TT-kritik


2007-04-16

TT:s "knäckfrågor" från palestinsk synvinkel.

TT skrev igår i ett telegram att gårdagens möte mellan Israels premiärminister Olemrt och PA:s ordförande Abbas inte berörde
"konfliktens verkliga knäckfrågor: flyktingar, gränser, Jerusalem"

TT:s syn på vilka av konfliktens många aspekter är "verkliga knäckfrågor" sammanfaller dock med frågor där den palestinska administrationen vill se israeliska eftergifter. De grundläggande frågor som omöjliggjorde varje försök till fredlig lösning sedan 1948, nämligen:
- arabländernas och palestiniernas vägran att erkänna judiska folkets rätt till nationella självbestämmande och
- terrorn mot israeliska civila

inte ens omnämns i telegrammet.

TT:s nonchalans inför konfliktens rötter och försöken att framställa PA:s krav som konfliktens verkliga knäckfrågor skapar intryck att det enda som saknas för att lösa Israelkonflikten är israeliska eftergifter.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2007-04-16 kl. 12:35.

40 Svar till “TT:s "knäckfrågor" från palestinsk synvinkel.”

 1. # Blogger Bulten i Bo

  TT...skapar intryck att det enda som saknas för att lösa Israelkonflikten är israeliska eftergifter.

  är väl inte så kompatbilt med texten som fanns att läsa alldeles efter det att TT-kritikerns sax jobbat klart:

  Både Abbas och Olmert är politiskt svaga och sannolikt är ingen av dem i nuläget kapabel att göra de långtgående och smärtsamma eftergifter som behövs för att nå ett slutligt fredsavtal.  

 2. # Anonymous A-K Roth

  Ja, BiB, du har nog rätt i att TT ser stopp på mördandet och erkännande av Israel som långtgående och smärtsam eftergift för PM... (aka bultism):

  Från ditt klipp vet man inte vilka eftergifter TT syftar på när det gäller palestinska myndighetens ansvar för att nå ett fredsavtal. TT tar sig friheten att inte specifiera, trots att det detaljfört PM's krav från Israel som sk knäckfrågor. Varför? Det är allmän vetskap och bas för alla fördrag, alltså absoluta knäckfrågor, att PM stoppar terrorn och erkänner staten Israel. Törs man inte sätta det på pränt?

  Slutsats: TT kallar det smärtsam eftergift att stoppa terrorn.  

 3. # Anonymous Fredrik

  Jag tycker att din tolkning är onödigt negativ. Det är trots allt vedertaget att den arabisk-israeliska konfliktens tre knäckfrågor är just gränser, Jerusalem och flyktingar. Praktiskt taget all akademisk litteratur på ämnet är enig i detta. Dessa tre frågor är givetvis metonymier för enorma frågor. I gränser ingår ju dels de mindre gränsjusteringar som kommer att krävas i en eventuell fredsförhandling, men också alla staters rätt till ”säkra och erkända gränser”. I Israels fall handlar ju detta om att palestinier erkänner statens rätt att existera.

  Problemet med terrorism är givetvis ett enormt problem, som skapar ett enormt lidande, men det är ju knappast en knäckfråga av samma rang som gränser, Jerusalem eller flyktingar. Terrorism är ju ett medel i den konflikt som har uppstått som resultat av dispyterna kring de tre knäckfrågorna. I samma stund som dessa tre knäckfrågor är lösta, finns det ju ingen anledning för någon att ta till terrorism.  

 4. # Anonymous Dotman

  Det är ju just Fredriks till synes självklara tolkning som är ett problem eftersom den skymmer en mer fullständig förståelse för konflikten.

  I samma stund som dessa tre knäckfrågor är lösta, finns det ju ingen anledning för någon att ta till terrorism.

  Slutsatsen håller inte eftersom det massiva motståndet mot Israel handlar om israelernas blotta närvaro i området - något som uppfattas som en cancer i den arabiska samhällskroppen och framförallt används av patriarkatet i arabvärlden för att vända blickarna från egna tillkortakommanden.

  En mer inträngande rapportering om detta som en knäckfråga skulle definitivt vidga svenskarnas förståelse. Kanske är frågan svår att belysa, men boende korrespondenter i området borde iallfall försöka.  

 5. # Anonymous Anonym

  Fredrik skrev:

  "I samma stund som dessa tre knäckfrågor är lösta, finns det ju ingen anledning för någon att ta till terrorism."

  Finns det några andra politiska "knäckfrågor", exempelvis i Sverige, där du anser att det finns "anledning" att mörda oskyldiga civila avsiktligen? Eller är det bara israeliska civila som ska acceptera att terrormördas därför att de insisterar på rätten till det judiska folkets rätt till självständighet och existens?  

 6. # Blogger Bulten i Bo

  Ja A-K, ett rakt av erkännande av Israel innebär ju att palestinierna frånkänner sig rätten att kräva rätten att återvända för de palestinier som fördrivits. Israel kan då hävda att immigration till deras land är en intern israelisk angelägenhet som inte ska tas upp i fredsförhandlingarna.

  Det är smärtsamt, intet tu tal om det!

  Sen kan man ju fundera på vilket Israel inom vilka gränser det är som ska erkännas.  

 7. # Anonymous A-K Roth

  BiB, jag tror inte din första mening håller vatten. Ett rakt erkännande av Israel och ett stopp på terror, terroruppvigling och annat, i humanitetens namn - stora knäckfrågor i min bok - skulle kunna leda till förhandlingar i god tro som kanske skulle gynna flyktingar. Du projicerar kanske.

  Ett rakt erkännande av Israel är sannerligen problematiskt eftersom det inte sker. Det kanske bara är att inse att det inte kommer att bli något accepterande. Vidare ser jag den medvetna terrorn riktad mot Israels civila som en form av det ultimata förnekandet av staten och dess folk. Terrorn är riktad mot Israels existens, inte mot någon ockupation.

  Varje människa borde inse att ett stopp på den vansinniga terrorn är en absolut knäckfråga för både israeler och palestinier! Att TT inte ens tänker på det är inte förvånande; det följer samma gamla mönster.  

 8. # Anonymous Anonym

  "Det är smärtsamt, intet tu tal om det!"

  Tycker judehataren Bultgren.

  Alltså, att rasistiska araber inte fritt kan få fortsätta Hitlers hatiska värv med att försöka etnisk rensa bort judar, urskillningslöst massakrera judar och deras barn, och kolonisera judiskt land, det är nu klarlagt att försvarsadvokaten för förintelseförnekare
  tycker är "smärtsamt".

  Paradnummret att förpesta andra bloggar, och kapa ämnen för att bluddra brunröd demagogi dynga kommer på köpet med automatik.

  Att detta troll, besitter en logik motsvarande en 4 årigt dagisbarn, lierar sig med terrorister (men bara de som mördar judar) framstår än tydligare.  

 9. # Anonymous Anonym

  Den senaste kommentaren sammanfattar saken väldigt bra, kunde inte uttryckt det bättre. Skönt för övrigt att se verksamhet på TT-kritik igen.

  Sigge  

 10. # Anonymous Anonym
 11. # Anonymous Johannes

  Det finns enbart en knäckfråga när det gäller Israel och de Palestinska araberna och det är frågan om arabernas erkännande av israel att existera som en judisk stat. Om och när detta erkännande kommer unisont från Palestinierna är sannolikt många andra frågor om territorium, vatten, Jerusalem m.m. förhandlingsbara  

 12. # Blogger Bulten i Bo

  A-K Roth tror att palestinierna kommer att få det mycket bättre efter en kapitulation, fullt i linje med hur ockupationsmakter brukar resonera. "Bli snälla så kanske vi ger er några brödsmulor", jaja, inget nyt där.

  Inget svar fick jag om vilket territorie det är som ska erkännas som Israel och en utmärkt illustration till vilken brännhet potatis detta är, blev ju Anononym 5:09 AM och hans inlägg med farhågor om att "araber koloniserar judiskt land".

  Hans övriga inlägg är dock en tydlig illustration om att vi nu fått in Simulev/IDF/Kalle/Dannie i debatten igen. Ingen av de som alltid skryter om vilket avstånd de tar från honom och hans åsikter är dock sugan på att ta honom i örat och förklara vilken dålig reklamskylt han är för sionismen; business as usual alltså.

  Anonym 2:28 PM, absolut, det är inte alla palestinier som önskar återvända och det räcker mer än väl om Israel tar emot de som verkligen önskar återvända.

  Det är ju samma sak med judarna; inte alla känner behovet av att vända tillbaka till den plats de bodde för över 2000 år sedan utan blirr kvar i isitt USA. Det gäller väl (om jag inte misstar mig) för en del personer som verkar i debatten här.  

 13. # Anonymous Anonym

  "Inget svar fick jag om vilket territorie det är som ska erkännas som Israel"

  Som ivrig anhängare av bestialisk terror mot judiska barn vet förstås antisemiten bättre.

  Dvs det obestridliga faktum att mellanöstern redan består av och kontrolleras av till 99% av araber, som mellan snyftande krokodiltårar påstås "inte har nått hemland", när de istället har de mer än 20 suveräna diktaturstater, som täcker över tre världsdelar.

  För rasistiska araber som konternuerligt ritualslaktar judiska barn under åkallande stridsrop till Allah innebär dock att inget territorium, inte ens 1%, överhuvutaget kan accepteras som suveränt judiskt Israel.

  Därav önskar antidemokrater inget hellre än att demokratin Israel, under förevändningen om "fred", istället ska översvämmas med miljontals dito mordiska araber. Som i generationer fostrats i en grotesk perverterad version av islaminspirerat nationalsocialistiskt hat, i arabiska terrorläger (under arabisk kontroll -bortom israeliskt ansvar och kontroll- av sina arabiska bröder) utanför Israels gränser. Därmed att de ska till slut få obegränsad möjligheer till att införa sina rasistiska apartheid, som de redan svurit på i årtionden på att de ska anställa i ett gränslöst blodbad mot Israels barn.

  Kanske lurar det ondskefulla trollet dn mest godtrogna naiva offren för sin ränkesmidande ondska.

  I den civiliserat intelektuella hederliga världen dock är sedan urminnes tider bl.a. judea det historisk och erkända judiska Israeliska ursprungslandet.

  Att inga utomstående historiskt och moraliskt kunskapsbefriade politiker, exv typ esbati, kan ta avstånd från Johan Bultgrens lismande quisling retorik, är talande för den samlade representativa svensk ariska judehatarvänstern samlade kolelktiva idoti.  

 14. # Anonymous A-K Roth

  BiB, var snäll och sätt igen inte ord i min mun! Palestinier kan bara vinna på att få ett stopp på våldet!

  Men eftersom du tar upp ämnet kapitulation kan man ju fråga sig varför dem som begår brott mot mänskligheten - mordbombningar riktade mot oskyldiga civila - inte ska kapitulera. Brukar du i allmänhet tycka att mordbombare och brottslingar inte ska kapitulera? Dina sympatier ligger då mycket underligt till. Projicera nu inte så att du tror jag talar om gemene palestinier; jag talar om terrorgrupperna och deras krigslorder, dem som du inte vill ska kapitulera.

  Det kan bara bli en win-win-situation om båda sidor kompromissar och förhandlar fram ett fredsfördrag. Och för det måste terrorn stoppas.

  Men om du, som jag börjar misstänka, är en sorts skrivbordskrigslord själv har du förstås inte en varaktig fred i sinnet.  

 15. # Blogger Bulten i Bo

  A-K Roth, jag tycker också att det vore en alldeles utmärkt idé om dessa personer kapitulerade. Våld är aldrig bra.

  Rörande vilket israeliskt territorium som ska erkännas ser jag att Simulev/IDF/Kalle/Dannie inlägget ovan förklarar att västabanken ingår i det okompromissbara israeliska territoriumet. A-K Roth protesterar varken mot det eller mot den "reklam" som han fömedlar för sioismen med sitt tonläge i debatten.

  Så jag antar att jag har fått svar på min fråga, om nu ingen seriös Israelvän vill specificera vilket Israeliskt territorium det är som ska erkännas  

 16. # Anonymous A

  Nej, du BiB, våld är aldrig bra. Jag har för mig att israeler protesterade mot vissa av IDF's ageranden och att somligt togs upp i domstol och stoppades.

  Men det är inte den sortens kapitulation du syftade på förstås. Iom att Hamas/Fatah etc. håller på med ett terrorkrig mot civila israeler i syfte att krossa Israel och överta landet kan jag bara anta att det är dessas kapitulation du står emot. Och då kan jag bara dra slutsatsen att du anser att deras våld är legitimt. För hade du tyckt att det var folkrättsvidrigt skulle du nog inte föra deras talan så intensivt. Fy skäms!

  BiB, truth be told, så har jag inte ingående läst andras långa inlägg men du är kababel att själv bemöta dem. De verkar vara skrivna i affekt förmodligen triggade av din egen trånga och ensidiga syn. Min syn om israeliska territoria vet du sedan förut: När "belligerence" har stoppats, enligt res. 242, läs PM avväpnar terrorgrupperna, stoppar våldet och sätter sig vid förhandlingsbordet, då kan parterna förhandla fram försvarbara gränser för sina två stater. Och det har varken jag eller BiB någonting med att göra.  

 17. # Blogger Bulten i Bo

  Ingen som helst specifikation över hur det territoriumet avgränsas som skall tillerkännas okompromissbar överhöghet av den judiska typen av religionsutövare alltså?

  En ganska tydlig illustration över var knäckfrågan i konflikten ligger.

  Sen ser jag att du skyller Simulev/IDF/Kalle/Dannies debattstil på undertecknad! Kommentar överflödig, men även det en bra illustration om hur de judiska extremisterna hålls om ryggen av de som utgör sig för att vara seriösa israelvänner.  

 18. # Anonymous Anonym

  Trollet fortsätter hårdnackat att låtsas om att de skulle handla om "territorium". Från västafrika till cetralasien ligger det mer än 20 suveräna arabiska stater. Muslimska araber kontrollerar redan 99% av mellanösterns ytor. Araber kontrollerar redan 80% av det forna brittiska mandatet Palestinas arealer.
  Israel är en liten demokratisk ljuspunkt i ett hav bland dessa arabiska land. Endast tanken på dess existens är naturligtvis för mycket för försvarare av förintelseförnekare, antidemokrater, och judehatare att kuna tåla.

  Sen låtsas ömka för terroristernas barn, vilket naturligvis är en ren lögn. Ty vore det så skulle man naturligvis protestera mot de bestialska våldet de utsätts för från sina egna fränder. Enbart "hederrelaterat" dödande utgör en klart större dödsfaktor bland dessa, än Israelisk legitimt försvar.

  Ser inte Bulten i bo, eller nån annan svensk vänster som signerat uppropet att stoppa övergreppen mot de arabiska barnen.

  Det beror naturligtvis på att i deras sjuka värld är sådana barn endast dugliga som PR kanonmat att utnyttja. Främst i demoniseringssyfte mot Israeliska judar som tydligt ska fråntas rätten att försvara sig mot barbarierna och rasistiska apartheid etniska utrensinsgförsök i Adolf Hitlers anda.

  Därför kan ingen judehatande vänster skriva under den som har en humanistisk vädjan att arabiska barn borde slippa sina fränders terror, eller hur Dr Johan Bulten?  

 19. # Anonymous Anonym

  Summering: Bultgren tycker det är "tveksamt" att judar ens kontrollerar mindre än 1% av mellanöstern.

  Slutsats: Det här är den enda och riktiga "knäckfrågan" ...för antidemokrater, försvarare för förintelseförnekare, judehatare allmänt bruntött pack (som likt sina nationalsocialisitka ideologiska bröder brölande) skrålar demonisering judiska Israel, och Bultgren, dvs huruvida judar ska få framgent fortsätta att (ö.h självständigt)
  e x i s t e r a.

  Ergo: detta handlar alltså inte om territorium, utan rätt till (fortsatt) judisk existens, som Bultgren finner efter förmodligen långtgående "funderingar", "tveksamt".

  Bra att vi fått det klargjort en gång för alla, och att ingen vänsternisse tar avstånd från trollets härjningar talar sitt tydliga språk om vänsterns folkmordsaspirerande ideologiska politik mot självständiga judar.  

 20. # Anonymous A-K Roth

  Detta,

  "Ingen som helst specifikation över hur det territoriumet avgränsas som skall tillerkännas okompromissbar överhöghet av den judiska typen av religionsutövare alltså?"

  visar som ingenting annat din rasistiska läggning.

  "överhöghet av den judiska typen av religionsutövare"???

  Jag skriver om stopp på våldet, kompromiss och förhandlingar och du skriver antisemitiska fördomar. Hur ska jag eller någon annan kunna bestämma över palestinska och israeliska önskemål???

  Du är sannerligen en förlorad själ.  

 21. # Blogger Bulten i Bo

  A-K Roth, vari ligger det rasistiska och antisemitiska i det citat du återger från mig? Det är väl ett allmänt erkänt faktum att staten Israel och dess tillhörande landområden är ett projekt skapat för att judiska religionsutövare ska kunna ha en nationalstat med egen etnisk och religionsmässig dominans inom. Utan judisk överhöghet, inget Israel, det erkänner ju även judar själva:

  Det arabiska fredsinitiativet talar även om de palestinska “flyktingarnas” rätt att återvända vilket är betydligt mer problematiskt. Israel framstår alltså som skurken som inte vill ha fred. Att det arabiska fredsinitiativet raskt skulle resultera i två palestinska stater istället för en judisk och en palestinsk stat är en problematik som ignoreras.

  Om du tycker sådan etnocentrism låter rasistiskt, skjut inte på pianisten. Jag som är anhängare av en enstatslösning med en demokratisk stat för judar, muslimer och kristna, är väl den förste att skriva under att citatet ovan är rasism, men det är ju inte jag som har skapat denna terminologin!  

 22. # Blogger Bulten i Bo

  Egentligen ska man väl inte besvara den anonyme galningen här! Men det kan ju inträffa att någon ny tittar in här och tror att min gäspning mot honom skulle betyda att jag accepterar hans anklagelser mot mig. Så är det naturligtvis inte och som ni kan se finns det inte en enda länk eller citat som styrker hans påståenden om mig som "antidemokrat"/"judehatare"/"förintelseförnekare" mm.

  Den extrema typen av israelvänner som häckar här fungerar på det sättet, de har inga belägg för sina desperata anklagelser (t.ex. den om att TT skulle vara befolkat av "ökända extremister, revisionister, israelhatare och förnekare av Förintelsen") och för att kompensera det höjer dom tonläget till det outhärdliga.

  Vill ni läsa en seriös Israelvänlig blogg föreslår jag denna!

  Till sist dock en liten parallell. Jagf anser inte att det är en självklarhet att en baskisk stat ska utrpas i norra Spannien. Där bor en stor andel personer som inte karaktäriserar sig själva som basker utan som spanjorer och statsfrågan måste därför lösas i samförstånd mellan de folk som bor där.

  Vill man kalla detta för att jag "förnekar det baskiska folket en stat", kalla mig "anti-baskier" och påstå att jag i själva verket drivs av ett rasmässigt hat mot basker och är ute efter att anstifta ett folkmord på alla basker, ja då skulle man nog inte uppfattas värd att ta i tång med ens.

  Än mer oseriöst skulle det nog uppfattas om man som "konstruktivt" förslag på den baskiska frågan ritar upp en karta med alla spansktalande områden i världen (inkluderande Syd- och Centralamerika) och hävdar att den spansktalande minoriteten i Baskien minsann har andra områden som dom kan flytta till.

  Den spanjor som blir tvingad att flytta från den by han är uppväxt och rotad i blir nog inte ett enda dugg gladare av att andra spanskatalande människor minsann får bo kvar på sina ursprungsplatser.  

 23. # Anonymous Anonym

  "Jag som är anhängare av en enstatslösning med en demokratisk stat för judar, muslimer och kristna"

  Den finns redan, och heter Israel, till den antidemokratiska judehatarens stora sorg!  

 24. # Blogger Bulten i Bo

  Den anonyme vet naturligtvis att en enstatslösning innebär att Västbanken och Gaza ska införlivas i denna demokratiska stat och att den samlade befolkningen i detta område ska sen avgöra landets framtid.

  Och då brukar han av någon anledning aldrig vilja vara med längre!  

 25. # Anonymous Anonym

  "och som ni kan se finns det inte en enda länk"... som DR Johan Bultgren vill (kan) bemöta.

  Extra avslöjande dock, är det att den anonyma sociopaten vägrar att signera uppropet mot att terrorister sätter sina barn (för en extra bonusinkomst i "martyr"-blodpengasersättning från diktatorer) i skottlinjer för returnerande försvarseld från Israeler.

  Eller nej förresten det är bara talande för cynismen som råder bland vänsterrepresentavia "vänner" av arabisk-muslimska barn, som för övrigt inte heller kan finna några klagomål när dito araber mördar sina klangrannar, eller ens sina egna barn.  

 26. # Anonymous Anonym

  "vet naturligtvis att en enstatslösning innebär att Västbanken och Gaza ska"

  Nazi-antisemitens "fredliga" endlösung.

  Gaza är för övrigt under PA kontroll och ska inte inkorpereas med Israel.

  Men alla sådana "förslag" innebär i praktiken(liksom alla andra halmstrån att försvaga Israel, inför nästkommande utlovade jude-Förintelse) alltså att en självständig Israelisk demokrati förebehållslöst ska dränkas av miljoner hatiska muslimska arabiska terroristfiender som "medborgare", från kringliggande diktaturer, som svurit på att mörda vartenda judiskt barn!  

 27. # Anonymous A-K Roth

  "...okompromissbar överhöghet av den judiska typen av religionsutövare..."

  Detta är dina ord och ditt fördömande och jag kan bara gå efter vad du skriver. Vad kategorien "judar själva" tycker, tänker och skriver varierar men du sätter som vanligt alla i ett bås. Du vet mycket väl att Israel har kompromissat och kommer att fortsätta kompromissa.  

 28. # Blogger Bulten i Bo

  Jag kan hålla med dig, A-K Roth, att det var fel av mig att tillskriva Magnus Lindbergs skrifter så som gällande för samtliga judar; ett inskjutet "vissa" had inte skadat i min text. Point taken.

  Om de känner för att gå vidare och bekämpa "generaliseringar" tycker jag dock att du nu borde ha ett alldeles utmärkt tillfälle att på samma sätt läxa upp och ta i örat de två anonyma skribenterna för deras senaste alster. Du har nog större chans att lyckas påverka dem än vad jag har.

  So long!  

 29. # Anonymous Anonym

  "So long!"

  ....standarssvar från empatislöa vänsteradvokater, när det påkomms med att inte alls bry sig om arabiska barn.

  Fortfarande vill inte semi-anonyma Johan Bulgren låna ut sin signatur till uppropet mot att arabiska barn placeras i stridslinjer av sina fränder!

  Konsekvent vägran hos samtliga vänsternissar, talar tydligt det cyniska språk där araber får finna sig i att utnyttjas bokstavligt talat som kanonmat för vänsterns mordiska ideologier.  

 30. # Anonymous A-K Roth

  Jag vet inte om det är mitt jobb att ta de belackare du i extrem selotism dragit på dig i örat? Vore det inte att hårddra "love thine enemies" in absurdum? :)
  Du vill nog försvara dig själv från di anonyme, BiB.

  So long, men så får du inte glömma knäckfrågan förstås: det är av yttersta vikt att terrorn och våldspolitiken stoppas av palestinska myndigheten om det ska bli fred.  

 31. # Blogger Bulten i Bo

  OK, då arkiverar vi denna debatt och minns den till nästa gång du ska försöka göra troligt att du minsann tar avstånd från judiska extremister.  

 32. # Blogger Bulten i Bo

  A-K förresten, du missar väl inte Ekots lördagsintervju. Simulev/IDF/Kalle/Dannie har orskat att alliansens utrikesminister fick det lite svettigt, minst sagt!  

 33. # Anonymous A-K Roth

  BiB: "...OK, då arkiverar vi denna debatt och minns den till nästa gång du ska försöka göra troligt att du minsann tar avstånd från judiska extremister..."

  Jag vet inte vilka judiska extremister du talar om. Är de anonyma som käbblar med dig judiska? Hur vet du i så fall det? Folkfientlighet och fördomar är väl lika illa vilken trosinriktning, om någon, man än har?

  Om du tror att jag inte skulle vara starkt emot judiska extremister har du alldeles fel och du gör det inte lättare för dig genom att dra små tricks som i citatet.

  Den dagliga terrorismen, en knäckfråga, vill du prata bort den, eller? Inte av vikt? Inte relevant?  

 34. # Anonymous Anonym

  "OK, då arkiverar vi denna debatt och minns den till nästa gång " ...semi-anonyma judehatartrollet trollet Johan Bultgren, raljerandes hetsar mot judar, den judiska staten och allt annat som passar in bland dårarna som förebehållslöst i nazitysk Goebellsretorik få härja fritt bland vänster-mordiska antidemokratiska ideologins extremistiska rashetsande folkmordsaspiranter.  

 35. # Blogger Bulten i Bo

  Du menar på fullaste allvar att du fortfarande inte lärt dig att känna igen simulev/IDF/Kalle/Dannie?  

 36. # Anonymous Anonym

  Bultgrens febriga jakt efter sina hjärnspöken kommer ju "lämpligt", en avledningsmanöver med metatjatter istället för att svara på fakta i sakfrågor. En trolliskt specialité i förnekelse.

  Som exempelvis, vilken territorium är störst av Israel och dess arabiska granskap? Varör kan inte Bultgren ens låna ut sin anonyma signatur till att protestera att arabiska barn hamnar i frontlinjer, placerade där av sina egen vuxenvärld?

  Anledningen har vi fått se nu till Bultgrens perversa vägran och tystnad på att bemöta sådan sakfakta, och det är ju tydligt för att Bultgren främst drivs av ett sjukligt hat mot judar (utom de judar som hatar andra judar, typ Finkelstein nazisternas och vänsterns favoritquisling) och bryr sig därav föga om andra rättvisefrågor, där det inte finns några judar att beskylla!  

 37. # Anonymous A-K Roth

  BiB, jag är inte allvetande. Men du vet förstås att dina anonyma motståndare är judar. Och det blir din egen kamp, inte min.

  Du får nöja mig med att jag är stark motståndare till våldsam extremism från alla håll. Därför är det så svårt att se TT ignorera just den knäckfrågan som handlar om brott mot mänskligheten.  

 38. # Blogger flitigamyran

  http://nyfikenvital.info/
  http://banta-viktminskning.blogspot.com/
  http://kosttillskottguiden.blogspot.com/
  http://argiplex.blogspot.com/
  http://blinc-eyeliner.blogspot.com/
  http://makeup-blinc.blogspot.com/  

 39. # Anonymous Anonym

  Judehataren Bultgren kan tydligen inte ge några logiska förklaringar på frågorna, uppenbart eftersom det inte finns några judar att skylla på, varför arabvärlden är 99% större (och girigt nog räcker inte det) än dennes förhatliga Israel.

  Dr Josef Mengele skulle varit stolt över en sådan politisk lärjunge som herr Johan Bultgren i Nazityskland tusenåriga ariska rike.
  Kvacksalvare som i "vetenskapens tjänst" bara bedriver lite rashygienisk demagogisk judehets!  

 40. # Anonymous Anonym

  Jag föreslår att bloggens författare inför en vanligt förekommande regel på andra bloggar: Kommentarer som inte har med inlägget att göra tas bort.
  Det blir lite mkt bulten & co annars. Moderering bitte!

  /HK  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats