TT-kritik


2005-08-09

TT tystar ner al-Fatahs roll i kidnappningar, antyder att kidnapparna är ”privatpersoner”

I dagens TT-telegram som handlar om kidnappningar i Gaza som ledde till att Internationella rödakorskommittén (ICRC) har inställt all fältverksamhet, understryks några gånger att det är palestinska ”privatpersoner” som brukar kidnappa utlänningar:

Allt oftare bortrövas utlänningar i området av privatpersoner som vill ge eftertryck åt sina krav i ena eller andra riktningen.

Många internationella hjälparbetare har gripits av palestinska privatpersoner på senare tid.


Telegrammet signerat TT-Reuters, därför är det intressant att kontrollera vad som står i det originella Reuter-telegrammet. Några ”privatpersoner” nämns inte. Däremot står det:

On Monday, armed Palestinians cut off a U.N. vehicle and kidnapped three workers, including a Swiss national and a Briton.

Gun battles ensued between police and the gunmen, members of the dominant Fatah movement. The hostages were freed unharmed within minutes but two civilians were wounded in the fighting, medical officials said.


TT nämnde också måndagens kidnappning, men strök referenserna till al-Fatah. I stället hittade de på alldeles egna referenser till ospecificerad ”politisk grupp” och ”privatpersoner”.

Publicerat av TT-kritik 2005-08-09 kl. 12:19.

1 Svar till “TT tystar ner al-Fatahs roll i kidnappningar, antyder att kidnapparna är ”privatpersoner””

  1. # Anonymous Linda Ericsson

    TT är ingen nyhetsbyrå. Frågan är bara när de själva eller deras ägare tänker gå ut med sanningen offentligt och på deras hemsida: TT är ett propagandiserat dessinformationsorgan som i den internationella rapporteringen skall följa en tydligt definierad redaktionell linje. I den ingår att ta palestiniernas parti mot Israel genom att försköna terrorism mot judiska offer.

    Därför är det inte kontroversiellt för TT:s ledning att en av deras seniora anställda på TT Utrikes är en försvarare av förintelseförnekaren Faurisson.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats