TT-kritik


2008-05-03

Israel frias från dödsattacken, TT förtiger nyheten

Israels armé släppte igår video som friar Israel från ansvaret för explosion sm dödade en palestinska familj i Beit Hanoun den 28 april. Utredningen visar att familjen dödades av en sekundär explosion av sprängmedel som var avsedd för attacker mot israeliska civila.

Alla israeliska och internationella medier och nyhetsbyråer rapporterar om nyheten: Haaretz, JPost, YNetNews, AP, Reuters, CNN etc., etc.... Aven i Sverige rapporterar tidningen Dagen och Sveriges Radio (SR) om utredningen.

Men inte TT.

Detta är särskild anmärkningsvärt med tanke på att just TT försökte skapa så mycket väsen som möjligt och lägga skulden på Israel. Israels påstådda skuld nämndes några gånger i tid och otid, senast igår (TT-kritik skrev om detta lögnaktiga telegram också).

Nu när utredningen friar Israel från skulden blir det tyst som i graven. Hur länge ska svenska medier anlita en nyhetsbyrå med så tydlig propagandistisk agenda? Kan tidningarna inte översätta Reuters telegram på egen hand?

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-05-03 kl. 12:10.

11 Svar till “Israel frias från dödsattacken, TT förtiger nyheten”

 1. # Anonymous Anonym

  vilken utredning"skit snack"  

 2. # Anonymous Anonym

  Det är lite löjligt att bråka om TT.

  Tidningsredaktörerna är gamla 68or (eller har motsvarande åsikter) och trivs uppenbarligen med att sprida vinklad propaganda.

  D.v.s. TT är bra för att hålla ryggen fri. Deniability.

  Och om man tycker redan det är illa -- vad tror ni händer med en artikel som är kritisk mot en stor annonsör...? :-)

  Jag kommer aldrig mer att prenumerera på en svensk tidning. Eller klicka på en annons på deras websiter.

  (Källa är en f.d. journalist som var copy writer på ett gammalt jobb. Postar anonymt f.a. journalisten inte ska vara identifierbar.)  

 3. # Anonymous BR

  Den enda utredning som behövdes var den videoupptagning från en israelisk UAV som visar att det var explosionen från de sprängämnen som de 4 arabiska terroristerna bar, som dödade den arabiska familjen på GS.
  Islamisterna som utnyttjar oskyldiga som sköldar fortsätter att inte förneka sig och TT fortsätter att förneka deras skuld.
  Tur att det finns alternativa källor till information, till TT  

 4. # Anonymous Anonym

  Det var konstigt att media rakt av köpte versionen att det var israelisk raket som hade dödat barnen. Men att TT vill att den bilden ska vara kvar förvånar mig inte

  /Marcus  

 5. # Anonymous Anonym

  TT rapporterer den stora nyheten att Obama vann 4 delegater på Guam. Däremot har jag inte sett någon artikel att US verifierande av Nord Korea var på väg att hjälpa Syrien konstuera en identisk kärnvapen konstruktion som Pyong Yang.. endast Raiwa Morras protest att det var ett civilt mål som Israel bombade för ett halvår sedan.
  Eva  

 6. # Anonymous Johnny

  TT är en satanistisk organisation. Det är en grupp människor som sympattiserar med grupperingar som mest liknar de som fanns i tyskland på trettiotalet.

  Att arbeta på TT bör vara ett av de skamligaste jobben man kan ha i Sverige.

  En TT anställd är en person man inte vill vara vän med. En TT anställd är en förlorad själ som bär på ett stort självhat.  

 7. # Anonymous Margareta

  Johnny, framförallt är det tragiskt att se att de anställda och ansvariga på TT Utrikes (som sedan länge inte kan kallas för journalister) är beredda att dumpa hederskodexen inom yrket: nämligen att så långt som möjligt ge en allsidig och saklig bild av en händelse, och istället prostituera sin forna yrkesheder i utbyte mot falska propagandistiska poänger till försvar för en ideologsk kamp.

  TT Utrikes i ett nötskal.  

 8. # Blogger World traveller

  Det aer vael typiskt svenska media. De aer ju de mest pro-islamiska i hela vaestvaerlden och goer vad som helst foer att svaerta ner Israel, USA, svenska utlandsstyrkan m.fl och vad som helst foer att stoedja Hizbollah, Hamas och andra radikala islamister.  

 9. # Blogger Amer Al-bayya

  Kriget mot Irak,kriget mot Libanon,kriget mot Gaza,hot mot Syrien, Hot var mot Yasser Arafat, hot mot Abbas,Israels ockupation går vidare och bosättningar är USAs orättvis politik mot hela Mellanöstern för Israel och mot Palestina..Var är FN:s 28 resolutioner mot Israel ,USA??
  Spelet gäller arabvärldens område, Oljan, makt och pengar..
  Stoppa USA och Israel..USA måste börja med Israels kärnvapen först och förbjudna vapen,FN
  7 Frågor till politiker i västvärlden!! Många länder i Europa vill ändra lagen för att skydda Israels brott och krigsbrott.!! Detta är rasism,orättvist och olagligt.Detta är inte rättvist.
  Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
  Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
  Jag frågar alla politiker :-
  1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
  2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
  3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
  4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??Vem betalar USA:s stöd till Israel??
  5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
  6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
  7- Vem kan stoppa Israel??
  Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
  Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
  Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.  

 10. # Anonymous Samira

  TT har skämt ut sig totalt genom sin osakliga oseriösa hetskampanj mot Israel. Den demonisering vi sett genom goebbelsk propaganda kan endast syfta till en sak i längden; utplånadandet av Israel. Uppvigling och lögner mot ett folk och dess land kallas hets mot folkgrupp och är straffbart.  

 11. # Anonymous Vertigo

  Håller helt med Johnny! Svårt att tro något annat än att djävulen självt är TT:s arbetsgivare. Där finns de nya islamistkramande nazisterna.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats