TT-kritik


2006-06-25

TT sprider propagandistiska lögner om Gaza-bomben.

2006-06-25 publicerade TT ett telegram där man kunde läsa:

När sju medlemmar av en palestinsk familj dödades vid ett israeliskt angrepp i Gazaområdet meddelade Hamas den 9 juni att vapenvilan inte gäller längre.

Som en nyhetsbyrå förväntas TT att följa nyheter. Om de hade gjort det så skulle dem nog veta att det inte var någon ” israeliskt angrepp” som dödade sju civila den 9 juni. De dödades av en landmina. Undersökningen som tillsattes strax efter incidenten kom fram till slutsatsen att:
 • Storleken och formen kratern som skapades av explosionen tyder på att smällen kom underifrån. 
 • Det pågick ingen artillerield från israeliskt håll under tiden av explosionen. 
 • Underrättelsetjänsten tillhandahåller bevis på att Hamas minerade stränderna för att förhindra eventuell israelisk invasion. 
 • Hamas var snabb att städa efter explosionen och avlägsna alla föremål som skulle kunna förklara explosionens orsak. De sårade som behandlas i israeliska sjukhus hade granatsplittren avlägsnade från kroppen. 
 • Splittren som ändå fanns kvar tyder på att sprängämnet är inte av den typ som används av Israel. 

Mer om utredningen:
Haaretz: Probe: Hamas bomb, not IDF shell, caused Gaza deaths
Jerusalem Post: Report: IDF didn't shell Gaza beach 
YnetNews: Committee: Slim chance IDF behind Gaza beach blast

TT har en lång historia att entusiastiskt stödja och sprida palestinska förfalskningar. Till exempel var TT snabb att anklaga Israel för Muhammed al-Durras död 2000) och för ”massaker” i Jenin 2002) trots att trovärdiga internationella undersökningar bekräftade att de anklagelser var en del den palestinska förfalskningskampanjen.

Publicerat av TT-kritik 2006-06-25 kl. 11:33.

29 Svar till “TT sprider propagandistiska lögner om Gaza-bomben.”

 1. # Blogger jinge

  Alla vet att IDF gör vad de kan för att sprida desinformation. Att du glatt hjälper till vet alla oxo.

  Varför berättar du inte att IDF säger att de inte med 100% säkerhet kan säga att det inte var en israelisk granat?

  Det passar inte din agenda?  

 2. # Blogger TT-kritik

  Jinge, IDF kan utesluta att vet var en israelisk granat. Däremot uteslutar de inte att de kunde vara en gammal israelisk blindgångare, även om versionen om palestinsk blindgångre förefaller mer sannolik.

  Visst kunde alla de turer och nyanser att tas upp i TT:s telegram. Men kan du som TT:s advokat förklara varför TT men 100% säkerhet skyller på Israel?  

 3. # Anonymous Oscar

  Även om det skulle handla om en israelisk blindgångare, så bevisar det att det inte var Israel som låg bakom explosionen på stranden. Den ökände antisemitiske desinformatören Jinge (Jan-Inge Flücht) påstod att Israel låg bakom, vilket alltså är lögn. Men efterom Jinge driver en hatblogg så kommer han inte att uppdatera/rätta sin lögn.  

 4. # Blogger Harry Harrysson

  Jinge kan ju förklara hur Hamas kan vara så profetiskt sinnade att de för flera månader sedan började gräva den tunneln som de och råttorna använde för att attackera den israeliska posten, enbart för att hämnas strandsmällen. Kanske gåva från Allah? "Military sources: The planning of the Hamas-led attack and the digging of a deep tunnel took many months. Therefore presenting it as a revenge attack for Palestinian casualties is false."

  IDF sa tveksamma saker innan de hade slutfört undersökningen, därtill tvingade av sin nya inte särskilt briljanta regering. Araberna vägrade från början att låta israelerna undersöka stranden, och de skadade som de exporterade till israeliska lasarett eftersom de satsar sina pengar på vapen och ej sjukhus, var helt uppsprättade för att lokala läkare hade plockat de bitar av minan de lätt kunde hitta för att göra det svårare för Israel att bevisa något. Vissa anser att det tyder på dåligt samvete.  

 5. # Anonymous Anonym

  Än en gång ser man att TT medvetet sprider rena osanningar och som vanligt slipper de ta något som helst ansvar för det. Hur många människor vet egentligen om att anklagelserna mot Israel är falska i alla dessa fall? Detta faktum får i bästa fall bara en bråkdel av det utrymme som du ursprungliga anklagelserna som förs fram som rena sanningar.
  Vad Jinge beträffar är han en riktigt obehaglig person som tillsammans med andra hatbloggare trakasserat personer med andra åsikter än deras egna.
  Sigge  

 6. # Anonymous Andreas

  Det här är ju för fan skrämmande... Inte bara TT's vinkling, utan även att Jinge (vars bloggande jag följt då och då och fått ett gott intryck av) står fast vid något som är så fel. Det gjorde mig besviken, och det fick mig att läsa mer inlägg och mer kommentarer - och mer av Jinges texter.

  Jag är helt ointresserad av sakfrågan, men det är mycket otrevligt att se människor försvara lögner - oavsett åt vilket håll de sprids. I fallet TT verkar lögnerna spridas åt alla möjliga håll - med många olika krafter och intressen som tändvätska.

  Jag är besviken och känner obehag... Jag kommer nog inte att läsa varken den här bloggen eller Jinges texter på ett bra tag, för oavsett riktning är propaganda aldrig av godo.  

 7. # Anonymous Anonym

  Intressant när en part i målet gör en utredning som "friar" den utredande parten. Men det blir ännu roligare när de s.k "israelvännerna" ser detta uttalande från IDF som oomkullrunkelig sanning. Alla propagandister borde skärpa sig, inte bara TT !

  Jag tänker mest på Krusty the Klown när jag ser IDF's propaganda-kadrer på TV - " Don't look at me, I didn't do it !"  

 8. # Anonymous Anonym

  Upsala Nya Tidnings ledare från den 29 juni gör en klockren analys av läget.
  Sigge  

 9. # Blogger Zev

  UNTs ledare var klockren, jag håller med...
  Länk;
  http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=25-AV_ID=510878,00.html


  Zev  

 10. # Anonymous Anonym

  Nej, Sigge och Zev.
  Uppsala Nya Tidning gör ingen "klockren" analys av läget. UNT gör en artikel om den kidnappade soldaten i Palestina. "Läget" i DENNA diskussion handlar om artilleripjäsen / "minan" på stranden. Hur kan något som är off-topic anses som klockrent, och dessutom av två personer ?  

 11. # Anonymous Anonym

  Holmbergs artikel i UNT förvånar inte så mycket. Han skriver en ledare. Det är på nyhetsplats brunvänsteråsikter är legio. Han kritiserar TT men kommenterar inte att deras israelrapportering i mycket skrivs av en bindgalen antisemit vilket han rimligtvis vet.

  Historiskt har det alltid visat sig att det israeliska försvaret varit sannfärdiga medan arabterroristerna normalt ljuger. Det israeliska politiska systemet gör det mycket besvärligt att någon längre tid slippa bli genomskådad med en lögn internt. Vad de rapporterar på utrikesdepartementets hemsida om olyckliga incidenten visar sig vara betydligt klarare än det som fanns att läsa i jpost och haaretz. Journalister tenderar att rapportera om militära händelser på ett mycket förvirrat sätt.

  Splittrens metallegering torde snabbt identifiera en granats fabrikat och i alla fall skilja den från terroristvapen. Varför nämner utredningen explosivämnet? Det är inte omöjligt att terroristerna återvunnit blindgångare. Att dessa riskfyllt vittjas av skrotsamlande unga pojkar har rapporterats.

  En förbryllande observation är att folk begett sig till stranden trots att terrorister 800 meter bort bekämpats med en robotbåts 76 mm Otobreda timmarna innan och att strandnöjena verkar fortgå obehindrat när 6 stycken 15.5:or kom ner 2 km bort. Folk verkar ganska tillvanda. En 15.5 cm granat innehåller typiskt 5-10 kg explosivämne. Det blir en jäkla smäll som normalt skulle avbryta all civil aktivitet. I deras ställe skulle jag hålla mig i skydd eller kanske israelerna så sällan missar att de slutat med det?

  En annan egendomlig observation är hur lite de skjuter. Att arabterroristernas tidslinje inte gick ihop är inte konstigt eftersom de normalt ljuger.  

 12. # Blogger Zev

  Artikeln var klockren i vilket fall som helst.
  Jag sade aldrig att den var en analys av "Gaza-bomben"  

 13. # Anonymous Anonym

  "Historiskt har det alltid visat sig att det israeliska försvaret varit sannfärdiga"

  Det där var en så patetisk kommentar så jag struntar i att kommentera den. Läs den några gånger för komisk effekt !

  Kanske ni kroniska israel-vänner (eller kanske israel-horor) kan tala om för mig vart den sjätte IDF granaten tog vägen. I en tid när counter-battery radar har nått en extrem förfining så vet IDF inte var deras egen granat slog ner ? Låter inte ngt vidare "sannfärdigt" enligt min mening ! Kanske ni vänner av Israel kan ge mig en tekniskt korrekt förklaring hur Israel tappar bort en granat ?  

 14. # Anonymous Anonym

  "Artikeln var klockren i vilket fall som helst."

  Det ursäktar väl inte att du inte har koll på topic ? Posta några Hommous recept på en gång vet jag... det är lika relevant i detta kommentarfält som UNT's lilla kåseri.  

 15. # Blogger Zev

  "...Det där var en så patetisk kommentar så jag struntar i att kommentera den. Läs den några gånger för komisk effekt !"

  Jag skrattade gott efter att ha läst din mening bara en gång.
  Du kan inget om Mellan-Östernkonflikten som jag behöver veta, visst är det så...?
  (Kolla upp vad "TAQIYYA" är)

  Med tanke på att du inte har ngt nick har jag ett att föreslå dig;
  "DHIMMI #1"
  Eller om din hätska ton beror på att du är frustrerad & ledsen över att DEVSHIRME-systemet inte används längre, då kan du ju kalla dig "VOLUNTARY JANISSARY".

  En sak jag är nyfiken på förstås, som kanske DU kan svara på;
  Betalar du din JIZYA halvårsvis, kvartalsvis eller månadsvis?  

 16. # Anonymous Anonym

  Zev, min kära dåre, jag diskuterar hellre något som är ON TOPIC, om du överhuvudtaget kan engelska d.v.s. Jag pratar hellre om radar och projektil-banor, något som har med ämnet att göra. I detta fall handlar det om IDF är sannfärdiga eller inte, om de tappar bort projektiler och huruvida de har radartäckning över Palestina.

  Tänker du tala om fakta i fallet eller ska du fortsätta snacka ovidkommande skit ?  

 17. # Anonymous Anonym

  Jag pratar hellre om radar och projektil-banor.....

  Snälla, prata då och belägg med fakta. Än så länge består dina inlägg av skit och primitiva person påhopp. Jag förstår att man kan inte ställa så höga krav på individer som debatterar/bloggar anonymt, det är bara att titta på haverister som Bulten i Bo. Men vissa minimikrav bör gälla också dem.

  Lubbe Ferrysson  

 18. # Anonymous Anonym

  "Snälla, prata då och belägg med fakta. Än så länge består dina inlägg av skit och primitiva person påhopp."

  Och 3 inlägg upp så ser du inget primitivt påhopp från Zev ? Sluta hålla dina sionist-polare om ryggen ! Lika villkor gäller här, vilket kanske är svårt att acceptera för de som sympatiserar med det "utvalda folket".

  Svara istället på de frågor som har ställts, utan att klaga på budbäraren:
  1. Är det troligt att Israelisk counter battery radar INTE har täckning över Gaza ?
  2. Vart tog den sjätte projektilen vägen ?
  3. Är det rimligt att ta en utredning från en part i målet som sanning ?
  4. Om Israel har "tappat bort" projektil nr. 6, är det då inte troligt att det är den som exploderade på stranden, och inte ngn "mina", särskilt som de internationella vittnena som har sett skadorna vittnar om airburst / groundburst och inte en explosion underifrån.

  "Lubbe", Hantera sakfrågorna istället för att komma här med skit och primitiva påhopp !

  Och du "Lubbe", precis som du är jag precis så anonym jag vill. Enligt e-upplysning.se så finns det nämligen ingen Lubbe Ferryson boende eller registrerad i Sverige. Där gjorde du bort dig ! Posta ditt personnummer eller erkänn dig besegrad ! Du är precis lika anonym som jag.  

 19. # Anonymous Anonym

  Och "Lubbe", om du i själva verket heter Lubomir Ferrysson och jobbar på Boliden, borde du inte undvika att sexuellt trakassera kvinnor på Thailändska IRC-kanaler, särskilt när du använder dig av jobbets email-adress ?

  Du skriver "50 year old, single, no childern, swedish programmer seeking thai girl (woman) friend. Friend first, but if chemistry will be right, there will be more incl. marriage. You must be honest.

  lubomir.ferrysson@boliden.se from ns.boliden.se on Friday, January 14, 2000 at 20:27:11"

  Från

  http://www.siamweb.org/siam/cyber_lee/sex_harass.html

  Om du inte var en rabiat reaktionär så kanske du skulle kunna hitta trevliga flickor IRL utan att behöva köpa dom från Thailand !

  How's that for a primitive påhopp ? Hade inte behövt hända om du hade hållit dig till ämnet, dvs projektilbanor och radar.  

 20. # Anonymous Anonym

  1. Är det troligt att Israelisk counter battery radar INTE har täckning över Gaza ?
  2. Vart tog den sjätte projektilen vägen ?
  3. Är det rimligt att ta en utredning från en part i målet som sanning ?
  4. Om Israel har "tappat bort" projektil nr. 6, är det då inte troligt att det är den som exploderade på stranden, och inte ngn "mina", särskilt som de internationella vittnena som har sett skadorna vittnar om airburst / groundburst och inte en explosion underifrån.
  5. Pekar inte alla indicier på att Israel är skyldiga ?

  Ni blinda Israel-supporters här kanske kan svara på detta, istället för att stoppa huvudet i sanden. Någon ? Hallå, is there anybody out there ?  

 21. # Anonymous Anonym

  Du var så ohövlig. Det minskar intresset. Zev verkar inte vara dåre och "Historiskt har det alltid visat sig att det israeliska försvaret varit sannfärdiga" är ingen patetisk kommentar och ingen är en israelhora.

  Eftersom Du frågar:
  Att tappa bort en blindgångare är inte konstigt även med artilleriradar. Studera en satelitbild av terängavsnittet så ser Du varför. Israel har ett nytt fast artilleriradarsystem som varnar civila i beskjutna städer. Kapaciteten hos Arthur är publicerad. Den kan ge Dig en ledtråd. Ur artillerisktisk synpunkt är Gaza litet, cirka 40x10 km. Det israeliska artilleriets beteende före återivationen var inte konsistent med normalt artilleriuppträdande i krig. Jag har ingen förklaring till att de nöjer sig med så ytterligt låga bekämpningsgrader per insats. Kanske räknar de med arabernas feghet. De har i konsekvens därmed korta skjutavstånd. Deras kommentarer antyder att använder någonting akustiskt i stil med SELEX eller HALO för att ta nedslagen. De internationella vittnena vilket bara var en man ditskickad av HRW har nu sagt sig vara övertygad om att den olyckliga incidenten inte orsakades av en israelisk artilleriinsats. Det finns många tänkbara förklaringar till detonationen men en mina är en av dem. Kommer Du ihåg truppmina 11? Kanske var det en felriktad raket eller en improvicerad sprängladdning. De underliga är att utredarna rimligvis borde veta, eller kunna utröna, vilket men de har inte varit precisa.

  Indicierna pekar på att utredningen är korrekt. En falsk sådan vore en inrikespolitisk skandal och Israel har tidigare och nyligen korrekt tagit på sig vapeninsatstragedier.

  Omständigheterna kring denna incident vore inte heller speciellt genanta för Israel utan snarare för araberna som utan minsta militär anledning håller fronten varm med sitt raketartilleri.  

 22. # Anonymous Anonym

  Jag gjorde något bättre än att studera en satellitbild av avsnittet utan kollade in en topografisk karta istället. Ser inga som helst problem att tracka missiler med radar här, lika lite som över Danmark ungefär. Särskilt över en av de mest elektroniskt övervakade landavsnitten i världen, där kazzam's och katyusha-kloner skjuts regelbundet. Jag antar helt kallt att Israelerna håller total koll över allt som flyger över Gaza med högre densitet än en fågel. De använder sig självfallet av betydligt mer avancerade saker än akustiska system för att göra detta. Det är ju inte ww2 det handlar om.

  Ser inte att den svenska Arthur har sålts till Israel, så relevansen där förstår jag inte.

  Att begrava apterade "bouncing bettys" på måfå på en strand vore inte troligt.

  Israels bruk av artilleri under den senaste tiden är som du säger inte i linje med artilleriuppträdande under krig. Att använda sig av artilleri inom psy-ops är minst sagt dubiöst, och kan leda till oönskade dödsfall och rena missar, något som jag antar har skett i detta fall. Det är fortfarande graverande att artilleriet uppenbarligen inte slutade skjuta vid den tidpunkt som rapporten uppger. Till syvende och sist, om det sker en explosion, fråga killen med den rykande haubitsen som inte kan redovisa sina granater. Han är nog den som orsakade smällen...

  Marc Garlasco har kanske ändrat uppfattning, kanske inte. I väntan på ett officiellt uttalande så vet varken du eller jag detta. Krävs en annan källa än jerusalem post för det. Märkvärdigt att en Human Rights Watch medlem skulle välja att endast bli intervjuad av en "hawkish" tidning. Det är inte sannolikt.

  När du skriver...:
  "Indicierna pekar på att utredningen är korrekt. En falsk sådan vore en inrikespolitisk skandal och Israel har tidigare och nyligen korrekt tagit på sig vapeninsatstragedier."

  ...så påstår du egentligen att Israeliska politiker inte ljuger. Även fast mord- och tortyr-apologeterna inom stora delar av den Israeliska allmänheten har bevisat sin tolerans för "collateral damage" tidigare så betyder ju inte det att de pallar med hur många döda barn som helst. Ergo så kan IDF mycket väl välja att ljuga i detta fall och tala sanning i andra fall, allt beroende på graden av "deniability" i varje enskilt fall, och graden av "gullability" hos de s.k "Israel-vännerna".

  Men tack för ett ärligt och initierat inlägg. Mycket bättre än den ovidkommande skit och floskler i stil med "IDF, the most moral army in the world", som kommer från några postare här. Dessa postare kommer jag fortsätta kalla Israel-horor p.g.a deras beteende, eftersom de sväljer allting som kommer från Tel Aviv utan att blinka.  

 23. # Anonymous Anonym

  >kommer jag fortsätta kalla Israel-horor

  Det är tyvärr ändå lite för brutalt för min smak.
  ---

  Jag nämnde Arthur som ett exempel om Du inte är bekant med vad dessa system kan. Jag upprepar, det är inte konstigt att tappa bort en blindgångare, även om man har artilleriradar. Dessutom är det inte säkert att insatserna täcktes av artilleriradar om det fanns ett akustiskt system. Detta behöver inte vara HALO heller. Jag avsåg bara något sådant system. Akustiska system må, som Du säger, ha gamla anor men det är faktiskt också ganska inne numera. De är bra till mycket annant också.

  Det väcker fantasin att det registrerades ytterligare en oförklarad explosion trax före incidenten. Jag antar att Du kommer ihåg att sprängmedel från gamla minor finns i stort överskott på Gazaremsan.

  Mellan 56 och 67 minerades gränsområdena intensivt på den Egyptiska sidan som blivit varse Israels offensiva taktik. Jag har hört att civilpersoner riskfyllt återvinner sprängmedlet och använder det till legitima civila syften men som amatörer. Jag har svårt att förstå hur de värderar risker.

  Med satellitbilden avsåg jag inte mask utan terrängens småbrutna och bebyggda karaktär som gör det svårt att se och i efterhand utreda när sensorena brustit.

  Vad gäller israeliska politiker så är de som politiker är som mest i aktiva demokratier även om landet verkar vara ovsedvanligt politiserat. Rapporten verkar emellertid skriven av tjänstemän. Om de är förslagna förfalskare vet jag naturligtvis inte men vad de skriver är i huvudsak rimligt. Tidslinjen är ett tungt argument liksom att det inte förefaller finnas något fungerande motargument.

  Att väljarnas hjärtan har hårdnat av många års terror är nog sant. Ett av terrorismens syften är ofta att skärpa och konservera en konflikt. Jag gissar att både raketbeskjutningen och de fortsatta intrångsförsöken har till syfte att framtvinga en direkt konfrontation.

  Terrorledarna skulle knappast ha en varaktig framtid i någon fri och demokratisk palestinsk stat. Politik i fredstid kräver andra och bättre och mer resonerande män. Jag tror att terrorledarna vet det liksom en del arabiska diktatorer i samma sits.

  JPost och Haaretz håller jag för att var två utmärkta, fria och oberoende tidningar även om jag finner Haaretz precisare och mer bildad. De hjälper också till att påminna om att Israel inte bara är konfliken med araberna. Motståndarna och deras media lämnar jag utan avseende. Memri kan ge en del lärorika exempel.

  Naturligtvis finns det korrumperade skurkar var som hellst men Israel är en modern demokratisk västerländsk rättsstat. Dess försvar är inte ett band rövare eller en milis i en banarepublik.

  I samma omfattning som i Sverige styrs försvaret av lagar och reglementen. Från regering och departement kommer order under lagarna och tillbaka går rapporter. Om Peretz ger en olaglig order eller i strid med kabinettet så riskerar han att avsättas. Om generalerna ger falska rapporter riskerar de att avsättas eller åtalas.

  Någon sådan struktur har den palestinska myndigeten och dess affilierade miliser och terrorgrupper inte klarat av att upprätta och det ligger inte heller i dess intresse om avser att fortsätta som förr.

  Jag har intrycket att det bland Israels kritiker i väst att De uppfattar Israel som ett särfall bland demokratierna som man inte behöver respektera på samma sätt. Jag kan inte se det. Jag kan bara se att Israel befinner sig är särskillt stora svårigheter till följd av dess särskillt dåliga grannskap.

  Jag tycker mig se att Israels regering i huvudsak uppträder som omständigheterna kräver. Misstag görs, ibland svåra, men för det mesta finns det inget sätt som skulle ge ett avsevärt bättre resultat för deras uppdragsgivare. Israels svåraste historiska misstag var att inte kreera en palestisk stat då saken kom på tal efter 67.

  Vore Sverige utsatt för samma fientlighet från omgivande diktaturer och samma uppiskade rasistiska hat och terrorvåld från signifikanta delar av grannarnas befolkning som Israel skulle jag hålla det för ett svek om inte våra ledare var lika rakryggade som Israels och lät vårt försvar göra vad Israels gör idag. Det skulle inte se trevligare ut men det skulle fungera.  

 24. # Anonymous Anonym

  Jag gjorde något bättre än att studera en satellitbild av avsnittet utan kollade in en topografisk karta istället. Ser inga som helst problem att tracka missiler med radar här....

  Har du kontaktat din psykiatriker?

  Lubbe Ferrysson  

 25. # Anonymous Anonym

  "Har du kontaktat din psykiatriker?

  Lubbe Ferrysson"

  Tack Lubbe för ett inlägg som återigen är off-topic och helt surrealistiskt. Vad har missil-tracking med psykiatri att göra?

  Det är tur att Israel-vännerna har dig på sin sida. Du får vilken meningsmotståndare som helst att se ut som ett geni. Du är även ett bevis på att din egen sida accepterar vilken skit och vilka övergrepp som helst från sina egna led. Tack för den pedagogiska förklaringen Lubomir !

  Så säg mig, skaffade du en thai-hora att gifta dig med eller är du 56 år gammal, barnlös och singel fortfarande ?  

 26. # Anonymous Anonym

  Så Lubbe, om DU kollar in google earth, hur tror du att topografin påverkar radarn i detta fall ?

  Kom igen, delge oss din visdom nu !  

 27. # Anonymous Anonym

  Jag skrev en gång på Jinges blogg och hans privata svar är pärlan i min email samling. Då betraktade jag honom som udda, jude- och Israel hatande individ med labilt psyke, men en individ som vågade skriva under sitt eget namn. Nu ser jag att bland ”Israel kritiker” finns individer som lätt utklassar kamrat Jinge. Men till skillnad från honom är de mera åt det hemliga hållet. Det är lättare att vara ”missil-tracking-” och ”hor- expert” som anonym än under sin egen signatur.

  Nu svar på frågor :
  Så Lubbe, om DU kollar in google earth, hur tror du att topografin påverkar radarn i detta fall ?

  Har ingen aning. I detta fall kan jag gissa att radars placering och prestanda är viktiga. Dessutom tror jag att Google Earth inte är tillräckligt noggrant för att man kan upptäcka alla radarskuggor.

  Vad har missil-tracking med psykiatri att göra?
  Ingenting, däremot är psykiatri viktigt när man bedömer ”missil-tracking” experter.

  Så säg mig, skaffade du en thai-hora att gifta dig med eller är du 56 år gammal, barnlös och singel fortfarande ?

  Grattis, du verkar ha enastående uppfattning om kvinnor från tredje världen och speciellt från Thailand. Du bör jobba som ”hor-expert” på en herrtidning. Då skulle vi slippa dina rasistiska och kvinnonedsättande utryck på en seriös blogg. Angående mig, jag barnlös, men inte singel. Men det är mitt privata liv. Du få fantisera vad du vill och lugna och tillfredställa dig hur du vill :-) Det är ditt privata liv. Dessutom är jag inte 56år, du är bättre hor-expert än matematiker.

  Tillbaka till TT och tragedi i Gaza. Hur slutade undersökning som HRW gjorde? Sista jag hörde var att de uppskattade undersökning som IDF höll på med. Har någon hört att den palestinska sida tillsatte en oberoende kommission som skulle undersöka händelse? Eller väntar de på Esbati, Gahrton och Hjerten?

  Lubbe Ferrysson  

 28. # Anonymous Anonym

  Deras slutsats, vad den nu är värd är att de omkommna dädades av en gammal blindgångare. De antyder het orimligt att den kan ha detonerat till följd av senare eldgivning. Att en pojke lekt med den verkar inte kunna föresväva dem. Jag gissade omedelbart på en gammal blindgångare men den Israeliska utredningen anger ett uttaget splitter som inkonsistent med teorin vilket väger tungt. Med de uppgifter som föreligger anser jag inte att man kan fastslå olycksorsaken.

  Det de publicerade verklade skrivet av en journalist snarare än Garlasco och bortsett från det sedvanliga klankandet på Israel och en del orimliga uppgifter lät nebulös och innehöll uttryck som en fackman inte skulle använda . Smaka på "Weapons grade metal alloy" med flera. Garlasco har dock ingen bakgrund i artilleriet. Han kommer från flygvapnet. Trots det borde han, som till skillnad från Israel hade tillgång till olycksplatsen, inte ha försummat att leta efter rester av tändröret. Någon som av detta skulle få uppfattningen att han inte ens försökte utreda tragedin skulle i alla fall inte hänge sig åt en helt omotiverad misstänksamhet. Detta skrivet med reservationen att jag läst HRWs journalistiska produkt. Garlascos interna rapport har jag inte hittat. Tändröret hade normalt inte bara kunnat identifierat granaten utan också genom hur det drivs ner i sanden både riktningen till den eldgivande enheten och en viss aning om avsåndet.

  De nämner också en insats med 80 granater samma morgon på olycksplatsen. Detta vore en rejäl eldgivning som inte nämndes i den Israeliska utredningen. De två rapporterna går altså isär. Det finns en irriterande diskrepans mellan eftermiddagens strandnöjen och HRWs uppgift om de 80 granaterna som borde, förrutom att riva upp stranden och lämna efter sig 1 till 2 ton skärvvasst splitter dessutom lämna efter sig minnet av de lidande, sårade och döda av de som blev föremål för insatsen. Inga sådana har naturligtvis rapporterats. Skall vi tro att en sådan insats görs mot ingenting? Jag gissar att HRWs uppgift är oriktig. Kanske blandar de ihop det med 76:ans eldgivning med 18 skott 800 meter inåt land.  

 29. # Anonymous Anonym

  eloge till dig som har denna blogg, att du tillskillnad ifrån exempelvis jinge låter kommentarer vara kvar.

  det är sådana som skiljer rasistiska bloggar såsom jinges och sverigedemokraters ifrån folk som håller sig konsekventa,, de klarar att bemöta kommentarer.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats