TT-kritik


2008-03-01

TT ignorerar palestinskt raketregn över israeliska städer

Nu på morgonen bombade palestinska terrorister bostadsområde i den israeliska staden Ashkelon. En av raketerna som träffade ett bostadshus skadade två människor. Dagligen avfyrar palestinierna över 50 iranska raketer mot israeliska bostadsområden, raketer som sällan omnämns i TT-telegram. Varje dag skadas och lamslås några människor. Varje dag sitter skräckslagna invånare i bombkällare. Ja Israel, skyddar sina medborgare och många israeliska bostadsområden har faktisk bombkällare. Därför många civila liv kunde räddas. Men även detta gör propagandisterna på TT till belastning för israeler.

TT framställer hela historien så här: Hamas dödade en student (en isolerad incident – man kan tro), israelerna flippade ur och började sina ”angrepp”. I TT:s värld finns inget bombregn över bostadsområden, inga skräckslagna civila i bombkällaren, inga sårade i lemslagna israeler. Tänk för en stund: 50-60 tals raketer varje dag mot – låt oss säga – Södertälje. En dödad, hundratals sårade, staden är paralyserad, de flesta barn har posttraumatisk syndrom – och inget slut på detta i sikte. Och sedan läs TT:s telegram och ställ dig en fråga: är TT nyhetsbyrå eller propagandainstitution?

Palesinsk bombning av israeliskt bostadsområde - som TT vägrar att nämna


P.S. Medan detta inlägg har skrivits avfirade palestinska terrorister elva raketer mot staden Sderot. Och tre mot Ashkelon.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-03-01 kl. 09:50.

40 Svar till “TT ignorerar palestinskt raketregn över israeliska städer”

 1. # Anonymous Anonym

  Nu har ju de amerikanske, polske och russiske zionister som ockuperer Palestina själva valt att åka dit. Om dom tycker det är för mycket rök i köket, då kan dom vel åka hem igen?  

 2. # Blogger Bernt

  Det är verkligen kul när svenska vänstern i princip vägrar kritisera ett krigsbrott som raketartilleri mot civila områden.

  Och sen påstår "vi är VISST demokratiskt trovärdiga!"

  Jag önskar verkligen att Israel byggde ett helautomatiskt system som skickade X raketer tillbaka för varje raket mot Israel.

  Det skulle kunna motiveras med att "ingen trycker på en knapp; raketer studsar! Gillar ni det inte så sluta skicka dem. Vi vill inget hellre själva."

  Ett sådant system skulle väl få lugn i Gaza men stora fördelen är att jag skulle få ha roligt åt vänsterns nyvaknade fördömanden och dubbla standarder.  

 3. # Anonymous Anonym

  Bernt, Israel har ett system på plats som dödar X palestinier för varje israeler där X för tilfället är lika med 50. Vilken multiplikator vil du ha?

  Som jämförelse: Om Israel får för sig att hämnas de 5 millioner som nazisterne hadde ihjäl, då skulle dom med samma X-faktor vara tvungna att döda 250 millioner europäer.

  Håll i hatten ...  

 4. # Anonymous Peter

  Hamas vill ha krig, och det är precis vad de får. Så varför ska vi gråta krokodiltårar över det?

  Att civila skadas i israelisk svarseld ingår i Hamas kalkyl, och är endast en fördel för Hamas i PR. För Israel är civila skador alltid ett misslyckande.

  Palestinierna är inte så dumma så de inte fattar vad konsekvenserna av hamas anfall mot Israel blir. Men de är RÄDDA för Hamas. Varje protest kan betyda likvidering. Så fungerar den palestinska "demokratin" i Gaza som extremvänstern applåderar.  

 5. # Blogger Bernt

  Anonym, det är kvalitativ skillnad på att skjuta artilleri mot civila områden och att skjuta mot dem som skjuter mot civila.

  En regerings 1a uppgift är att skydda befolkningen, så de måste försöka stoppa elden.

  Orsaken Israel inte följt mitt "anspråkslösa förslag" för länge sedan är att det är ett uttryckligt krigsbrott.

  Men du vet nog redan om att du argumenterar oseriöst, du bara inte bryr dig.

  Argumentera inte nu som jag skrivit att Israel var perfekt -- eller att alla civila döda är krigsbrott.

  Hör är en ref som t.o.m. är usa-kritisk för att bemöta det oseriösa nästa steget...
  http://www.lrb.co.uk/v25/n04/byer01_.html  

 6. # Anonymous Anonym

  Bernt, Israel skjuter också civila eller hur? Och - som du säger - det för att skydda sin befolkning, som tycker de har rätt till att bo på land de har stulit från palestinierna. Oppenbarligen håller inte Hamas riktigt med. Under det antagende att palestinierna också har rätt att försvara sig(?), vilken X-faktor i sitt dödande av civila ska Hamas då använda för att skydda sin befolkning? Nuvarende 0.02 eller kanske 1.0 - den klassisiska "öga för öga" vendettan - eller varför inte härma Israel och hämnas 50 gånger.

  Då blir det snart tyst därnere ...

  Jag tror du har blandat ihop begreppen "kvalitet" och "kvantitet"  

 7. # Anonymous Allan

  Anonym 14.35: Tyst på vad? Det de antisemitiska occidentofoberna och islamisterna tycks ha glömt är styrkeförhållandet mellan sidorna. Vart en evig hämndspiral med ökande krav på dödsoffer hos motståndarsidan leder till är inte svårt att räkna ut. Frågan är snarare vem som drar det kortaste strået om båda Hamas och Israel gör sitt bästa för att utplåna varandra.

  Vad tror du själv? Är Hamas militärt mäktigare eller ens jämbördigt med Israel? Ger de uttryck för sin förståelse av den militära balansen?  

 8. # Anonymous Anonym

  allan ...

  Du argumenterar nu att eftersom Hells Angels har motorcykler och k-pister och du bara har ett skateboard och en morakniv, då är det bara att haja läget och låta dom terrorisera dig som dom har lust med ...

  Jamen, OK! :-D  

 9. # Anonymous Allan

  Anonym 15.37: Mellanstatliga relationer kan karaktäriseras som anarkistiska eller laglösa. Det finns ingen överstatlig poliskår eller domstol som kan sätta sig över en stat, avgöra om deras politik är rättvis och bestraffa den om så inte är fallet. Varje stat ansvarar alltså själv för sina relationer med omvärlden.

  Om man väljer att attackera en starkare granne så ska man inte gnälla över att det gör ont när han försvarar sig. Som västerlänning kan man tycka att det är moraliskt fel att attackera en granne överhuvudtaget. Men även om man inte köper den moralsynen så är beteendet tämligen intelligensbefriat.

  För att återknyta till ditt exempel är det som att knivhugga en hells angels-medlem i ryggen vid deras årsmöte.  

 10. # Anonymous Anonym

  allan ...

  Du argumenterer nu att FN är irrelevant i fallet Israel, och med tanke på hur det har gått för resolution 242 tenderer jag till at ge dig rätt. Men då faller ju också resolution 181 och hele Israels juridiska berättigande?

  För att hålla oss till Gaza, så annekterede Israel i 1948 den del som ligger mellan nuvarende Gaza och hamnen i Ashdod. Att detta var möjligt berodde på att dom trots vapenembargo hadde fått maskingevär och 6 millioner kulor från Tjekkoslovakiet - det är 10 kulor för varje obeväpnat palestinier - vilket också var anledningen till att Egypten ockuperade Gaza.

  Hur du då kan du få det till att vara en attack mot en starkare granne när Israel anfaller från luften strax söder om Ad Halom är mig en gåta?

  I mina ögon ser det snarare ut som ett väpnat rån där offret försöker att få åtminstone något av stöldgodset återlämnat.

  Säg, vad skulle du egentligen själv göra om Hells Angels hadde installerat sig på eran släktsgård? Knappast tror jag att du skulle åka till Finland och leva på fattighjälp.  

 11. # Anonymous Henrik

  För Israel är varje civilt offer, israeler som palestinier, ett misslyckande. För palestinierna är varje civilt offer en seger: det ger god PR när en palestinier dödas i korselden, och det ger en terroreffekt när de lyckas mörda civila israeler (vilket är målet för de palestinska terroristerna).

  Därför är uppsåtet avgörande när man bedömer de båda sidornas agerande.

  Bland palestinierna bröt det ut ett stort firande och dans när man lyckades mörda en 78-årig israelisk kvinna i självmordsattentatet mot civila i Dimona. Däremot har israeler aldrig dansat, festat och delat ut godis när civila skadas i Gaza.
  Detta säger allt om de båda samhällena.  

 12. # Anonymous Slimme

  Fattar ni inte att om en massa människor fortsätter att forsvara Israel trots att de är så mordiska som de är, så kommer den nån gång slå över bland folk, och det kommer nya vågar av judehat. Jag tycker det vore uselt att skylla på religionen/etniciteten och alla som tillhör den, men tyvärr är inte alla så smarta. Så börja för fan ta avstånd från Israel istället för konspirationsteorier om TT, annars kommer ni bara vara delaktiga i nya uppsving av judehat.  

 13. # Blogger Bernt

  Anonym 14:35 skrev "Bernt, Israel skjuter också civila eller hur?"

  Du är en idiot som inte kan läsa innantill. Jag svarade på din "poäng" i förväg "13:03".

  Jag gav en referens till en t.o.m. USA-kritisk artikel av en expert i ämnet krigslagar. Du har uppenbarligen inte läst den.

  Om man för krig mot någon som gömmer sig bland civila åsamkar man civila offer -- utan att nödvändigtvis bryta krigslagar.

  (Sen, de flesta som dör är i militior som för eldstrider med en regelrätt armé. De får rätt mycket döda för varje de åsamkar. Det är valfritt att hänga upp vapnen -- men om de inte gör det är det patetiskt att gnälla.)

  Jag anförde också att Israel kan stoppa Gaza-beskjutningen genom att bryta mot samma krigslagar och svara med samma mynt. Men gör det inte.

  (Sen, landsförluster för länderna som startat erövringskrig har jag inte så mycket problem med. Israel skapade i och med en massa andra förändringar i samband med världskrigen. Jag tycker andra är mer orättsfärdiga.)

  Fast antagligen är du inte en idiot utan bara oseriös.

  Du lyckades nu, antar jag, Anonmye oseriöse... förstöra debatten genom att dra den åt olika håll så du kan ägna dig åt dina lögnaktiga påståenden i en enda röra.

  Jag antar att om du hade något vettigt att säga hade du inte varit en feg anonym utan stått för det.  

 14. # Anonymous Allan

  Slimme: Att TT konsekvent tar ställning för antivästliga mörkergrupper är ett faktum som det inte finns anledning att tala tyst om. Vi som har noterat och anmärker på detta bär inget ansvar för ditt eventuella judehat. Pröva istället att läsa nyheter från andra källor så ska du se att dina fördomar gradvis ersätts av kunskap.

  Anonym 17.04: Ja, FN är irrelevant och kan i bästa fall ses som en papperstiger. Varför skulle israel behöva ett berättigande därifrån? Hur många andra stater har ett juridiskt berättigande genom en resolution från FN? Bör övriga stater ogiltigförklaras?

  "Hur du då kan du få det till att vara en attack mot en starkare granne när Israel anfaller från luften strax söder om Ad Halom är mig en gåta?"

  Vad spelar det för roll varifrån de försvarar sig? Palestinier attackerar med raketer och israel slår tillbaka. Vari ligger det svårförståerliga? Är det fel att försvara sig om man är starkare än angriparen?

  "I mina ögon ser det snarare ut som ett väpnat rån där offret försöker att få åtminstone något av stöldgodset återlämnat."

  Om du syftar på att vissa palestinier har bott i nuvarande israel och därmed har någon sorts "rätt" att attackera civila israeler, så skulle israel kunna attackera hela nordafrika och mellanöstern om den rätten inte var enkelriktad till muslimernas favör. Lika många judar tvingades fly pogromerna därifrån som palestinier som till större delen självmant valde att lämna israel under kriget.  

 15. # Anonymous Anonym

  allan ...

  Med 'självmant' så mener du 'under vapenhot' eller hur? Så där skulle iallefall en riktig HA:er ha talat! :o)

  Att Judar blev impopulära i hela Arabvärlden berodde på zionisternas övergrepp i Palestina. Den historiska ordningsföljden har betydelse även om den inte talar i Israels favör.

  Israeler reser dock trots detta friskt fram och tilbaka till Marocko och hälser på släktninger, så där ser jag inga problem. Likadant Egypten som är ett populärt och billigt semestermål.

  Ghadaffi har sagt att alla som lämnat Libyen är välkomna tilbaka. Så det är bara å åka ... Vart var det nu du ville?

  Den dagen vi får höra samma sak från Israel - att palestinierne kan återvända - då är konflikten över.  

 16. # Anonymous Per

  Slimme: så det är rätt att hata alla araber bara för att nästan alla terroristattacker i hela världen utförs av araber?

  Det är inte judars fel att Israel måste försvara sig mot arabiska terroristangrepp. Antisemitism finns oavsett om judar måste försvara sig mot terrorism. Israels politik har bara blivit ett nytt och enklare sätt för judehatarna att uttrycka sitt judehat. Nu med alibit "Israelkritik", dvs demonisering av den judiska staten enligt en måttstock som inte används för något annat land.  

 17. # Anonymous Anonym

  per ...

  Det är inte så ofta att ett land bygger sin existens på att utrota ursprungsbefolkningen.

  Det kanske är därför det känns lite ovant för dig?  

 18. # Anonymous Allan

  Anonym 18.42: Med självmant menar jag att de nuvarande palestinierna lämnade området i huvudsak pga direkta uppmaningar av de arabiska grannländer som startade kriget mot israel. Om de lämnade israel under kriget så skulle det bli lättare för invasionsarméerna att utplåna judarna och så skulle "flyktingarna" kunna återvända och roffa åt sig av deras egendom när kriget är slut. Nu gick det inte riktigt så, men att det till skillnad från arabvärldens pogromer mot judar inte handlade om någon etnisk rensning, vittnar den kvarvarande och stora arabiska minoriteten i israel om.

  "Att Judar blev impopulära i hela Arabvärlden berodde på zionisternas övergrepp i Palestina."

  Jo där har vi en typisk mentalitet som accepteras när tredjevärldenfolk ger uttryck för den medan den fördöms när västerlänningar gör det. Hade det varit rimligt om USA och EU utvisade samtliga muslimer och konfiskerade deras egendomar pga muslimernas nuvarande övergrepp mot assyrier och andra kristna i irak? Vi kan ju alltid välkomna dem tillbaka om 50 år. Givetvis kan de glömma sina egendomar som vi rättvist låter plundrarna behålla. No hard feelings liksom. :)

  Det är en viss skillnad att låta välutbildade och fredliga människor återvända till en fattig, muslimsk diktatur där de skulle utgöra en minoritet mot att låta våldsbenägna, hatiska och hjärntvättade människor återvända till ett civiliserat samhälle där de skulle utgöra en majoritet.

  Eftersom både hatet och befolkningen i de "palestinska flyktinglägren" växer explosionsartat så ser de uppenbarligen demografin som ett vapen i sig. Hatet håller konflikten vid liv och en större befolkning ger fler krigare.  

 19. # Anonymous Rickard

  "Det är inte så ofta att ett land bygger sin existens på att utrota ursprungsbefolkningen."

  Nä just det. Palestinierna säger sig, i skolor, moskéer, TV och radio vilja utrota judarna - regionens ursprungsbefolkning - och hotar Israel med förintelse varje dag. Men det verkar inte störa dig så mycket.

  Istället för samlevnad i fred vid sidan om Israel vill palestinierna bygga sin nypåfunna existens på Israels ruiner, i ett palestinskt shariaparadis.  

 20. # Anonymous Anonym

  Rickard ...

  Mig bekant ligger vara sig Polen, Ryssland eller Ukraine - där en majoritet av dagens Israeler har sitt ursprung - i området, men det kanske är fel?  

 21. # Anonymous Anonym

  Israel är det enda landet där etniska judar är urbefolkning, även om många av dem föddes i diasporan. Judar fördrevs från Israel av europeer år 70 och bodde sedan dess i andra länder men behöll hela tiden sin andliga koppling till Israel.  

 22. # Anonymous Anonym

  anonym 20:52 ...

  Ahh ... Dom har en "andlig koppling"? Jamen då så! :-D  

 23. # Anonymous Anonym

  allan ... ursäkta det sena svaret, det kom annat imellan

  Vi tycks dock vara överens om vissa huvudpunkter, inte minst det oförenliga med att i västerländsk kultur utvisa en befolkningsgrupp och konfiskera dera tillgånger.

  Fast om jag förstår dig rätt så är det ändå helt OK när Israel gör det, och - enligt ditt tidigare inlägg - så har FN eller världsopinionen inget med det att göra.

  Då må jag konkludera att vi även är överens om att Israel inte är något riktigt västerländskt land.

  Men varför det skulle vara mer synd om en jude att återvända till slummen i Tripoli där den kom ifrån än for en palestinier att ruttna i någon utbombad kåk i Beirut, det ser jag inte riktigt logiken i.

  För att dom som inte kommer från Tripoli är vita och välutbildade? Nej, där gick tråden av ...

  Sedan är jag väl lite tveksam till din utläggning av historien. Du har läst på tok för mycket av Ben Gurion och Golda Meirs officiella antaganden om vad andra kanske möjligen tänker. Inte så konstigt, det är vad som skrivs i varenda skolbok därnere.

  Prova Moshe Dayan och Benny Morris som historieskrivare istället - vilka avhandlar hur Israelerne själva tänker och planerar - och låt palestinierna om att berätta sin egen sida av historien.  

 24. # Anonymous Anonym

  Anon 22:58: visst är det västerländsk tradition att utvisa folk och konfiskera deras tillgångar. Det var ju europeer som gjorde det med judar och inte lät dem återvända till sitt land i nästan 2000 år. Bara när europeiska socialister mördade 6 millioner fick dem kortvarig infall av samvete och tillät judar att återvända.  

 25. # Anonymous Anonym

  anon 23:30

  Du fick ganska låga betyg i statsvetenskap, eller hur? ...  

 26. # Anonymous Anonym

  Dom tappra män som skickar iväg raketer mot "israel" kallas annars för motståndsmänn, blädra lite hos FN så förstår ni att varje land har rätt att försvara sig..
  och eftersom i det fallet är det judarna som e ockupanter så e det självklart palestinierna som har rätten att försvara sig.
  Jag undrar vad vi svenskar skulle kalla oss själva om Samerna i framtiden blev mäktiga och understödda av usa? och började ta över Sverige, kommun för kommun, omringade våra städer lamslog vår trafik, stängde elen, mördade våra barn, politiker, arbetare, stängde/demolerade skolor, villor, höghus, hindrade ambulanser att nå offren, tvångsflyttade alla icke samer från innerstan och fängslade våra aktivister, författare, tänkare, ledare och tvingade 100 tusentals svenskar i exil.
  allt detta med omvärldens tystnad och o intresse att ens fördöma samerna av FN!!

  Skulle vi kalla oss för...Terrorister som försvarar Sverige! eller.... rättfärdiga motståndsmänn???  

 27. # Anonymous Anonym

  anonym 23:54 ...

  Om det där med samerna som du nämner är helt jämförbart, vet jag inte riktigt ... ibland undrer man ju lite över vad Kungen egentligen pyssler med där uppe i Lappland?

  Men tänk istället om ett gäng rysser som klängde sig fast vid Asa-tron hadde fått för sig att Sverige var derat egentliga hemland och svenskerna någon sorts ockupanter? Och eftersom Stalin hadde mördat så rysligt många dissidenter, då tyckte FN att dom gott kunne få något land som kompensation? Fast inte just i Ryssland förstås, utan här ...  

 28. # Anonymous Allan

  Anonym 22.58: "Fast om jag förstår dig rätt så är det ändå helt OK när Israel gör det, och - enligt ditt tidigare inlägg - så har FN eller världsopinionen inget med det att göra."

  Du får gärna förklara hur israel utvisar en befolkningsgrupp och konfiskera deras tillgånger. Jag trodde att det hörde till allmänbildningen att det även finns arabiska israeler med samma demokratiska rättigheter som judiska israeler.

  Varken FN eller "världsopinionen" (läs muslimska oljeländer och deras oljeberoende undersåtar) har givetvis något moraliskt tolkningsföreträde över situationen i mellanöstern. Visst kan och gör de muslimska oljeländerna sitt bästa för att sprida islam med oljepengar, men det innebär inte att vi måste anamma deras värderingar.

  Om du med västerländskt land menar ett land som är styrt av en occidentofobisk medialobby så har du rätt att Israel inte är ett sådant land. Israel skulle inte överleva en månad under en politik som sveriges media vill att de bedriver. Frågan är dock hur många andra västländer som uppfyller de kraven.

  "Men varför det skulle vara mer synd om en jude att återvända till slummen i Tripoli där den kom ifrån än for en palestinier att ruttna i någon utbombad kåk i Beirut, det ser jag inte riktigt logiken i."

  Jag tror du har missuppfattat något. De flesta judiska israelerna är mer intresserade av fred än krig. De flesta muslimska palestinierna är mer intresserade av krig än fred. Även under usla villkor (vilka röstade de på?). Då kan du ju fundera över hur läget skulle förändras om man släppte in dessa krigshetsare i miljontal i Israel, ett land med 6 miljoner invånare.

  Jämför detta med att släppa ut några hundra tusen välutbildade fredsvänner i muslimska stater med mångdubbelt fler invånare. Invånare som dessutom har matats med en antijudisk propaganda som skulle få 30-talets tyskland att framstå som tolerant.

  Om man ser detta som en rimlig lösning så har man antingen inte lärt sig av historien, eller så önskar man sig en andra förintelse.  

 29. # Anonymous Anonym

  20.32

  Det är tydligt att du är eurofixerad. Åk till länder som Frankrike och Spanien, och de flesta judarna där har ursprung från Mellanöstern (precis som majoriteten av israelerna).

  Faktumet att judarna, pga ockupanter som ottomanerna och araberna, har tvingats leva i diasporan fråntar de inte urprunget i Israel.

  På samma sätt gäller att ingen arab har sitt ursprung i Israel. De är alla ättlingar av araberna som invaderade norra Mellanöstern från Arabien, arabernas ursprungsland. De palestinska araberna har på sin höjd 120 års historia i området, dvs en kort parentes. De är invandrade, oftast nomader, från Syrien/Libanon, Egypten och Transjordanien.  

 30. # Anonymous Jonas

  Den förkrossande majoriteten av Israels befolkning är född i Israel.

  Det är mer än man kan säga om den svenska befolkningen.  

 31. # Anonymous Bomba skiten ur palestinska terrorister NU!

  Det här har ingenting med demokratin Israel att göra. De palestinska terroristerna i Gaza, som styrs av hamas, vill ha krig och anfaller civila i Israel över gränsen. Det lart som korvspad att Israel ska försvara sig, precis som FN uppmanar dem att göra i sin stadga. Att Hamas-terrorusterna sedan gråter och gnäller för att de fått det krig de vill ha (med kalkylen att civila kommer att skadas) är ingen annans problem än hamas och palestiniernas.

  Israel är inte palestiniernas dadda. Israel finns inte enbart för att leverera gratis el, vatten och mat till palestinier.

  Jag förespråkar att varje palestinsk raketattack från det självständiga Gaza mot Israel ska besvaras med en automatiskt utlöst israelisk raket mot ett förinställt Hamas-mål. Eventuella kollaterala skador bär Hamas (aggressören) ansvaret på. Det är inte Israels problem, och man ska inte bry sig om klagosången från Hamas-vänliga islamister och propagandister i arabvärlden och Europa.

  Vi är inte palestiniernas daddor, som sagt.  

 32. # Anonymous Anonym

  allan ...

  Det hör även till almänbildningen att hälften av Gazas innevånare är flyktinger eller efterkommare till flyktinger samt att den norra häften av Gaza upp till Ashdod är ockuperat av Israel sedan 1948.

  Att Israelerna skulle "vara mera intresserade af fred än krig" är endast under förutsättning av att dom kan få behålla dom ockuperade områdena i lugn och ro, eller hur? Jotack, det där låter väldigt trevligt och behagligt ... Vinst på "walk-over" är vad dom vill ha. Läs Sun Tzu: 'The Art of War' om du vill veta mera om detta ämne.

  Sedan tror jag du avslutningsvis kom att tänka på Streicher och hans tidning Der Sturmer?

  Fast naziisterna själva var vel någotsånära toleranta mot judarna - ja tom tidvis samarbetade med zioniströrelsen - fram till 1936 (vilket sammanfaller med Arabiska Upproret av någon anledning?), då Hitler inte tyckte att parolen "Juden raus, nach Palestina!" lät så rolig längre.

  Möjligen för att han såg en Zionistisk stat som en framtida fara eller nöjligen för att 80% av dom tyska juderna var arbetare som - i motsättning till sina polske trosfrändor från medelklassen - inte var ett dugg intresserade av vare sig zionism eller gå på kvällkurs och lära sig hebreiska och inte heller hadde särskilt brottom att flytta till Palestina för att slåss mot engelsmän och araber.


  Jag börjer bli lite trött och får be att tacka för kvällens samtal.

  Du får den sista repliken ;)  

 33. # Anonymous Anonym

  jonas ...

  Det låter på dig som om du har räknat ut att andra generationens invandrare i Israel är födda i Israel, varemot andra generationens invandrare i Sverige är födda, ehh ... nån annanstans?

  Det var ju riktigt kul, tack för den :-D  

 34. # Anonymous Anonym

  Anonym 2.39

  "Att Israelerna skulle "vara mera intresserade af fred än krig" är endast under förutsättning av att dom kan få behålla dom ockuperade områdena i lugn och ro, eller hur?"

  Har du glömt att områdena hamnade under israelisk administration efter att landet vunnit dem under arabvärldens ANFALLSKRIG 1967?

  Vill du ta upp frågan med Frankrike om att de ska lämna tillbaka Alsace-Lorraine till tyskarna, eller att Polen skall lämna tillbaka Nieder-Sschlesien till Tyskland? ALDRIG!  

 35. # Anonymous Jonas

  Anonym 2.46,

  Det var inte vad jag sade. Läs mitt inlägg igen är du snäll.  

 36. # Anonymous Anonym

  anonym 2:39

  Just kriget i 1967 startades av Israel tidig morron med tjutande sirener och ett angrepp på Egyptens flygvapen, där samtliga plan blev tilintetgjort på marken. Dayan är väldigt noga med att beskriva varför det var en sådan fiffig taktik ... Du borde läsa honom vid tillfälle.

  Men för all del, det var vel åtminstone ett krig som inte Israel startade. Var det det i 1971 då Egypten skulle återta Sinai? Jag tror det. Egypten förlorade fast Sovjet blandade sig i leken, och då vann dom iallefall. Konstigt va?

  Som tur är har ingen hittils fått för sig den befängda idé att påsta Frankrike angrep Tyskland, så frågan om Alsace får vila tills vidare.  

 37. # Anonymous Anonym

  jonas ...

  Ja nu ser jag. Du säger att en majoritet av svenskerna inte är födda i Israel.

  Sorry!  

 38. # Blogger Platinaapa

  Palestinierna valde kriget när de valde Hamas. Som man bäddar får man ligga.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3513113,00.html
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7273444.stm

  "At least 54 Palestinians died as well as two Israeli soldiers.

  Local doctors say at least 13 of the Palestinians were civilians, including eight children. "

  Varav två av dessa barn (2 spädbarn) dödades av en egen raket från den palestinska sidan.

  Det är ingen "massaker", det är regelrätta strider mellan två parter. Sluta vinkla allting.  

 39. # Anonymous Anonym

  Per: Jag säger inte att det är rätt, jag skrev ju att det vore korkat. Det är upp till alla att ta ansvar för att vi inte får mer diskriminering etc pga religion och etnicitet. Men jag tror att det blir större grogrund för detta om man har ett sådant stört stöd för Israel trots att de använder så grymt oproportionerligt våld. tror knappast att måttstocken är så konstig. Om en dansk skulle döda en skåning, skulle du skånepolisen ha rätt att döda 70 danskar?  

 40. # Anonymous Anonym

  Vad som händer både i palestina och i israel går att skylla på båda parter men att vi inte hjälper dem är oacceptabelt!  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats