TT-kritik


2005-10-22

TT:s opinionsbildare antyder konspiration mellan FN och Israel.

TT:s ledande utrikespolitiske opinionsbildare Stefan Hjertén var imorse med i P1:s radioprogram Konflikt (del 1 efter den 22:a minuten) och kommenterade FN:s rapport om mordet på f d libanesiske premiärminister Rafik Hariri och framförde ”avvikande åsikt”:

"Syriens framtid är väldigt svår och intressant men det du talar om närmare, det här efterbörden av rapporten om Hariri, där får jag anmäla avvikande åsikt alltså. Rubriken för den rapporten tycks vara att Syrien har sådant grepp om Libanon så de måste på något sätt ha gjort det här. OK, det finns ett land till som har ett sådant grepp om Libanon så de kunde ha gjort det och det är Israel. Det hela är liksom lagt ut på räls sen hösten 2004. Hariri har plötsligt efter sin död blivit en antisyrisk hjälte, det var han inte i sin livstid. FN:s resolutioner från 2004 som gav sig på Syrien var egentligen brott mot FN:s egen stadga, man skulle bestämma hur Libanon valde president osv. Det är liksom utlagt som på räls någonting som skall leda fram till dagens situation. Jag vill säga att saken inte är av USA avgjord om vem som har gjort detta. Men Syrien är en oerhört bräcklig regim, visst är den odemokratiskt, visst kommer det att hända hemska saker när USA:s marsch mot demokratiska förhållanden, i varje fall annorlunda förhållanden i Afghanistan, Irak, Syrien, Iran fortsätter."


Vad är det som Stefan Hjertén pratar om? Vad menar Hjertén när han talar om Israels ”grepp om Libanon”?

Fram till nyss var Libanon ockuperat av syriska styrkor och styrdes av det syriska inrikesministeriet samt mängder av agenter på plats. Efter mordet på Hariri tvingade det internationella samfundet Syrien att dra sig tillbacka och ta hem säkerhetstjänsternas agenter. Syriske inrikesministern Ghazi Kanaan begick självmord några dagar innan rapporten offentliggjordes.

Israel ockuperade fram till år 2000 en mycket smal landremsa (en s k säkerhetszon) i södra Libanon och drog sig tillbacka i maj 2000. Sedan sex år tillbacka har Israel varken närvaro eller inflytande i någon del av Libanon, det som bekräftades av FN 22 maj 2002.

FN-rapporten innehåller mängder av vittnesmål som pekar ut högt utsatta syriska tjänstemän och regeringsmedlemmar. Ingenstans i rapporten antyder man att det finns någonting som pekar på någon form av israelisk inblandning.

Hjerténs konspirationsteori är ingenting mindre än ett sensationellt "avslöjande" av en konspiration mellan Israel och FN.

Stefan Hjertén
Backgrund: Stefan Hjertén, konspirationsteorier och propagandarapportering.

Stefan Hjertén har tidigare varit känd för hans förkärlek till konspirationsteorier.


 • 1982 publicerade Hjertén i FiB/Kulturfront en artikel som stödde den franske förintelseförnekaren Rober Faurisson. Förintelsen, enligt Faurisson, var ”jättelik politisk och finansiell bluff vars främsta förmånstagare är staten Israel.” Hjertén hävdade att nazistiska gaskammare är "besvärliga ur källsynpunkt" och att Anne Fransk dagbok är en förfalskning. (se mera om Hjerténs roll i Faurisson-affären i Henrik Bachners doktorsavhandling Återkomsten - antisemitism i Sverige efter 1945, sid. 360-361 och 362-363).

 • I januari 2002 publicerade Blekinge Läns Tidning samt några andra lokaltidningar en artikel signerad TT/Stefan Hjertén. I artikeln påstod han att vapenbåten Karine A inte kunde ha varit beställd av Yassir Arafat, trots att det påstods av kaptenen och al-Fatah-aktivisten Omar Akawi. Hjertén antydde att affären var en israelisk konspiration.


 • 23 november 2002 översatte Hjertén en AFP telegram. Texten övesattes nästa ordagrant med undantag för ett stycke:
  AFP:
  “Diplomats have said Washington is trying to arrange a roll-out of the roadmap in mid-December but Israel, soon to be in the throes of a heated general election campaign, had asked for a delay.”

  TT/Hjertén:
  USA har en tid talat för en så kallad vägkarta med förslag till fred i Palestinafrågan. Men Israels regering har skjutit den på framtiden, till en tid då den så kallade palestinska terrorn har upphört.

 • I ett annat TT-telegram förklarade Hjertén hans syn på terrorattacker på israeliska civila. Den 19 maj 2004 skrev TT/Hjertén om ett förslag till FN-resolution:
  [F]ormuleringen är helt i Israels smak eftersom den fördömer "terrorism" - ett kodord för palestinskt motstånd.

Publicerat av TT-kritik 2005-10-22 kl. 14:13.

36 Svar till “TT:s opinionsbildare antyder konspiration mellan FN och Israel.”

 1. # Anonymous Anonym

  Bra granskning av "nyhetsförmedlaren" Hjertén. Alltid retat mig på hans texter.  

 2. # Blogger Bulten i Bo

  Hjertén hävdade att nazistiska gaskammare är "besvärliga ur källsynpunkt" och att Anne Fransk dagbok är en förfalskning.

  Problemen att få ta del av dessa originalskrifter från Hjertén blev tydligen så svåra att alla israelvänner gav upp på den här bloggen.

  Jag hoppas dock att TT-kritik har tillgång till Hjerténs uppsats och kan få låta sina läsare få del av åtminstone en (1) hel mening från detta, så att möjligheterna att bilda sig en objektiv upppfattning blir större.  

 3. # Anonymous Anonym

  Jude- och Israelhataren Hjertén tar till varje tillfälle att svartmåla sitt hatobjekt. Oavsett vad han än pratar om finner han ett sätt att infoga kritik mot Israel. Han fattar inte att med hat uppnår man bara ännu mera hat och det tar aldrig slut.
  Tänk om Hjertén om du vill hjälpa palestinierna.  

 4. # Blogger TT-kritik

  Sidan från Bachners bok inehåller en lånd och direkt citat ur Hjerténs artikel där han förnekar gaskammarnas existens.

  Henrik Bachner är forskare med högt anseende och jag har inga som helst skäl att ifrågasätta att han citerar accurat, därför der jag ingen orsak att leta efter 23-års gamla nazi-pamfleter för att bevisa Bulten i Bo att Bachner inte är bedragare.

  Till saken hör också att Stefan Hjertén (klokt nog) har aldrig ifrågasatt det som står i Bachners avhandling.  

 5. # Blogger Bulten i Bo

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.  

 6. # Blogger Bulten i Bo

  TT-kritikern besitter tydligen en mycket god telepatisk förmåga; han kan döma ut artiklar han aldrig läst som "nazi-pamfletter"!

  Sen är "förneka" och skriva att en sak är "besvärliga ur källsynpunkt" inte samma sak. Som du kan se, TT-kritikern, så har Bachner, av någon anledning, klippt ordentligt runt dessa meningar.

  Sen finns det i de uppvisade delarna ur Bachners bok inte något citat av Hjertén där han skulle påstå att Anne Franks dagbok skulle vara en förfalskning. Detta påstående får vi väl också betrakta som ett resultat av TT-kritikerns telepati.  

 7. # Anonymous Anonym

  TT-kritik ljuger och förvanskar- precis som vanligt!

  ”I ett annat TT-telegram förklarade Hjertén hans syn på terrorattacker på israeliska civila. Den 19 maj 2004 skrev TT/Hjertén om…”
  ***Ren och skär lögn!
  FN resolutionen som kommenteras (1544:2004) handlar inte överhuvudtaget om ”terrorattacker på israeliska civila” som TT-kritik påstår.

  Resolutionen handlar istället om grova israeliska övergrepp mot palestinierna i Gaza.

  Israelerna förstörde hundratals palestinska hem, och när tusentals palestinier protesterade mot skövlingen så beskjuts demonstranterna av en stridsvagn och en helikopter.

  4 stridsvagnsgranater och en helikopter missil avlossades rakt in i demonstrationståget. 9 dog och 43 skadades.

  Slakten fördömdes av FN:s säkerhetsråd med siffrorna 14-0, USA avstod.

  IDF tvingades att genomföra en utredning rörande sina soldaters agerande, och fann att inga fel begåtts, vilket naturligtvis ingen är speciellt förvånade över.

  Vidare kan man göra en mycket talande jämförelse över arméns behandling av våldsamma israeliska bosättare under utrymningen av Gaza i år och den fredliga palestinska demonstrationen som skedde den 19 mars 2004.  

 8. # Anonymous Anonym

  Guardian läser som en åsna. Ingenstans i inlägget står att den aktuella resolutionen handlar om terrorattacker på israeliska civila, vilket guardian påstår och gör ett stort nummer av.

  Att basera ett helt inlägg på en uppenbar misstolkning och sen tro att det går hem - brunröd trashvänster när den är som sämst.  

 9. # Anonymous Anonym

  Och var finns texten "där Hjertén förklarade sin syn på terrorattacker på israeliska civila" ???  

 10. # Blogger TT-kritik

  Guardian, ditt sista inlägg har blivit raderat och opublicerat utan fetstil. Fetstil kan användas för att undertrycka enskilda delar av text, men inte för att locka uppmärksamheten till hela inlägget. Samma gäller stora bokstäver, annorlunda teckensnitt och alla andra trick där formatering är inte motiverad. Min blogg – mina regler.  

 11. # Anonymous Anonym

  Det minsata problemet för dig, är för närvarande fetstil, eller inte...

  Du kan inte visa några originaltexter på Hjerténs påstådda antisemitism!

  "Ingenstans i inlägget står att den aktuella resolutionen handlar om terrorattacker på israeliska civila"
  ***Var finns texten som åsyftas i sådana fall?  

 12. # Blogger TT-kritik

  Guardian,
  du är inte något mitt problem alls.
  Allt du efterlyser fins redan på sidan. Det blir ingen ny runda.  

 13. # Anonymous Anonym

  Bra kritik av Stefan Hjerten. Dessutom är det trevligt att hans två trogna groupies Guardian och Bulten har ryckt till hans försvar. Svaret varför Bulten i Bo försvarar Hjerten hittar man i en artikel av Josef Zorsky på följande länk : http://www.israeler.com/html/Zorsky/zorsky_josef_om_hjerten_och_faurisson_2002_11_27.html
  Möte där Hjerten försvarade Faurissons ”forskning” och slutsatser, arrangerades av svensk brunröd idiotvänster med Förintelseförnekare och Rami kompisen Jan Myrdal i spetsen. Det är där som sko klämmer. Bulten har visserligen noll kunskaper angående Faurissons och andra revisionisternas ”forskning” och bevisförfalskning, men som hos alla enfaldiga kollektivister väger sekt- och klantillhörighet tyngre. De har dessutom hatet mot demokrati och Israel gemensamt.
  Egentligen är det inte konstigt att Holocaustrevisionister, brunröda vänstersekter och islamiska fundamentalister hittar varandra. Nazismen och kommunismen har alltid varit två nära besläktade ideologier och islamismen med sitt primitiva hatbudskap är inte långt borta. Antisemitism och rasism har alltid ingått i kommunistisk ideologi och fick då och då starkt inflytande. Visserligen dämpades antisemitism vid Israels bildande, men det var av politiska skäl. Detta handlar om den ”etablerade” delen av kommunism. Det jag kallar brunröd trash- eller idiotvänster har alltid haft rabiata rasister och antisemiter i sina stormgrupper. Intelligensnivå bland dessa urspårade sekter är så låg att, att för dem blev ”Sions vises protokoll” en bilaga till ”Das Kapital”.

  Lubbe Ferrysson - en bultexpert  

 14. # Anonymous Anonym

  Från Dick Haas:

  Min kommentar:

  "Mehlis-rapporten" nedan syftar på Detlev Mehlis' FN-rapport om undersökningen av mordet på Hariri (och 22 andra människor).

  Av speciellt intresse är sonen Saads vittnesmål om pappans sista besök i Damaskus.

  Citatet:

  Mehlis-rapporten återger Hariris sons vittnesmål. Saad Hariri vistas för tillfället mest i Saudi Arabien, vilket säkert är tryggare än att stanna i Beirut. Så här beskrev sonen vad fadern ( den mördade Rafik Hariri ) berättade om det sista besöket han gjorde i Damaskus, ditkallad på order av president Bashar Assad:

  "Min far hotades till livet vid det besöket och berättade om det. Assad sade till honom: Det här är vad jag vill: Ni måste gå med på att Lahoud får sin presidentperiod förlängd. Om ni inbillar er att president Chirac och ni kan styra Libanon, så misstar ni er. Det kommer inte att ske. President Lahoud är min förlängda arm. Vi är ett. Vad jag säger till honom, det gör han. Hans presidentperiod kommer att förlängas, och om det inte sker kommer jag att se till att Libanon bryts i stycken över ert och Walid Joumblatts huvud ( Joumblatt är drusernas ledare i Libanon och sedan länge i opposition mot den syriska närvaron.) Så antingen gör ni som ni blivit tillsagd, eller så kommer vi att fixa er och er familj var ni än befinner er."

  Stefan Hjerténs fortsatta kampanj mot vanlig anständighet är patetisk. Det ingen i arabvärlden ens tror på försöker SH desperat sälja i Sverige. Kan ingen ge honom något annat att göra? Pension t.ex.? SH's försvarare är bedrövliga.  

 15. # Anonymous Anonym

  Visst Lubbe, dina tirader är verkligen imponerande…

  Gör nu något vettigt för första gången i ditt liv, och plocka fram förstahandsuppgifter på Hjerténs judehat! Det borde väl inte vara några större problem för en ”expert”..

  Seså, apport!  

 16. # Anonymous Anonym

  Det är redan gjort, Guardian. Resten (dvs läskunnigheten) får du fixa själv.  

 17. # Blogger Bulten i Bo

  Hade Bolidens aktieägare fått bestämma så hade Lubbes inlägg ovan kunnat kortas ner till "Precis som TT-kritikern har heller inte jag läst de skrifter som jag anser mig kunna uttala mig om". Mindre förlorad arbetstid och mindre slitage på arbetsgivarens tangentbord.

  Vad beträffar A-K Roth, så är det ingen här som har "försvarat" Hjertén. Det enda guardian och jag ödmjukt ber om är att få ta del av den "förintelseförnekan" och "antisemitism" som ständigt utlovas men som aldrig kan visas upp!  

 18. # Anonymous Anonym

  Bulten i Bo, du "försvarar" inte Hjertén. Det bara låter så? Du är också guardians talesman? Ödmjuk? Knappast! Men ignorant, arrogant och elak. Som alla rasister.  

 19. # Blogger Bulten i Bo

  Ödmjuk? Knappast! Men ignorant, arrogant och elak.

  Jo, du förstår, jag tyckte det blev lite för mycket gruppkram av Lubbes senaste inställsamma inlägg, så jag beslöt mig för att strö lite salt i debatten.

  Och nu blev jag visst "rasist" också!  

 20. # Anonymous Anonym

  Bulten och Guardian är två ökända historierevisionster, och de kastar sig gärna till försvar för Stefan Hjertén, eftersom denne sympatiserar med Förintelseförnekaren och revisionisten Robert Faurisson. Hjerténs åsikter om olika aspekter av Förintelsen står att läsa i långa citat i boken Återkomsten (se TT-kritiks länkar ovan), samt i Hjerténs uppsats.  

 21. # Anonymous Anonym

  Ah, du är avundsjuk på Lubbe?

  Men jag ser på saken, inte på Lubbe. Och saken är den att du konsekvent tar sida med lögnaren Stefan Hjertén. Att du vill strö mer salt i sår öppna från antijudisk terrorism ser jag bara som belägg för din hatmentalitet. Tillsammans med det faktum att du visar en sida som är ignorant, arrogant och elak ger det en ganska komplett bild av BiB. Vilket BiB är för ignorant, arrogant och elak att se. :) Kul, va'?

  Ja, jag säger då det! Det finns bara en sak att säga: We shall overcome!  

 22. # Anonymous Anonym

  A-K Roth:
  Det jag hittills sett av dig i debatterna får mig att undra om din mentala ålder aldrig kommer överstiga en 3 årings.

  Den absolut lägsta nivån på saklighet är att man klarar att visa upp faktiska bevis för sina påståenden.

  Rörande Hjertén, har ingen av alla gapiga israelkramare kunnat visa upp ett enda helt citat i kontext!!

  Detta är naturligtvis oerhört märkligt när Hjertén konsekvent beskrivs som Hitlers bortglömmda tvillingbror....  

 23. # Blogger Bulten i Bo

  Vill den siste anonyme berätta för mig vad det är för historia som jag skulle ha reviderat, så är han välkommen att göra det. Men jag har på känn hur det kommer att sluta, även i den frågan.

  I övrigt, deatten slutade som den alltid gör när detta ämne kommer upp. Israel- och USA-vännerna kan inte visa upp belägg för sina anklagelser och är t.o.m. inte ärliga nog att erkänna att de aldrig tagit del av de skrifter de anser sig kunna uttala sig om.

  Gokväll!  

 24. # Anonymous Anonym

  BiB och Guardian:

  Vad kan man säga om er två som sliter så ont och för vad? Att till varje pris försvara TTs lögnaktiga omskrivningar, kodord och nyspråk när det gäller konflikten i mellanöstern men även annat.

  Du, Guardian, fattar inte hur mitt inlägg (som tydligen är på en 3-årings nivå; kommer treåringar med belagda inlägg också nu?; visste inte att treåringar läste Haas? :)) om sonen Hariris uppgifter om faderns sista besök i Damaskus har något samband med Hjerténs antydan att Israel skull vara ansvarig för mordet. Tråkigt, men du vill väl inte förstå.

  Ingen av er verkar fatta det oerhörda i att TT, som ska komma med direkta nyheter, tillåter Hjertén att gå ut med illvilliga, lögnaktiga, vidriga kommentarer.

  Kritiken av TTs sätt att hantera nyheter är belagd med originaltexter och man kan själv jämföra och se TTs förvrängningar, förkortningar och hemsnickrade förklaringar. Sett mot Hjerténs tidigare ställningstaganden för vidrigheter får man en bra bild av en man med ett agenda. Det är bra att det pekas ut. Och det är synd att ni två inte förmår känna igen vad han gör. Men ni gör ju likadant själva, slår knut på er för ett osmakligt agenda. Bra att DN har kommit till sans i alla fall.  

 25. # Blogger Bulten i Bo

  Sett mot Hjerténs tidigare ställningstaganden för vidrigheter får man en bra bild av en man med ett agenda. Det är bra att det pekas ut. Och det är synd att ni två inte förmår känna igen vad han gör. Men ni gör ju likadant själva, slår knut på er för ett osmakligt agenda.

  Ok, nu när israelhögern inte kunde bevisa att Hjertén skrivit något antisemitiskt eller förintelseförnekan, då vänder man på kuttingen.

  Nu får A-K Roth gå in och städa upp för pojkarnas misslyckade debatt. Följaktligen blir nu linjen att Hjerténs påstådda förintelseförnekan och antisemitism ska bevisas av att han inte skriver som A-K Roth tycker man ska skriva om Israelkonflikten.


  Till sist A-K Roth, om det är elakt att tycka att anklagelser mot en namngiven person för antisemitism/förintelseförnekan i anständighetens namn ska kunna beläggas med förstahandskällor från denne personen....

  ...då är jag en elak person. Och då vet du det och behöver inte upprepa det fler gånger!  

 26. # Anonymous Anonym

  WORD!  

 27. # Anonymous Anonym

  Misslyckat försök BiB. Men du impade Guardian.

  Igen, Hjerténs ställningstagande mot Israel har visats grundligt genom ordagranna jämförelser med orginalposter på TT-kritik. Detta bemöter du inte. Hans sista utfall, det att försöka kasta Israel som skyldig i mordet på Hariri var bara den sista i en lång radda falskheter. Karln är inte trovärdig i rapporteringen från mellanöstern. Men det törs du inte gå in på.

  Föreslår att du idag firar att tiotusentals iranier idag skränar "död åt Israel" på gatorna. Bara tanken att judar inte tycker det är så roligt borde få dig och Guardian att hoppa jämfota i begeistring. Och tanken på Israels utplåning borde också vara ganska angenäm. Grattis!  

 28. # Anonymous Anonym

  Present till BiB och Guardian:

  Här kan ni fira tillsammans med dem som hurrade över bombningen i Hadera.

  http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/051026/ids_photos_wl/r1399928381.jpg  

 29. # Blogger Bulten i Bo

  Varsågod och ge uttryck för ditt missnöje med vad Hjertén skriver om Mellanösternkonflikten, A-K Roth, jag tänker inte hindra dig.

  Vill du dock ta heder och ära av en namngiven person genom att anklaga denne för att vara antisemit/förintelseförnekare, då ligger bevisbördan på dig att ta fram primärkällor som stödjer dina anklagelser. Klarar man inte det får man stå i skamvrån och skämmas, såsom TT-kritikern och hans supportrar gör just nu!

  Klart slut!  

 30. # Anonymous Anonym

  Sakta i backarna, BiB!

  Ingen skamvrå här inte. Jag accepterar inte att bli kommenderad av dig och det vet du sedan gammalt! Men om det finns någon heder eller ära kvar hos Hjertén tvivlar jag på. Det är mycket klart att han opinionerar och propaganderar i st. för att föra fram nyheter. Och i detta har han tappat trovärdighet, heder och ära. Han smutskastar ett land utsatt för terrorkrig och missar inga chanser att göra så.

  Vad beträffar Hjerténs sorgliga inblandning med Faurrison och dennes låga koterie av extremhöger-och extremvänster-hatare, har jag läst nog citat och analyser av hans åsikter OCH det han finner för gott att ignorera i frågan om förintelsen för att bilda mig en bra uppfattning av hans motiv.

  Problemet är att en kompromissad Hjertén har haft en positionen han inte borde ha haft.  

 31. # Anonymous Anonym

  A-K Roth:
  Läs detta noggrant eftersom detta är det sista inlägget jag kommer att ödsla på dig!

  Jag hade glömt bort att du är en sådan där person det är totalt meningslöst att försöka föra någon sorts diskussion med eftersom du konsekvent använder personangrepp och invektiv.

  Detta är ett axplock vad du har åstadkommit dig på 5 inlägg: ”bedrövlig” ”ignorant”, ”arrogant och elak” ”som alla rasister” ”hatmentalitet” ”fattar inte” ”vill inte förstå” ”inte fatta” ”förmår inte”, ”törs inte”
  Du avslutar med yttreligare 2 inlägg som enbart är rena personangrepp…

  Det som utlöste denna störtskur av personangrepp var att jag och ”Bulten i Bo”, har invänt mot att man inte presenterat några förstahandskällor på Hjertén, och enligt din fullständigt perverterade logik därmed ”försvarar” Hjertén.

  Det sista du skriver om Hjerteén är följande: ”Hans sista utfall, det att försöka kasta Israel som skyldig i mordet på Hariri var bara den sista i en lång radda falskheter.”

  Det som Hjertén gjorde var att han invände mot att det skulle vara fullständigt omöjligt att israelerna skulle kunna vara inblandade i ett attentat i Beirut, ett 20 tal mil från Jerusalem, när man agerat i Sydamerika och även Norge, är en fullständigt befogad invändning.

  I Norge tog Mossad för övrigt fel och ”råkade” mörda en fullständigt oskyldig marockan…  

 32. # Anonymous Anonym

  Du Guardian verkar ha en förkärlek att kommendera folk i Bult-liknande stil. Det fungerar inte. Sluta svara för all del.

  Du tar åt dig när jag påpekar att du för mig tycks ignorant, arrogant och elak? Du kanske vill få lite input?

  Du har visat dig ignorant när det gäller arab-israeliska konflikten. Du har också visat dig inte kunna ta in det som förklarats och dokumenterats.

  Du verkar arrogant när du självsäkert proklamerar utdömanden i det du är ignorant om.

  Du är elak när du fördömer ett land som utsatts för otaliga utplåningskrig och ett fortsatt terrorkrig. Du är elak när du ignorerar de vidrigheter som ständigt riktas mot Israel.

  Du tror troligen själv att du är en rättskaffens man.

  Igen, det är Hjerténs jobb att förmedla raka nyheter, inte att kasta skit på ena eller andra sidan, tyda och antyda hur som helst.

  Och du gjorde just samma om Hjertén. Du antog vad som motiverade hans utfall mot Israel; du vet väl inte vad som försiggår i hans hjärna?

  F.ö. borde du nog inte diskutera med treåringar som jag. Du vet väl att man aldrig kan vinna ett argument med "toddlers"? :)

  Ödsla tid tycker jag nog du ska sluta med på alla sajter!  

 33. # Anonymous Anonym

  Artikeln som Hjertén publicerade mars 1982 var inte i FiB/k utan i TfFR, enligt Bachners text som ni länkar till.  

 34. # Blogger Bulten i Bo

  Ville bara göra er uppmärksamma på att hela Hjerténs artikel nu mer går att läsa här.  

 35. # Anonymous Anonym

  Bra jobbat!
  Äntligen nog som kan och orkar sätta dessa lögnare under granskning. Kul att se att allting kommer att tystas ner som vanligt, när ska svensk folket vakna upp ur "the matrix" drömmen?  

 36. # Blogger Amer Al-bayya

  Stoppa USAs,Israels krig, krigsbrott och terror.Nu är det nog och stopp.
  Kriget mot Irak (Israels krig-AIPACs krig),kriget mot Libanon,kriget mot Gaza,hot mot Syrien, Hot var mot Yasser Arafat, hot mot Abbas,Israels ockupation går vidare och bosättningar är USAs orättvis politik mot hela Mellanöstern för Israel och mot Palestina..Var är FN:s 28 resolutioner mot Israel ,USA??..Vem styr USAs politik??Vem betalar USAs stöd till Israel??Vem styr USAs kongress??.Israels krigsbrott mot Gaza är största och grovste i vår historia..Var är FN???.Fick Saddam USAs stöd mot Iran ??och mot kurdarena ??Fick Al-Qaida USAs stöd mot Rysslands ockupation av Afghanistan??Vem skapade Al-Qaida??.Vet CIA något om det ??
  Spelet gäller arabvärldens område, Oljan, makt och pengar..Vad är terrorism??Vem är terrorister??.Syrien vill att FN ska ta upp ämnet -terror- och förklara till alla vad man menar med terrorism..Men FN och USA vill inte diskutera det..Varför??
  Stoppa USA och Israel..USA måste börja med Israels kärnvapen-200 atombomber- först och förbjudna vapen-vitt fosfor-DIME bomber,FN...
  7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
  Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.Varför dör USAs soldater för Israels ockupation och alla brott..??..

  Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.

  Jag frågar alla politiker :-
  1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott med bosättningar över hela Palestina?
  2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen -200 atom bomber-och förbjudna vapen-vit fosfor,DIME bomber-??
  3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
  4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??Vem är AIPAC??
  5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel(28 st)??
  6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
  7- Vem kan stoppa Israel??

  Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
  Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..Arabvärlden ska kräva alla ersättningar från USA och Israel med EUs politiker..Nu är det stop och det är nog..
  Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog och stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.Innan det blir för sent....  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats