TT-kritik


2008-09-19

TT mörkar om finansiellt stöd till terrorgrupper

TT publicerade missvisande artikel om danska socialistgruppen "Fighters+Lovers" vars T -shirtsförsäljning har lett till fängelse för flera personer. TT:s text skapar intrycket att brotten bestod av att trycka T-shirt med terrorgruppernas logotyper:
"Brottet består i att föreningen sålt T-tröjor med texten PFLP och Farc."

Vad de inte skriver är att Fighters+Lovers hann samla in 25 000 DKK som de ämnade skicka till PFLP och Farc (som är på EU:s terrorlista), och det var detta de dömdes för.
Det var inte själva t-shirt-texterna som var brottsliga, utan att de tänkte skicka pengar till terrorgrupper. Lyckligtvis hann polisen slå till mot gruppen och stoppa överföringen innan den hann ske.

Eftersom danska medier (inkl Ritzau) klarat av att rapportera alla fakta, utgår jag ifrån att TT som vanligt förvränger nyhetsrapporteringen för att driva sin agenda. Politiken t.ex. har en bra koncis genomgång av saken.

Att PFLP för övrigt är en terrorgrupp råder inget tvivel om. Man har en rad flygkapningar och självmordsbombningar mot civila på sitt samvete. Den är dessutom känd för tydliga nazi-fasoner. Under flygkapningen av Air France flygplanet 1976 lät de etniskt sortera passagerarna och släppte alla icke-judar. Ironisk not, var det deras tyska socialistiska kollegor som fick sköta själva sorteringen. I Sverige är det bl Ali Esbati från Israelfientliga ”vänsterpartiet” som skickade pengar till PFLP.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2008-09-19 kl. 10:35.

9 Svar till “TT mörkar om finansiellt stöd till terrorgrupper”

 1. # Anonymous Mats

  I länken till DN-versionen av TT:s artikel framgår det att TT nu lagt till att de dömda hade "skickat överskottet till grupperna".

  Men i länken till det ursprungliga TT-telegrammet i SvD kan man se att TT från början hade försökt att dölja att det rörde sig om finansiering av terrorister. Där ger TT också stort utrymme till de som försvarar terroristfinansiärerna med att man måste få finansiera "frihetsrörelser".  

 2. # Anonymous Mattias

  ååå vad nyhetsrapporteringen suger i landet,, jag blir såå matt  

 3. # Anonymous Anonym

  Den här sajten är rena skämtet. Snacka om att se spöken mitt på ljusa dagen. Varför skulle TT hjälpa terrorister? Varför skulle TT ha någon extrem vänsteragenda? I vilket syfte? Tror ni på allvar att TT:s medarbetare ingår i någon slags hemlig orden, som medvetet försöker förvränga vår världsbild?

  Såna här virriga konspirationsteorier säger inte ett jota om TT. Men massor om folket som sympatiserar en sådan svartvit världsbild.

  I kommentatorsfältet till detta inlägg yras om ett "ursprungligt TT-telegram" där TT "försökt att dölja" det ena eller andra.

  Nu är det bara så att det är nyhetssajterna, tidningarna, radion och tv-redaktionerna som stryker i TT:s material.

  Ett fylligt TT-reportage förvandlas raskt till en liten notis i tidningen. Att information på detta vis försvinner är, enligt denna sajts logik, TT:s fel.

  Här klagas på ensidighet. Herregud, TT-kritik, ta en titt i spegeln nån gång!

  Ej TT-medarbetare  

 4. # Blogger Bernt

  Anonym...

  Den här bloggen och andra har gett många exempel på att nyheter om Mellanöstern närmast filtreras från AP/AFP/Reuters innan de skrivs på svenska.

  Ämnen som Pallywood, tortyr av Hamas-medlemmar från PA, etc nämns närmast inte. För ett exempel, se Majd al Barghouthi i svenska medier och internationella. Han var en Hamas-imam som torterades ihjäl av PA.
  http://www.hrw.org/english/docs/2008/04/04/isrlpa18425.htm
  http://www.reuters.com/article/featuredCrisis/idUSL23359821

  Och åt andra hållet...
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1561384/Hamas-honeymoon-ends-with-torture.html

  Den oseriösa propaganda-spridningen kan ha annan orsak än de politiska åsikterna hos medarbeterna på svenska medier. Ge gärna en förklaring med mer än tvärsäkra påståenden som stöd, Anonym.

  Det verkligt chockerande är att ett otroligt välbevakat ämne i både svenska och internationella medier kan skötas så oseriöst. Hur hanteras då andra ämnen som inte är lika omskrivna?!  

 5. # Anonymous Tony

  Helt fruktansvärt. TT, och tydligen också anonym, vill att svenskarna inte ska få nyhterna oredigerade.

  Det som är skrämmande med sådana som anonym är att hur mycket man än visar på tt's missvisande rapportering, med fakta, så tror dom ändå att det är konspirations teorier.

  Vänsterns indoktrinering har lyckats på en stor del av folket och det kan inte mer än räknas som fruktansvärt.  

 6. # Anonymous Anonym

  Slösurfade när jag kom över länken till denna blogg.
  Tar inte ställning för vem jag tycker har rätt eller fel i Israel-Palestinakonfliktien men vill ge dig cred för att du "hänger ut" TT, när de skriver partiskt vinklade artiklar.  

 7. # Anonymous Hm

  Att TT filtrerar och vinklar nyheter har jag själv kunnat konstatera på bästa möjliga sätt, nämligen genom att kontaktta TT själv. Tom en närstående som är antisemit håller med om att TT vinklar till Israels nackdel.
  Fö hoppas jag denna blogg fortsätter att uppdateras.  

 8. # Blogger Bernt

  Länken till Human Rights Watch i mitt exempel ovan fungerar inte längre.

  Den här fungerar (just nu):
  http://www.hrw.org/en/news/2008/04/03/palestinian-authority-punish-imam-s-death-custody  

 9. # Anonymous Anonym

  Var är TT-kritik i dessa dagar? Ni behövs.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats