TT-kritik


2006-10-13

TT skickar palestinsk aktivist att rapportera om israelkonflikten

TT-kritik har fått information att nyhetsbyrån TT har skickat Stefan Hjertén som utsände till Israel. Han anlände till Israel den 7 oktober. Hjertén sägs tidigare erkännt att han i sin yrkesroll ”ser sig själv som palestinsk aktivist”. Tidigare visade Hjertén stort intresse till diverse antijudiska och antiisraeliska konspirationsteorier, förvrängde telegram av utländska nyhetsbyråer, rättfärdigade mord på kristna ledare och journalister i Libanon och förnekade Libanons rätt att existera.

Sedan den 7 oktober blev den vinklade rapporteringen allt tydligare (se till exempel TT-kritik från den 8 oktober). Även inatt publicerade TT/Hjertén ett propagandatext som innehåller faktafel och emotionella övertramp som inte hör hemma i saklig nyhetsrapportering. Hjertén tar upp "flickor" (i själva verket ett barn var en tonårspojke) som dödades i en (i själva verket två) attacker mot palestinska terrorister, men "glömmer" att berätta att de flesta dödade i attackerna var inte barnen men beväpnade medlemmar i terrornätverken(länk), ansvariga bland annat för nattens missilangrep mot den israeliska staden Sderot. Själva missilangreppet som lämnade staden utan el "glömdes" också.

För att förstärka den propagandistiska effekten förser Hjertén telegrammet med annars ovanlig i nyhetstelegrammen våldspornografi:
Läkaren Jumaa al-Saqqa, talesman för Shifa-sjukhuset, sade att den åttaåriga flickans kropp slitits i stycken när roboten träffade huset.
.
Hur länge ska svenska tidningar tolerera att nyhetsmonopolisten förser dem med texter av människan som inte kan se skillnaden mellan hans politiska engagemang och hans yrkesroll som reporter?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2006-10-13 kl. 16:02.

37 Svar till “TT skickar palestinsk aktivist att rapportera om israelkonflikten”

 1. # Anonymous Anonym

  Sionistisk tt-kritik... Det är ju patetiskt att ni hävdar er vara för en objektiv nyhetrapportering när allt i denna blogg tar ställning för Israel.  

 2. # Blogger kagemusha

  Skönt att du är tilbaka!  

 3. # Blogger Robin Hood

  Helt otroligt att TT kommer undan med sådana här "nyheter".  

 4. # Anonymous Anonym

  DN har gott om antisemiter och terroristgroupis i personalen.  

 5. # Blogger diasporavoice
 6. # Anonymous Anonym

  Anonymous, 4:32 PM:

  "Sionistisk tt-kritik... Det är ju patetiskt att ni hävdar er vara för en objektiv nyhetrapportering när allt i denna blogg tar ställning för Israel."

  Vad är "patetiskt" i att ta ställning för ett lands rätt att existera oantastat av terrorism?

  Det är naturligtvis anonymous som visar extrem subjektivism.

  A-K Roth  

 7. # Anonymous Martina

  Hur har dom kommit fram till att sända dit Hjertén, kommer aldrig att förstå det.  

 8. # Anonymous Joe

  Om någon påstår att du har sagt att du har stulit en cykel, är det då ok att kalla dig för cykeltjuv? Svaret brukar vara nej, eftersom det bara är hörsägen. Samma sak kanske borde gälla Stefan Hjertén och det faktum att en person, Johannes Wahlström, påstår att Hjertén sagt att han "sig själv som palestinsk aktivist".

  Sanningshalten i påståendet kan ju även ifrågasättas då både Hjertén och andra som intervjuats av Wahlström tagit avstånd från hans reportage - vilket även framgår av Expressenartikeln som du länkar till.

  Artikeln vederlägger snarare än styrker påståendet om att Hjertén skulle vara "palestinsk aktivist".  

 9. # Blogger TT-kritik

  Joe, det är sant att Wahlströms "intervju" är till större delen förfalskning. Dock är Stefan Hjerten är kanske den den ende som INTE bestred det som stod i intervjun.  

 10. # Blogger Bulten i Bo

  Joe, nu är det till och med värre än så. Källhänvisningen till att Stefan Hjertén skulle sagt att han skulle betrakta sig som en "palestinsk aktivist" är följande:

  Peter Löfgren påstår att Johannes Wahlström skulle ha sagt till honom att Stefan Hjertén skulle ha sagt till Johannes att Stefan i sin roll som Mellanösternreporter ser sig själv som en palestinsk aktivist. Varken Stefan Hjertén eller Johannes Wahlström har någonsin bekräftat denna uppgift.

  När man nu läser detta på TT-kritik handlar det alltså om en fjärdehandsuppgift. Iofs inget oväntat när det gäller TT-kritik, men ändå!  

 11. # Anonymous Anonym

  Den anonyme nerskräparen är tillbaka igen.
  Sigge  

 12. # Blogger Bulten i Bo

  Kul att du annonserar din ankomst, Sigge!  

 13. # Anonymous Anonym

  Det var din ankomst jag annonserade "Bulten" och det är du väl medveten om.
  sigge  

 14. # Anonymous Anonym

  Sanningshalten i påståendet kan ju även ifrågasättas då både Hjertén och andra som intervjuats av Wahlström tagit avstånd från hans reportage - vilket även framgår av Expressenartikeln som du länkar till.

  Artikel som Shamirs avkomma publicerade i (M)Ordfronten var en förfalskning. Men den enda som inte tog avstånd från den var Faurissons beundrare Stefan Hjerten.

  Lubbe Ferrysson  

 15. # Blogger Bulten i Bo

  Artikel som Shamirs avkomma publicerade i (M)Ordfronten var en förfalskning.

  Nja, det var väl så att efter att Bachner via Expressen hade paria-stämplad Wahlströms artikel fick alla de intervjuade bråttom att göra gällande att Wahlström hade felciterat dem.

  Förutom Hjertén, som t.ex. fortfarande hävdar att en "undervegetation" som klagar så fort man skriver ett enda kritiskt ord om Israel.  

 16. # Anonymous A-K Roth

  "...Förutom Hjertén, som t.ex. fortfarande hävdar att en "undervegetation" som klagar så fort man skriver ett enda kritiskt ord om Israel..."

  Fortfarande? Så Hjertén har just uttalat sig igen? Har du just talat med honom?

  Kan du komma med ett exakt uttalande och en källa från Hjertén? Annars blir det hörsägen. Menar du att han kallar dem som kritiserar hans s.k. alster "undervegetation"? Opassande. Han kan inte sköta sitt jobb om han har invektiv mot kritiker i sinnet. Fel man för detta jobb.  

 17. # Anonymous Anonym

  Nja, det var väl så att efter att Bachner via Expressen hade paria-stämplad Wahlströms artikel fick alla de intervjuade bråttom att göra gällande att Wahlström hade felciterat dem.

  Sorry, men det är inte min plikt att använda demagogernas eget språk. Att ”felcitera” majoritet av intervjuade, är att förfalska. Annars är Bultens trams helt i linje som drevs av ”experter” på judefrågan på nationalbolsjevistiska flaggskeppet Fibban:

  De intervjuades avståndstagande från Wahlströms lögner blev ytterligare ett bevis på judarnas makt över svenska massmedia.

  Lubbe Ferrysson  

 18. # Blogger Bulten i Bo

  A-K, jag har ingen aning om hur dina alster ser ut när du skriver in och klagar på TT. Om det håller sådan kvalitet så du klassas in om en "undervegetation av dårar" kan jag således inte uttala mig om.

  (Om du följde "pro-demokratis" uppmaningar på den gamla goda tiden att utan att ha lästs Hjerténs uppsats skriva till TT:s chef och påstå att Hjertén var en "förintelseförnekare", det kan jag tänka mig ökade dårfaktorn betydligt)

  Lubbe, ska deiit andra kursiverade stycke föreställa ett citat? Om så, vem och vilken skrift är det som du citerar?  

 19. # Anonymous Anonym

  Lubbe, ska deiit andra kursiverade stycke föreställa ett citat?

  Nej, det framkom klart i min text.

  Om så, vem och vilken skrift är det som du citerar?

  :-)) Bulten glömde att drömmen om proletariats diktatur finns idag på historiens soptipp. Men jag har ingenting emot att också losers spelar allan.

  Lubbe Ferrysson  

 20. # Blogger Bulten i Bo

  Rekommenderar dig Lubbe i så fall att tydligare markera när du som ovan avsiktligen fabricerar falska citat.  

 21. # Anonymous Anonym

  Rekommenderar dig Lubbe i så fall att tydligare markera när du som ovan avsiktligen fabricerar falska citat.

  Knappast mitt fel att en lågpannad brunröd rättsexpert inte kan skilja mellan "driva en linje" som är slutsats och ett citat.

  Lubbe Ferrysson.  

 22. # Blogger Bulten i Bo

  Det är kutym att man infogar ett stilbrott (exempelvis kursivering) när man vill markera artt texten ifråga är ett citat från en ennan person.

  Det är däremot INTE kutym att man kursiverar ett stycke där man illvilligt ljuger ihop ett påstående som aldrig någon har yttrat.  

 23. # Anonymous Olaus Petri

  Seså Bulten, var inte så nogräknad. Du brukar ju påstå att oljan var den enda anledningen till att Bush invaderade Irak. Och det har han ju aldrig påstått.

  Skruva på locket Bulten. Jag vet att du söker tröst efter omgången du fick hos Ingerö, så du må vara förlåten.

  mvh

  OP  

 24. # Anonymous A-K Roth

  BiB, mycket skrammel men lite substans. Du svamlar bort igen med falska antydningar och skräp, medvetet för att slippa svara? Jag får väl fråga igen, bråksjuke gubbe:

  Så här skrev du:

  "...Förutom Hjertén, som t.ex. fortfarande hävdar att en "undervegetation" som klagar så fort man skriver ett enda kritiskt ord om Israel..."

  Jag frågade:

  "...Fortfarande? Så Hjertén har just uttalat sig igen? Har du just talat med honom?

  Kan du komma med ett exakt uttalande och en källa från Hjertén? Annars blir det hörsägen..."

  Du hittade på detta om vad Hjertén fortfarande hävdar, eller? Om du skulle hitta källan och han beskrev kritiker som "undervegetation" är han ända totalt opassande i sin position. Varför för du hans talan? Har du hans tillåtelse?  

 25. # Blogger Bulten i Bo

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.  

 26. # Blogger Bulten i Bo

  Lite märkligt, ska jag komma med bevis om att Hjertén INTE har ändrat sig från den ståndpunkt som han hade i Wahlströms intervju med honom?

  Normal bevisföring är väl att den som hävdar att en person HAR ändrat sig är den som har bevisbördan. Men vad beträffar "bråksjuke kärringen" A-K Roth verka inget förvåna.

  Nåväl, läs här så kan du få även det bekräftat.

  Tycker du förresten inte att "Undervegetation av dårar" är ett ganska bra uttryck på vår gamle debattkollega "IDF"? Vill minnas att du själv kallade honom crackpot en gång och det är väl ungefär samma terminologi?  

 27. # Anonymous A-K Roth

  BiB:"...Lite märkligt, ska jag komma med bevis om att Hjertén INTE har ändrat sig från den ståndpunkt som han hade i Wahlströms intervju med honom?..."

  Ja, om du för fram att han "fortfarande" tycker si eller så.

  Hur kan du rapportera att han "fortfarande hävdar..." om du inte har kollat detta med honom? (Jag har naturligtvis inte tänkt på att du kunde ha ESP vad Hjertén gäller.) Om du inte hade ny information om vad Hjertén hävdar varför skriver du som om så vore fallet?

  Och så har du ändrat dig till att "undervegetationen" skulle gälla signaturen IDF? Till mig syftade du på Pro-Demokrati, en historiskt kunnig person som jag respekterar, bla.a. för att han alltid talade emot rasister på alla sidor. Du fick dig säkert många slängar av den sleven; kanske svart att komma över:

  (Om du följde "pro-demokratis" uppmaningar på den gamla goda tiden att utan att ha lästs Hjerténs uppsats skriva till TT:s chef och påstå att Hjertén var en "förintelseförnekare", det kan jag tänka mig ökade dårfaktorn betydligt)

  Det är tydligt att det du sysslar med är antaganden. Och så lite skvaller och insinuationer som anstår bråkstaken från Lönneberga. Som sagt, mycket skrammel och lite substans.  

 28. # Blogger Bulten i Bo

  Du fick en länk till uppföljningen av ordfrontsdebatten i Flamman där Hjertén inte har något att anmärka på hur han blev citerad i Wahlströms artikel.

  Sen ser jag att du betraktar Nussdorf som "historiskt kunnig" när han ordnade upprop mot en journalist i vilket han utpekade journalisten som "Förintesleförnekare". Detta baserat på en artikel som journalisten skrivit men som Nussdorf själv erkände att han aldrig hade läst.

  "Historiskt kunnig", tillåt mig småle!  

 29. # Anonymous Olaus Petri

  A-K!

  Tänk på att Bulten numera tror att antikapitalism och fördelningspolitik är HÖGER. Han är med andro ord ännu mindre tillräknelig än vanligt.

  Du har väl hälsat på hemma hos Johan Ingerö A-K? Om inte, gör det.:-) Bulten är i sitt esse, och alla skrattar ÅT honom, inte minst för att han där till slut kom fram till att även SAP är HÖGER! :-)

  mvh

  OP  

 30. # Anonymous A-K Roth

  Jag ser dessvärre, BiB, inte Hjertén som "historisk person". Han är snarare en dagens person som tydligen ser sig över all kritik. Men man behöver inte vara historiskt kunnig överlag för att inse att hans förmåga att vara objektiv i nyhetsförmedling är kompromissad.

  Så du inser säkert att att du faller kort igen. Jag har alltså påstått att jag ser personen du älskar att förtala, P-D, som "historiskt kunnig", inte som "historiskt kunnig när han ordnade upprop..." vilket är en stor skillnad. Du lägger till och hittar på?

  Många var vi, BTW, som insåg att P-D var utomordentligt kunnig i historia och kunnig i många språk. Oops, nu kommer du väl och skriver att du "ser att jag betraktar P-D som kunnig i många språk när han ordnade upprop..."? Once a Bult, always a Bult. Suck och farväl.  

 31. # Anonymous A-K Roth

  OK,OP, jag ska googla mig till Johan Ingerö.  

 32. # Blogger Bulten i Bo

  OK, "kunnig i historia" ska det vara alltså vara i AK roths skrifter.

  Och du menar att då har man carte blanche att inte behöva läsa de skrifter man telepatiskt antisemitstämplar?  

 33. # Anonymous A-K Roth

  Tack för medgivande, BiB.

  "...Och du menar att då har man carte blanche att inte behöva läsa de skrifter man telepatiskt antisemitstämplar?"

  Nej, det menade jag inte. Och iom detta menar jag ingenting annat heller. Jag avsvär mig i all evighet från att mena något som du antar (telepatiskt?) att jag menar.

  It just ain't so, man!  

 34. # Anonymous A-K Roth

  OP, hur "hälsar man på" hos Johan Ingerö? Googling blev bara confusing. Vem är vem och who is who? Finns det 20 Johan som har tagit över nån blogg? :(

  Tacksam för svar.

  Bråksjuk kärring  

 35. # Blogger Bulten i Bo

  http://ingero.blogspot.com  

 36. # Anonymous Opartisk demokrat

  Tillbaks till ämnet: om man läser det Hjertén skriver om Israels ockupation och palestinernas motstånd så finner man det mesta ytterst balanserat och nyanserat.  

 37. # Anonymous A-K Roth

  "...Tillbaks till ämnet: om man läser det Hjertén skriver om Israels ockupation och palestinernas motstånd så finner man det mesta ytterst balanserat och nyanserat..."

  Den var rolig! Ironiskt nick! Opartisk! :)

  Hjertén stred tappert för att argumentera Syriens rätt att ockupera Libanon i P1's program Konflikt och antydde att Israel(!) var den som styrde i Libanon år 2004. Det var också roligt.

  Mindre roligt när han i stället för att rapportera nyheter tyder för det svenska folket:

  "så kallad" palestinsk terrorism

  eller denna pärla :

  "terrorism" - ett kodord för palestinskt motstånd

  Tydligt att Stefan Hjertén ser den 57-åriga kvinnan i Sderot som spränges ihjäl igår av en palestinsk raket som offer för palestinskt motstånd. Duktigt gjort av "motståndarna".  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats