TT-kritik


2006-07-31

TT fortsätter vinka till Hizbollahs fördel.

Dagens TT-telegram tydligen tar Hizbollahs och Irans sida i konflikten med Israel. Kontroversiella ämnen belysas på ett ensidigt sätt utan att alla sidors versioner återges. Tt väljer dessutom att citera källor som stödjer Hizbollahs politiska agenda.

Dödandet av Hizbollahs mänskliga sköldar i Qana återges helt enligt Hizbollahs version:
”…massaker i byn Qana i södra Libanon natten till i går då israeliska bomber dödade minst 60 människor”

TT väljer helt bortse från israelisk utredning som kom fram till slutsatsen att byggnaderna kollapsade några timmar efter israeliskt anfall, antagligen därför att Hizbollahs vapenförråd exploderade i ett av bostadshusen:
The IDF believes that Hizbullah explosives in the building were behind the explosion that caused the collapse.

TT använder också magstarka scener som vanligtviss inte hör hemma i nyhetsjournalistiken för att förstärka den propagandistiska effekten:
Med bara händerna sökte människor under morgonen i rasmassorna efter överlevande i ett hus där drygt 60 personer sökt skydd i källaren. De fann dammiga och blodiga lik av mödrar som omfamnade barn i pyjamas.

TT väljer att avsluta telegrammet med ”nyhet” att hela 10(!) av 15000 israeler vägrat lyda sina inkallelser. De kallas i telegrammet för ”samvetsömma israeler”, ett uttryck som tyder på att TT tar på sig rollen av moralisk bedömare av vad som är samvetsömt. Antalet av desertörerna talar för sig själv. Händelsen varken återpeglar opinionsläget i Israel eller har något betydelse för händelseutvecklingen. Den sattes i slutet på telegrammet helt i propagandistiskt syfte.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2006-07-31 kl. 12:29.

6 Svar till “TT fortsätter vinka till Hizbollahs fördel.”

 1. # Anonymous Anonym

  Utmärkt jobbat som vanligt av TT-kritik!

  Sigge  

 2. # Anonymous Anonym

  82 % av libaneserna stöder nu Hizzbollah!!!

  I stället för att delta i Islamiska Föreningens bojkott mot israeliska varor och deras demonstration i Borlänge nästa helg, föreslår jag att ni tittar på TV-kanalen Fox News! I motsats till Sveriges Televisions israelfientliga rapportering, berättar Fox News mer och mer ingående om den av EU terroriststämplade organisationen Hizbollahs koppling och understöd av islamistdiktaturerna Syrien och Iran som ligger bakom Hizbollahs angrepp och startande av kriget mot Israel. I fria medier, till skillnad från SVTs så kallade "fri television", berättar Fox News och andra internationella nyhetskanaler att 82 % av libanons befolkning nu stödjer Hizbollah. 82 % av libanons befolkning vill alltså att Hizzbollah som terroristorganisation ska finnas i Libanon och starta ett sådant här krig mot Israel.

  I Aktuellt kl. 18 lördag 29 juli rapporterades felaktikt att båda sidor av demonstranterna i Malmö kastade sten och skor på varandra. I Sydsvenskan står i stället sanningen, att när de 600 prolibanondemonstranterna såg de 30 lugnt stående från föreningen för samexistens vid Stortorget, blev flera ur det stora tåget så rasande att de kastade stenar och skor mot dessa. I TV ser vi också hur aggressiva de från det stora tåget är och hur de knuffas och får motas bort av polisen. Vidare rapporterade Aktuellt att vid förra helgens demonstrationer var det demonstrationsledningen som tog bort hakkorsplakaten. Felaktigt, eftersom polisledningen i Malmö uppger att polisen tvingade demonstranterna att plocka ner plakaten. Demonstranterna lydde alltså polisen och inte sin demonstrationsledning som verkade vara likgiltig inför hakkorsen. Aktuellt och Sydnytts reportrar säger vid förfrågning att de inte vet var de fått sina uppgifter ifrån. Men vi betalar väl inte licenspengar till "fri television" för att de ska sitta och gissa?

  Jag vill uppmana borlängebor att ta reda på vilket studieförbund som betalar skattepengar från Kulturförvaltningen till Islamiska Föreningen i Borlänge. I Malmö ligger socialdemokratiska ABF bakom utbetalningar av Malmö kulturförvaltnings pengar till de flesta extrema föreningar som polisen har sina ögon på. Hur är det i Borlänge?  

 3. # Blogger Jon Millarp

  Utmärkt jobb som sagt!  

 4. # Anonymous ted

  Intressant att du som säger dig vara källkritisk går på såna pinsamt billiga ursäkter från Israels sida. "Nä, det var inte vi, de jävla araberna hade gömt lite fyrverkerier i källaren, så hela stället flög i luften, jävla otur alltså.."


  Anonymous 2:40: Jaha, och varför tror du att 82% av libaneserna stödjer Hizbollah? Kan det ha att göra med Israels vidriga attack mot landet? Du verkar ju efterbliven på riktigt.  

 5. # Blogger kagemusha

  Tidigare påstod TT-kritik att det inte var 50 som dog i Qana. Då fick han mothög av jinge m fl. Nu har t o m HRW varit tvungna att medge att det inte var några 50 som dog, snarare hälften. TT-kritik har uppenbarligen bättre koll på vad som händer i MÖ än de flesta andra, säkert även i detta fall  

 6. # Anonymous Anonym

  Anonymous 2:40:
  "föreslår jag att ni tittar på TV-kanalen Fox News!"

  Skämtar du eller?!
  Fox news måste vara den mest vinklade nyhetsbevakningen som finns.

  En rubrik de hade för ett tag sen:
  "ARE SADDAM HUSSEIN'S WMDS NOW IN HEZBOLLAH'S HANDS?"  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats