TT-kritik


2005-07-17

Målmedveten antiisraelisk opinionsbildning.

Aldrig någonsin besökte nyhetsbyrån TT släktingar till israeliska civila som mördades av palestinier bara för att de var judar. Aldrig kunde vi lästa om smärtan av förlamade människor som lyckades att överleva det palestinska massmordet. Efter påskmassaker i Netanya 2002 som krävde över 30 människoliv kunde vi läsa endast vad terroristens mor tyckte - TT-journalisten Stefan Hjertén ville inte ens åka till Netanya och ursäktade sig med att den arabiske taxichauffören ”var rädd” att åka till platsen där massmordet skedde.

Israelernas lidande väger inte särskild mycket för TT, mördade israeler och deras familjer är inte mycket att bry sig om när det finns palestinier i Jerusalems utkanter som måste passera grindar på väg till den israeliska huvudstaden. Även själva idén om att Israel vill skapa säkerhet för sina medborgare avfärdas och förnekas på ett ”elegant” sätt: ordet säkerhetsstängsel skrivs inom citationstecken, ordet som används istället är ”mur” – samma beteckning som används i antiisraeliska vänsterkretsar. ”Muren” låter ju så oestetisk, och estetiken väger ju mycket tyngre än israelernas liv.

TT informerade oss att manen som måste passera en grind i säkerhetsstängslet på väg till Jerusalem heter Muhsen al-Natshe. Två 16-åriga väninnor som sprängdes ihjäl i tisdagens terrorattack i Netanya av människor som TT vägrar kalla terrorister hette Nofar Horovitz och Racheli Ben Abu. Det fick vi aldrig veta från TT:s ”rapportering”. Judiska offer för den palestinska terrorn har aldrig förtjänat TT:s empati.

Tydlig opinionsbildande strategi lyser igenom hela rapporteringen – helt i strid med TT egna stadgar som kräver opartisk och saklig rapportering.

Publicerat av TT-kritik 2005-07-17 kl. 10:55.

2 Svar till “Målmedveten antiisraelisk opinionsbildning.”

  1. # Anonymous Anonym

    Det är värre än bara opinionsbildning. Det är grundat i antisemitism.  

  2. # Anonymous JohannaV

    Det är svårt att dra någon annan slutsats än den som dras i ovanstående kommentar.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats