TT-kritik


2008-03-03

Absolut flesta dödade är beväpnade terrorister; TT låtsas att det handlar om ”barn”

Idag nådde TT:s ”rapportering” ett nytt lågvattenmärke. TT skriver:
Över 100 palestinier - barn, andra civila personer och beväpnade män - har fått sätta livet till och många har sårats. De israeliska styrkorna har också rapporterat förluster i form av dödade och sårade soldater.

TT sätter barn och civila på första plats som om de vore det primära målet. I själva verket en mycket stor majoritet av de dödade palestinierna är beväpnade terrorister. Av 70 som dödades i lördags bara 19 var civila enligt BBC.

Enligt israeliska uppgifter var till och med 90% av alla dödade beväpnade medlemmar i terrorgrupper. Uträkningen försvåras med att Hamas utnyttjar civila i angreppen och då är det oklart hur man ska räkna sådana människor:
[IDF Chief of Staff Gabi] Ashkenazi told ministers: "In one incident we saw an elderly Palestinian leaving Jabaliya with a wagon, in which was hidden a Grad missile. He stopped 'as if coincidentally' next to an orchard. Two militants then arrived there, took the missile, position it on the launcher and fired."


På den israeliska sidan nämner TT bara soldater medan en civilist mördades och många skadades i palestinska bombningar av civila bostadsområden. Så sent som idag besköt palestinierna Ashkelon, staden med 120 000 invånare med iranska Katusha-missiller med 28 skadade som följd. TT valde att inte rapportera om denna palestinska krigsförbrytelse.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-03-03 kl. 11:03.

22 Svar till “Absolut flesta dödade är beväpnade terrorister; TT låtsas att det handlar om ”barn””

 1. # Anonymous Anonym

  lDIN ARTIKEL ÄR VANSINNIG, DE FLESTA ÄR OSKYLDIGA, ISRAEL ÄR OCKUPANT.
  LÄNGE LEVER PALESTINA!
  SER DU INTE HUR STACKARS BARN LIDER I tV RUTAN ELLER ÄR DU KANSKE BLIND.  

 2. # Anonymous Anonym

  Låtsas stavas med - Å

  Sedan ljuger du, men det behöver jag inte berätta.  

 3. # Anonymous Anonym

  bra skrivet.

  De anonyma kommentarerna ligger tom. under den normala intelligensnivån för oartikulerat israelhat.  

 4. # Anonymous Anonym

  Artikeln visar den israeliska sidan, något som nästan aldrig vissas vilket ger (bla du) får en förvriden bild av Israelerna som bovarna. Lästa att en Israelisk 10åring pojke fick ett ben amputerat efter en raket attack, något som jag inte har hört från svenska medier.

  Vidare så ska man ta siffrorna från både IDF och palestinierna med en nypa salt. Som nämn i bloggen så är majoriteten av de dödade inte civila. Jag inser också att det är tragiskt att barn blir skadade men det finns anledningar till det tyvärr sker.

  Bild från Expressen:
  http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1068422!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg
  Notera barnen i bakgrunden.

  Ett CBS 60 minutes avsnitt http://www.youtube.com/watch?v=t_B1H-1opys  

 5. # Anonymous Anonym

  Grundproblemet är och kommer förbli ockupationen. Men det är troligitvis inte intressant för ockupations vänner  

 6. # Anonymous Anonym

  En kommentar till själva TT-Kritik.

  Jag uppskattar TT-kritik väldigt mycket. Att få ta del av originalrapporteringen av TT's förmedlade nyheter och jämföra dessa är otroligt intressant och har gjort att jag granskar media väldigt kritiskt sen jag började läsa denna blogg. Man skall ta all rapportering med en nypa salt, och särskilt de som kommer från mellanöstern.
  Men nu till kritiken mot TT kritik och frågorna som ställs:

  Har bloggen bytt skribent? Det är mycket sämre skrivet än de tidigare inläggen. Mer ogenomtänkt och mer aggressivt på ett negativt sätt.

  Texten känns som om den skulle vara skriven av nån som inte behärskar vare sig språket eller sig själv.
  Jag tycker att retoriken och det sakliga argumenterandet har försvunnit till stor del vilket ger bloggen ett mindre seriöst intryck än tidigare.  

 7. # Anonymous Anonym

  Att folk inte fattar att det var krig redan innan den så kallade ockupationen, och även efter som Gaza visar. Att Hamas skjuter in flera hundratals raketer in i Israel varje vecka är problemet, slutar de med det och sätter sig vid förhandlingsbordet, så behöver inte Israel göra dessa räder.  

 8. # Anonymous Anonym

  Valle, vilket inlägg tänker du på?  

 9. # Anonymous Anonym

  Svar till Anonym:
  Jag tycker att de ca 10 senaste inläggen håller lägre standard än de övriga.
  Jag vet inte vad det är, bara att jag personligen uppfattar dem som av lägre kvalitet.
  Språkbruket,uppbyggnaden, attityden.
  Inget sagt att det kanske endast är i mitt huvud men så uppfattar jag dem.

  Det går ju ganska långt mellan inläggen nu.  

 10. # Blogger TT-kritik

  Valle: jag uppskattar alla kommentarer, även minder smikrande. Kommer du med konkreta påpekanden så ska jag försöka bätta mig (ifall jag finner din kritik bifogad, så klart).  

 11. # Anonymous Anonym

  Vilka atkiva redovisade källor har du?

  Tyck vad manvill om TT men deras totala inblick i Gaza är fortfarande större än din med reportrar på plats. Medan du sitter hemma i ditt vardagsrum i Sverige. TT är en nyhetsbyrå kopplat till väst med Intressen i väst. Det finns ingen anlidning för TT att göra Gaza Borna "en tjänst" och ljuga. Det får du tänka på

  Mvh Danne Uppsala  

 12. # Anonymous Anonym

  Här är ett Reuters-foto från idag på dem som Mona Sahlin föröker att boka ett möte med.  

 13. # Anonymous Anonym

  Danne Uppsala

  Det finns palestinska frilands fotografer som ibland jobbar eller säljer sina bilder till ex. TT eller Reuters, dessa personer har troligen nytta av att ge en vinklade bild av konflikten. Liknande skedde under kriget 2006 mellan Israel och Libanon.

  Medger du inte själv att det är märkligt att vi konstant bombaderas med bilder från Gaza och deras olyckliga (och få) oskyldiga offer, medan offren i Israels fullständigt lämnas utanför den mediala sändningen  

 14. # Anonymous Anonym

  Det behövs bättre nyhetstjänst
  Privatisera  

 15. # Anonymous Anonym

  TT:s sätt att skriva om Reuters, AFP:s, m.fl. nyhetsbyråers telegram är anmärkningsvärt. Det sänker trovärdigheten på svenska medier och är i grunden ett svek mot all hederlig journalistik. Svenska medier borde reagera mot TT:s agerande!  

 16. # Blogger Unknown

  Anonym "17:54", svenska medier har inte reagerat trots att de haft decennier på sig. Uppenbarligen sympatiserar journalistkåren med ena sidan i konflikten.

  Det chockerande är att den här oseriös journalistiken utförs inom ett område som lätt testas mot de ursprungliga telegrammen från Reuters m.fl.

  Mellanöstern eller mediernas trovärdighet är inte den viktigaste frågan, utan:
  "Om svenska medier vinklar ett ämne värre än Pravda under Soviet-tiden, hur hanterar de då ämnen som inte kan verifieras mot internationella källor?!".

  (-: Är det därför vänster-folk tror så mycket på konspirationsteorier... de implementerar dem själva? :-)  

 17. # Anonymous Anonym

  Nu har TT satt igång igen. I den senaste uppdateringen påstår man att 120 har dött, varav "minst hälften" är stridande. Men utan att klargöra att detta är det palestinska "Hälsoministeriets" uppgifter, som är beroende av uppgifter från Hamas. Reuters är däremot tydliga med att detta är en partsinlaga från Hamas-kontrollerade läkare i Gaza:

  "The Palestinian Health Ministry said 116 Palestinians were killed in the Gaza offensive. About half of them were civilians, medics say."  

 18. # Anonymous Anonym

  Det spelar ingen roll vad Israel gör... Även om de skulle ge ALLT land till araberna så skulle de ändå utsättas för massivt våld.

  Det är inte landet som är grejen... Araberna vill totalt utrota judarna. Det är ju ett klart uttalat mål.  

 19. # Blogger Kontemplerande kille

  I dagens sydsvenska berättar man att under 2007 så har det skett 1600 attacker från palestinskt territorium, 25 israeler har dödats och över 600 har skadats. Sedan 2001 har det skett 5000(!) granar och raketattacker mot södra Israel. Vilket alla halv-nazister och nationalsocialister(vänsterbloggare) bestämt undviker att nämna...

  Israels agerade är varken oprovocerat eller orättfärdigt, utan det har rätten att försvara sin befolkning.  

 20. # Anonymous Anonym

  Media gömmer sig bakom TT artiklar. Man behöver inte ta en politiskt inkorrekt ställning.  

 21. # Anonymous Anonym

  Carl W
  vilket land anser du vara ockuperat och vilket inte? Hamas anser att allt område är ockuperat.  

 22. # Anonymous Anonym

  Palestinier är en skapad folkgrupp. De är araber som platsar i vilket arabland som helst. Israel tog emot närmare en miljon judar från arabländerna. Alla är väl integrerade i demokratin Israel. Vad gör araberna med sina flyktingar...? Jo, de skapar fascistoida, islamistiska sk palestinier. Helt sjukt!  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats