm inte att Israel skapat haten emot sig själva genom sin politik, ockupation, massakrer, mord, rasism m.m Det är mycket enkelt för dig att sitta här hemma i din trygghet med dina uppfattingar. Sedan att du tycker att hela MÖ har starka nazistiska traditioner får står för dig själv. Min erfarenhet från verkligheten visar motsatten till skillnad från det du ser på tv och läser i tidningar och som för övrigt är kontrollerat av judar i USA.

  6/Israel motsätter sig inte att LDF tar itu med Hezbollah. Tvärtom har israel upprepade gånger bett Libanons regering om detta.
  israel motsätter sig inte heller USA´s pågående upprustning av LDF.
  Svar: Hahahaha.. Kallar du det för upprustning? Transportmedel och lätta skjutvapen! Skulle USA lägger 1% av den totala upprustningen man genomför i Israel på Libanons armé istället hade jag kunnat tänka mig börja kalla det för upprusning. Förstår du inte? USA har inget intresse av ett starkt libanesiskt försvar!

  7/ Att Mughniyah inte skulle vara död är rent önsketänkande och terroristpropaganda av samma slag som när nazister länge after WWII hävdade att Adolf levde.
  Som ett kuriosum kan nämnas att ärketerroristen ifråga tillhörde fatah från början, men stannade kvar i Beirut när Arafat tvingades flytta till Tunis
  Svar: Det är sant! Jag tror inte att han lever heller. Sa ju det tidigare att detta enbart var vilseledande och inte så trovärdigt. Mughniyah är född i Libanon och är hälften Libanes och hälften Palestinier. Under sina tidigare år kämpade han mot den Israeliska ockupationen tillsamans med Fatah och sedan försvarade han sitt hemland i södra Libanon.

  8/ Nasrallah darrar nu bakom sina skottsäkra skärmar, eller i sin bunker. han vet att det är farligt att leka med fyrverkeripjäser. Samma gäller Meshaal i Damaskus.
  Riktigt glädjande är detta!
  Svar: Hade du följt nyhetsrapporteringen från Israel så kanske du visste om att Israels försvarsminister Barak flydde Israel i största hemlighet i fruktan för sitt liv efter Nassrallahs tydliga budskap. Så jag undrar egentligen vem det är som darrar???  

 29. # Anonymous Johannes

  1/ Jag har varit på flera platser i MÖ och med egna ögon sett eländet där.

  2/ Om Hezbollah är irakisk eller iransk från början har ingen betydelse. Rörelsen är genom sitt utomlibanesiska ursprung en ockupant.Medlemmarna i organisationen är inte "vanliga människor" utan fanatiska muslimska fundamentalister och terrorister.
  Rörelsen har som mål att göra hela Libanon muslimskt fundamentalistiskt och att förgöra Israel.
  Organisationen styrs från Teheran och tack vare Mugniayhs sorgliga frånfälle är nog den kontakten lite störd nu.
  Israel responderar enbart mot terrorism och har inga aggressiva planer mot vare sig Libanon, Syrien och Iran.

  3/LDF och Hezbollah samarbetar inte.
  LDF har grupperat vid gränsen mot Israel just för att förhindra att Hezbollah återkommer dit.

  4/De palestinska arabernas sympati för Nazistyskland under WWII är historiskt mycket väl dokumenterad.
  Idag är den antijudiska propagandan i arabisk-iransk TV och press våldsam liksom antisemitismen i skolornas undervisning i MÖ.
  Mein kampf och SVP är bestsellers i arabvärlden.
  Bevisningen för att Hezbollah är nazistisk är överväldigande.Se bara på rörelsens program och deras Hitlerhälsning
  Att Israel genom sin blotta existens skapar hat mot sig i den islamska världen är sant.
  Det säger emellertid mer om muslimerna än om Israel!

  5/Mycket intressant att höra att södra Libanon var nästan tömd på sin befolkning i Augusti 2006.
  Det betyder att uppgifterna om ett stort antal civila dödsfall av IAF´s bombningar var rena lögner.
  F.ö. är man stridande civil om man inte bär uniform och omfattas inte av Genevekonventionen

  6/Israelerna lever säkert bakom sin skyddsbarriär.
  Antalet terrordåd har minskat dramatiskt sedan den byggdes.
  Att Ehud Barak skulle darra av fasa för Hezbollahs hämnd är givetvis nonsens.
  Skulle Hezbollah försöka sig på något skulle organisationen, där den finns i södra Libanon, med mycket få civila i närheten, bombas tillbaks till stenåldern och Nasrallah dö en tragisk död.
  I början av det andra Libanonkriget sa en israelisk militärtalseman att Nasrallah själv hade bestämt sitt öde.
  Det gäller sannolikt fortfarande.
  Det är således inte Allah, utan Nasrallah själv som avgjort sitt öde!
  7/Att Hezbollah stod bakom de uppräknade terrordåden i Argentina och Beirut är ställt utom tvivel.
  Man har även kunnat peka ut just Mugniyah som hjärnan bakom attackerna vilket var skälet till att han levde farligt.
  Ni islamister lever verkligen i en värld av lögner och medeltida människo- och kvinnosyn.  

 30. # Anonymous Anonym

  1/ Det glädjer mig att du har varit och sett eländet med egna ögon. Då har du kanske även sätt hur judiska bosättare och israeliska soldater utövar rasism, förnedring, provokation, terror och andra aggressioner mot sina grannar? Jag har i alla fall sett provokationerna med egna ögon.

  2/ Så om nu Hezbollah har födds i ett annat land men stora delar av den libanesiska befolkningen sympatiserar med organisationen. Är då libaneserna ockupanter av sitt eget land? Jag förstår inte ditt dumma påstående??? Men då kan man ju se det på samma sätt när det gäller judar och Israel! Folk från hela världen kommer och bosätter sig i Israel och på samma sätt är väl de ockupanter då? Eller? Att påstå som du gör: "Medlemmarna i organisationen är inte ("vanliga människor") utan fanatiska muslimska fundamentalister och terrorister.
  Rörelsen har som mål att göra hela Libanon muslimskt fundamentalistiskt och att förgöra Israel". Är en stor lögn från din sida och visar bara på din okunskap om Libanon, motståndsrörelsen och befolkningen. Sedan att Hezbollah vill förgöra Israel är bara ett önsketänkande och det kommer man inte kunna lyckas med, det vet man redan. Men däremot tror organisationen att Israel kommer att förgöra sig själva i sin fortsatta ockupation, terror och aggressioner mot sina grannar. Sedan att påstå att Hezbollah styrs från Teheran är också strunt. Du måste lära dig att skilja på sammarbete och styre!

  "Israel responderar enbart mot terrorism" Hezbollah responderar även dom enbart mot terroriser som Israel. Israel är ett land som ständigt kränker sina grannar, ockuperar, terroriserar och vill att folk i MÖ ska underkasta sig Israel. Detta finner Hezbollah självklart sig inte i och därför ska organisationen förgöras enligt Israel. Att Israel inte har några aggressiva planer mot vare sig Libanon, Syrien och Iran är ju ännu en stor lögn! Vilken värld lever du i om jag får fråga? Det är nog dags för dig att komma ut ur din lilla bubbla!

  3/ LDF är stationerat i södra Libanon tillsammas med UNIFIL helt rätt. Detta för att skydda Israel! Men att påstå som du nu gör igen att LDF och Hezbollah inte har och inte samarbetar även idag är ännu ett bevis på din dåliga kunskap och erfarenhet! Sedan och andra sidan även om LDF är grupperat i söder skulle LDF aldrig stoppa, hindra eller ge sig på Hezbollah.

  4/Idag är den antiarabiska och muslimska propargadan i massmedia många gånger större än din påståda antijudiska. Titta bara på den Israeliska lobbygruppen AIPAC. De är storsponsor av både hatet mot araber och muslimer! Medlemmarna i AIPAC har ju en hel del att säga till om vad gäller massmedia och politik. Så resultatet av det kan du säkert räkna ut själv. Sluta tyck synd om dig själv! Så fort någon riktar kritik mot judar och Israel så slår Ni på stora trumman: Antisemitism, antisemitism.. Och Nej Hezbollah är inga nazister trots att dom hatar Israel. Men det har nog att göra med något helt annat än kärlek till WWII och Hitler. Svaret vet du nog bäst själv!

  5/"Mycket intressant att höra att södra Libanon var nästan tömd på sin befolkning i Augusti 2006.
  Det betyder att uppgifterna om ett stort antal civila dödsfall av IAF´s bombningar var rena lögner"

  Att komma med en sådan kommentar är ju korkat! IAF bombade inte enbart södra Libanon. Många som mördades av IAF dog i flykten från södra Libanon. T.ex. i bilkonvoejer med vitflag viftade på biltaken. Sedan har du säkert missat hur Beiruts södra förorter såg ut!? Hur många dog inte där må du tro? Så skippa skitsnacket!
  "F.ö. är man stridande civil om man inte bär uniform och omfattas inte av Genevekonventionen" Det ligger mycket i det du säger. Men och andra sidan blir det krig igen så lär Libanon strunta i Genevkonvetionen precis lika mycket som Israel sändigt gör i sitt mördande av civila. Resultatet blir minst lika många förluster på båda sidor.

  6/Känns det tryggt för dig att leva bakom en ny "belinmur" som bryter mot all internationell rätt?
  Att terrordåden har minskat just nu är en sak. Men att bli av med det helt genom en mur är ingen lösning. Detta skapar bara nya sätt att genomföra attentat på.

  "Skulle Hezbollah försöka sig på något skulle organisationen, där den finns i södra Libanon, med mycket få civila i närheten, bombas tillbaks till stenåldern"
  Menar du då på samma sätt som Israel gjorde 2006? Förstår inte du att ingen i MÖ är rädd för spöket Israel längre? Hezbollah visade detta tydligt under senaste kriget 2006. Jag måste bara fråga? Vad lyckades egentligen Israel med under det senast Libanonkriget? Förutom att förstöra det vackra landet Libanbon!
  -Ett Israel lyckades inte ta tillbaka sina kidnappade soldater.
  -Två Israel lyckades inte att förgöra Hezbollah en gång gör alla. Trotts att man hade planerat för detta krig i många år. Istället har organisationen aldrig varit starkare än man är idag.
  -Tre Israel lyckades inte ta sig in och återockupera stora delar av södra Libanon.
  -Fyra Israel lyckade inte med att stoppa raketerna mot norra Israel. Halva landet (Israel) var hel förlamat i över en månad.
  -Fem Israel gjorde enorma förluster som man inte hade räknat med. Både i liv och i krigsmaterial.
  Såjag tror att Israel tänker både en och två gånger till innan man ger sig på Libanon igen!

  "I början av det andra Libanonkriget sa en israelisk militärtalseman att Nasrallah själv hade bestämt sitt öde" Detta fick höge militärtalesman äta upp tydligen. Nasrallah lever fortfarande, har större support än någonsin och är berädd att skydda Libanon mot israeliska aggressioner.

  7/Att Hezbollah stod bakom
  uppräknade terrordåden i Argentina och Beirut är enbart anklagelser från både Israel & USA. Tror du att Hezbollah är den enda fienden som Israel & USA har?

  "Ni islamister lever verkligen i en värld av lögner och medeltida människo- och kvinnosyn"
  Detta är ännu ett bevis på hur du manipuleras av antimuslimsk massmedia och annan proparganda..  

 31. # Anonymous Anonym

  Det är Iran-Syrienproxyn Hezbollahs försök att störa det Libanesiska regeringsarbetet samt hota Israel och begå övergrepp på israeliskt territorium som utsätter Libanon för risker.

  Den religion som rörelsen utövar en en mycket fundamentalistisk Islam med kvinnoförtryck och hat mot judar och kristna.Hezbollah är en stat i staten i Libanon och måste avväpnas.
  Det vore bäst för regionen om organisationen frivilligt avväpnade sig men så länge Iran och Syrien vill destabilisera Libanon och terrorisera israel, lär detta tyvärr inte ske.

  När det gäller civila dödsoffer i det andra Libanonkriget så kallade den norske FN-tjänstemannen Terje Röd-Larsen, Hezbollahs taktik att använda sig av civila sköldar, för "ytterst fegt".

  IDF begick ett antal misstag i kriget.
  På sedvanligt israeliskt manér togs alla dessa fram i ljset genom den s.k. Winogradrapporten.
  Var säker på att det israeliska försvarsetablissemanget har lärt sig av dessa erfarenheter och analysen i rapporten.
  Trots de israeliska misstagen har ledande Hezbollahföreträdare medgett att organisationen hade kapitulerat om kriget pågått 10 dagar till.
  En ny sammanstötning lär inte rörelsen överleva.

  Hezbollahs terrorism är alltför välkänd för att argumentera om.
  Rörelsen döljer ju heller inte sin villighet att använda sig av självmordsbombare.
  Det är därför så välgörande att den mest framstående planeraren av terror Mugniyah nu omkommit under lek med fyrverkerier.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats