TT-kritik


2010-02-23

TT skärper anriisraelsk propaganda

Efter några år av något dämpad aniisraelism börjar TT återigen använda uppskruvat språk. Dagens telegram heter "Fläckat Israel skärper propagandan" (TT:s rubrik). Både rubriksättningen och innehållet ligger i skarp kontrast med den internationella rapporteringen om samma händelser. Reuters telegram heter till exempel "War of Words: Israel attacks Palestinian rhetoric" och berättar primärt om israelisk strävan att bemöta palestinsk uppvigling till rasism och våld samt vägran att erkänna Israel, någonting som TT stämplar som "propaganda".

In January, Israel's Center for Near East Research stepped up the anti-incitement campaign with the launch of a monthly "Incitement Report." Aimed at Western legislators, it chronicles language its writers say encourages violence.
Israel's Ministry for Public Diplomacy is also inviting ordinary citizens to get involved, with a program to teach volunteers how to present a positive image of Israel abroad. Palestinian incitement is included as a talking point.


Symptomatiskt att TT:s "översättning" valde het bort alla referenser till den palestinska uppviglingen, medan TT-propagandister hävdar att israelisk argumentation "förknippas med den israeliska yttersta högern". Som ytterligare ett propagandistiskt tryck kallas landet för "Fläckat Israel".

Intressant också att TT inte nämner att palestinsk propaganda som Israel nu har för avsikt att bemöta finansieras med svenska skattebetalarnas pengar.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2010-02-23 kl. 22:52.

125 Svar till “TT skärper anriisraelsk propaganda”

 1. # Blogger Kashef

  TYST ANSIKTE  

 2. # Anonymous Anonym

  Det här helt rätt att TT och världen på riktigt börjar angripa Israels slakt på civila. Gud så mycket krut de lagt ner på att världen ska tycka synd om de för vad de gick igenom under andra världskriget, men nu slaktar de själva civila utan att ens blinka. Världen måste få upp ögonen för vilken mördarstat Israel verkligen är. Lyft fram sanningen för en gångs skull!  

 3. # Blogger Rachel

  Världen måste få upp ögonen på folk som Anonym som tydligen tillhör samma grupp islamister som förföljer och attackerar judar i Malmö.Det passar inte anonym att sanningen om Hamas, Hizbullah och andra liknande organisationer kommer upp i dagen. Israel erkänns inte av folk som anonym. Israel har inte slaktat civilbefolkning. Hamas använder använde civilbefolkning som levande värn medvetet. Hamas och andra terroristgrupper attackerade staden Sderot i Israel och området nära gränsen mellan Gaza och Israel under 8 år innan Israel bestämde sig för att gå in med en offensiv. Hamas har investerat i nya vapen och längre gående missiler för att attackera Israel igen. De bryr sig inte om civilbefolkningen i Gaza.Snart kommer Gazaremsan att bli som under Talibantidens Afghanistan sedan Sharya införts och kvinnor och flickor får mindre rätt i samhället.
  Civila dog även i Israel och inte bara under december 2008/ januari 2009 utan även under de 8 år som Hamas och andra terroristgrupper attackerade Israel.
  I Israel finns det många barn från Gazaremsan inlagda på sjukhus för att få behandling mot cancer och andra sjukdomer och deras föräldrar finns med. Pratade med en av dessa föräldrar och han hade haft en fabrik tillsammans med en Israel där folk både från Gaza och Israel hade arbetat tillsammans. Idag är fabriken stängd p g a den konflikt som Hamas orsakat och folk i Gaza har inget arbete att försörja sig och sina familjer med.
  Jag själv bodde jag i norra Israel sommaren 2006 då Hizbullah attackerade Israel.Missilerna föll överallt och även Israelsika araber skadades och dödades vid dessa attacker.  

 4. # Anonymous Martin

  Rachel, om du tror att alla som är emot Israels terror och ockupation är islamister eller antisemiter borde du verkligen skaffa lite perspektiv...
  Om du lägger mindre tid på att skydda makteliten i Israel och den fundamentalistiska bosättarrörelsens retorik, och lägger mer på att undersöka vad som faktiskt är GRUNDEN till att konflikten faktiskt fortfarande existerar: ockupationen och bosättningarna av Palestinsk mark, så kanske vi faktiskt kan komma någon vart i både denna diskussion och i konfliktens lösning.

  Förtryck och terror skapar stöd för radikal islamism, vi har sett det förr och vi ser det i Hamas Gaza-övertagande. Det blir helt enkelt till den enda form av "hopp" som finns till, och den enda utvägen, när allt i ens värld ständigt vänds uppochner, förnedras och förtrycks.
  Båda sidor i konflikten lider svårt av den hårdföra religiösa fundamentalism som finns på BÅDA sidor. Det är dock Israel som måste ta tag i den som finns på SIN EGEN sida först, i form av avvecklande av bosättningar och ett totalt tillbakadragande till 1967 års gränser. Inte sätta högerextremister på utrikesposten.

  Med en sista gnista hopp...

  Martin  

 5. # Anonymous Anonym

  Håller med Anonym till 100%
  Israel är inte ett dugg oskyldig.
  Nu ska Israel fila på sina skamfläckar, tror inte Israels anseende och status någonsin kommer att bli fläckfritt.
  Hamas är lika rötägg dom med de säger ja.Men Israel bär det största ansvaret. Jag är inte antisemit har flera Judisk vänner och tycker om det Judisk folket men inte Politiken. För jag vet att det Israel gör stöttas inte av alla Judar i världen. Nu angriper inte jag dig och du ska stå svars för allt Israel har gjort. För mig är Israel alltid förknippad med mord och förtryck.
  Spelar ingen roll vad än Israel gör den har förlorat folkets respekt och kärlek för länge sedan, den försvann inte 2008 det försvann genom alla år av att plåga oskyldiga palestinier., men det sista hopp man hade om Israel tog staten Israel själv död på hos dom flesta här i världen.


  Så Israels politik är vi mot världen världen är emot os. Vi gör vad vi vill, när vi vill, hur vi vill och vart vi vill. Alla andra ska skita i vad vi gör. De kallar inte jag för demokrati.  Lars K  

 6. # Blogger Rachel

  Israel lämnade Gaza 2005 då Ariel Sharon var statsminister, detta är ett område som styrs av Hamas.Hamas bryr sig inte om befolkningen och investerar pengar i vapen istället.
  De kom till makten p g a att befolkningen avr missnöjd med PLO och dess korruption.
  Den israelsika regeringen är inte en förtryckarelit.
  Förresten, om man tittar bakåt historiskt, när fanns det ett land med namnet palestina?
  Detta område har regerats av olika stormakter, ottomanska impteriet, Storbrittanien mm, ännu längre tillbaka i historien var det romarriket, grekland mm.
  Västbanken och östra Jerusalem var ockuperat av Jordanien från 1948 fram till 1967.
  Islamister och deras antisemitism har absolut inte med vad Israel gör och inte gör, den har med deras judehat de tagit med sig från de länder de eller deras föräldrar kommit till Sverige från.
  Västbanken är Samarien och Jerusalem ligger i Judeen.
  Bosättningar har inte heller med att fredsprocessen har stagnerat. Det är inte bosättningarna som är ett problem utan det är herr Abbas med hans styre som inte vill ha fred.Hjälppengar som skickas till PLO hamnar i konton hos högt stående inom PLO. Stor procent av Yassir Arafats förmögenhet är pengar som genom åren skickats som hjälp men som hamnat i hans konto bl a.
  Pengar som skickas till Hamas investeras i missiler i stället för befolkningen som bor i Gazaremsan.
  Det är ju alltid rumsrent och politically correct att alltid kritisera Israel oavsett om kritiken är baserad eller inte. Om ngn skulle komma med sanningen är det ngt som inte passar in i den negaitva bilden kritiken av Israel så tycker blir det ju ännu mer lögn om Israel som kommer upp.
  Har du Martin t ex någonsin besökt Israel?
  Är det endast en sanning som existerar om detta område?
  Gaza är inte ockuperat och befolkingen där far illa av Hamas styre.
  Hamas blev valt p g a befolkningens missnöje med PLO och dess korruption.
  Det kommer aldrig att bli fred i detta område och det beror inte på att Israel inte vill. PLO vill inte, Hamas vill förstöra Israel likaså Hizbullah, Syrien mm.
  Israel har rätt att existera och rätt att försvara sig.
  Jag själv tillhör ingen speciell politisk grupp och inte heller ngn propagandagrupp. Vad jag skriver kommer från mig själv och inte dikterat av ngn. Israel är ingen diktaturstat, den är en demokrati.
  Förresten, f d statsministern Olmert erbjöd herr Abbas 98% av Västbanken för ett fredsavtal, men herr Abbas accepterade inte erbjudandet.
  Vad säger ni om det Martin, Anonym och alla som anser att Israel inte vill ha fred?  

 7. # Anonymous Anonym

  @Rachel. Typ som om jag skulle bosätta mig i ditt hus och sedan "erbjuda" dig 98% tillbaka?  

 8. # Blogger Rachel

  Hej Anonym,
  Synd att man inte vet vad du heter.
  Hela Västbanken var ockuperad av Jordanien från 1948 t o m 1967.Innan dess tillhörde hela det här området Brittiska imperiet, innan dess Ottomanska imperiet, innan dess...
  Man kan ju inte komma ifrån detta faktum.
  Denna del har aldrig varit landet Palestina som historiskt inte ens existerat.
  Det att Israel accepterar att det skapas ett land som heter Palestina är ju helt fantastiskt.
  Det är ungefär som att säga att Småland alltid har varit ett eget land men att Stockholmarna har ockuperat detta land.
  Förresten, vad har hänt med den kristna majoriteten i Betlehem? Stor del av dem har varit tvungna att fly p g a bl a PLO.  

 9. # Blogger Juristen

  De anonyma inläggen präglas av okunskap och antisemitism. Rachels argument är helt sanna och sakliga.

  Något Palestina har aldrig existerat. Som Rachel påpekar är de landområden som tidvis har kontrollerats av Isreal områden som tidigare kontrollerades av andra nationer. Men något ockuperat Palestina har aldrig och kommer aldrig att existera. Sådana påståenden är enbart antisemitisk propagande utan verklighetsförankring.

  Jag reagerade också kraftigt mot de tydligt antisemitiska vinklingarna i TT's rapportering. Ljudet av krossat glas från 1938 ringde i mina öron. Bra att detta blogginlägg bemöter TT på ett sakligt sätt.  

 10. # Blogger GRÖN

  Att storbrittanien ockuperade pallistinerna före 48 är ett mycket klent försvar för Israels ockupation av dem. Två fel gör knappast ett rätt. Vad Israel sysslar med är inget annat än en etnisk utränsning. Man fördriver folk pga vilken folkgrupp de tillhör. Hur kan en tänkande människa försvara det. Jag kan hålla med om att TT,s artikel verkar vinklad men det beror i stort på att övrig media regelmässigt vinklar åt andra hållet. Och försök inte avfärda mig med att vara instisimit då jag har flera judiska kompisar. Det är inte judar jag har problem med utan Israel.  

 11. # Blogger Rachel

  Läs lite historia Juristen. Inte reviderad sådan.
  Påminns du om kristallnatten 1938.
  Mina föräldrar överlevde förintelsen och den propaganda som är ensidig mot Israel och judar påminner väl om vad som hände i Tyskland och senare i Europa efter att Hitler och hans parti vann valet. Om man nu ska prata om kristallnatten.
  Det behövs en ordentlig debatt där man visar båda sidorna på ett balanserat sätt, inte bara en ensidig sådan där Israel är ett stort blodtörstigt monster och är orsaken till allt ont i världen.
  Grön-
  Israel håller inte på med etnisk utrensning.  

 12. # Blogger GRÖN

  De fördriver människor på grund av deras etniska tillhörighet. Vad annars kan det kallas?  

 13. # Blogger Rachel

  Hej igen grön.
  Israel fördriver inte människor.
  Gaza är fritt sedan 2005 då judar slängdes ut från sina hem där.
  I stället för att Hamas investerar i befolkningen som bor där investerar de i vapen som missiler mm för att snart igen attackera Israel.
  Dessa vapen kommer mestadels från Iran.
  Folk från Gaza är trötta på Hamas.
  Idag fungerar Gaza som en islamistisk diktatur skapad av Hamas.
  Hamas kom till makten där p g a att folk var trötta och arga på PLO och deras strye och korruption.
  Glöm inte det Grön.  

 14. # Blogger GRÖN

  Enligt all internationell rätt lever palistinierna under ockupation, det är inte öppet fördiskusion. Det är också fakta att palistiniernas yta att leva på krymper för varje dag då Israel tar mer och mer. De tvingar pallistinska familjer från sina hem och förstör deras möjligheter att försörja sig, det är själva definitionen på att fördriva.
  Att förneka det är att förneka fakta, precis lika dumt som att förneka förinelsen.  

 15. # Blogger Rachel

  Vilken internationell rätt Grön?Israel tvingar inte folk från sina hem och vad gäller att försörja sig så har Hamas lyckats förstöra Gazas befolkings chanser att försörja sig.
  Israel utvidgar inte sin bebyggelse som du säger.
  Du är kanske härifrån detta område och har flytt för att du varit eftersökt pga terrorist aktiviteter.  

 16. # Blogger GRÖN

  Ha ha ha. Att beskylla mig för att vara terrorist bara för att jag inte gillar Israels ockupation är ju löjjeväckande. Den typen av beskyllningar gör bara att det verkar som om dina argument har tagit slut.
  Vilken internation rätt jag pratar om så är det geneve-fördraget. Har du hört talas om det?
  Att Israel tvingar folk från sina hem är faktum och erkänt av FN. Ta och läs FN:s rapporter i frågan, eller är dom också bara antisimiter?
  Israels mur, som enligt FN ligger på pallistinsk mark, skiljer pallistinska byar från deras odlingsmarker. Är inte det att förstöra deras försörjning? Israel hindrar också transporter av mat och mediciner från att komma in. Och sluta använda hur hamas beter sig mot den egna befolkningen som ett argument för Israel att också bete sig illa. Det är inte ett hållbart argument.  

 17. # Blogger GRÖN

  Jag är varken muslim eller terrorist. Jag är född och uppvuxen i Sverige utan någon som helst koppling till mellanöstern annat än att jag inte gillar förtryck av hela befolkningar.  

 18. # Anonymous Anonym

  1. att TT skriver ensidigt som artikeln handlar om och partiskt kan väl inte vara önskvärt även om man tycker synd om palestinska offer och anser att Israel begår övertramp ?

  2. etnisk rensning - 1.000.000 judar fick fly från Israels grannländer som numera är nästan helt rensade på judar- tror det är en poäng att erkänna detta i samma sammanhang som man tar upp palestinska flyktingar då de är ett resultat av en och samma konflikt

  3. om man funderar på hur man kan uppnå fred bör man nog pressa Hamas att erkänna Israels rätt att existera så att de kan förhandla annars finns det inget att förhandla om. Israel kan ju inte förhandla om frågan "när ska ni döda oss" - det måste bygga på att man tror på fred men fred åt alla  

 19. # Blogger GRÖN

  Jag håller helt med om att Hamas bör erkänna Israels rätt att existera men ser inte varför dom skall göra det innan Israel gör det motsvarande. Israel erkänner inte att palistina nånsin varit ett land eller att det skulle kunna bli det.
  Att israeler fick fly från granländer är inte bra men det är inte på något sätt ett försvar för Israel att i sin tur fördriva andra. Det argumentet har med andra ord ingen betydelse i diskusionen. Man måste få lov att diskutera de fel som Israel gör mot Pallistinier utan att det dras upp vad helt andra länder gör mot Judar.
  Varför skall pallistinierna stå till svars för vad Libyen gör?  

 20. # Anonymous Anonym

  Israelvänliga krafter är tydligen extremt känsliga för ordval i rubriker. Så blir det lätt när man inte har rent mjöl i påsen.
  Det väsentliga att debattera är staten Israels agerande mot landets ursprungsbefolkning, Palestinierna.  

 21. # Anonymous Patric

  Hej Rachel,

  "Efter att ha tillhört Osmanska riket i tre hundra år blev Palestina, efter första världskriget, deklarerat som en internationell zon under brittisk och fransk kontroll, Palestinamandatet. Utan att tillfråga områdets befolkning föreslog FN:s Generalförsamling i resolution 181 den 29 november 1947 att det brittiska mandatet Palestina skulle delas upp i en judisk och en arabisk stat. Röstetalen i generalförsamlingen var 33 ja, 13 nej (däribland Arabförbundet som företrädde den arabiska befolkningen i Palestina under delningsförhandlingarna) och 10 nedlagda. Vid denna tidpunkt utgjorde judarna 33% och araberna 67% av Palestinas befolkning. Planen innebar att 56,5 procent av Palestinas ytan skulle bli judiskt område och den arabiska delen skulle innehålla 43,5 procent av ytan. När NF-mandatet upphörde utropade judar i Palestina den 14 maj 1948 staten Israel på en stor del av Palestina. Den arabiska majoriteten accepterade inte detta. Judarna accepterade förslaget formell men "Ben-Gurion hade inte för avsikt att hålla sig till de begränsningar av den judiska staten som föreslagit; han menade att det skulle komma möjligheter till att utöka territoriet."

  Så hade inte förslaget funnits om en tvåstatslösning så hade aldrig FN heller kunnat godkänna Israel som stat  

 22. # Anonymous Anonym

  Rachel: såna som dig gör att antisemitismen ökar mer och mer.
  Inte för att du är av judisk härkomst utan att du är så naiv och lever i din lilla värld och tror dig att du kan övertyga hur oskyldig och underbart Israel är. Allt du skrivit och försvarat om Israel finns motbevis mot dina argument. på Nyhetsrapporteringar, FN, Amesty,och massor med andra som säger en och samma sak. vad har du för bevis mot sån tung bevisning. Att förneka allt så hela världen ser och hör vad Israel gör mot oskyldiga människor.

  De där med att Olmert erbjöd Abbas 98% av Palestina men varför inte 100% som är pilestniskt? Dom 98% tycker jag du ljuger så de stinker om det, för Israel erbjud andra landområden än de som var innan 6 dagars kriget. Samt Jerusalem skulle tillhöra Israel det var den typen utav 98% som du talar om. De låter så fint o generöst från din sida och säga så. Jag säger som anonym jag kommer hem till dig tvingar din familj ut ur ert hus misshandlar dig om du gör motstånd, och bor där och slänger allt du äger på gatan. Men sen erbjuder dig komma tillbaka till ditt hem men sj vill jag ha kvar din ytterdörr och bosätter mig vid din hall och vill veta vart du ska gå varje dag och bli kroppsvisiterad. Sen får jag se om jag har lust och släppa dig igenom. så som det dagligen är i Västbanken.

  Lars K  

 23. # Anonymous moderat

  Även om det inte funnits en Palestinsk stat, så finns det människor som ägt och brukat jorden i detta område under tvåtusen år. Det är dessa som berövats sitt land och sina hem och blivit flyktingar, när staten Israel bildades.
  Staten Israel är byggd på militärt våld och etnisk rensning, de Palestinier som flytt är inte välkomna tillbaka till den nu judiska staten, eftersom den är en stat för judar.

  Israel vill av naturliga skäl bevara minnet av nazismens ondska,men agerar samtidigt själv som ett Herrens utvalda folk, utan respekt för andras rättigheter.  

 24. # Anonymous Misan

  GRÖN: "Israel erkänner inte att Palestina nånsin varit ett land" just för att det aldrig varit det. Däremot stöder man en ny statsbildning med detta namn - så snart Hamas & Co ger upp sina planer på att utplåna Israel från kartan och döda alla judar. "Israeler" flydde inte från grannländerna, judar gjorde det. Ca 850 000 judar flydde från sina hem och tillgångar i arabländerna - var ser du dessa flyktingar idag? Vad är deras krav på återvändande och deras krav på ersättning från sina forna hemländer?
  PATRIC: Glöm inte att ca 75% at det forna palestinska mandatet avstyckades, innan delingen du nämner, till vad som idag är Jordanien.
  Israel fördriver ingen - i en demokrati kan man ta flyget därifrån. På gott och ont med brister och annat så har alla boende i Israel fulla medborgerliga rättigheter; druser, judar, kristna, muslimer, bahai etc. Var ser du flyktingströmmarna från Israel idag? Nej, jag trodde väl det. Var kommer flyktingströmmarna ifrån? Gaza? Jordanien? Libanon? Irak? Iran? Just det. Vad har de gemensamt?
  "Palestina" är namnet romarna gav provinsen när de ockuperade området ca år 70 EVT - inte något storslaget "palestinskt" folk med en egen kultur. Vart tog den vägen isåfall, om den nu fanns? Var är spåren av dem? Språket? Kulturen? De arkeologiska fynden? Valutan? Innan 1948 kallades alla boende i det brittiska mandatet som kallades Palestina för palestinier; judar, muslimer, kristna. "Palestinier" som ett eget arabiskt folk föddes långt senare. Judar har bott i området i tusentals år, långt innan Mohammed föddes och grundade Islam. Ironiskt nog betår det som man idag kallar "Västbanken" av områdena Samarien och Judéen. Det som idag kallas Nablus (efter romerska Napolis) är det bibliska Sh'chem (Sikem) - som ett exempel. Det bodde judar där när araberna först anlände och sedan när muslimerna kom för att erövra.
  Att "Anonym" på fullt allvar tror att dagens palestinier tillhör landets "ursprungsbefolkning" är faktiskt skrattretande för det visar med all tydlighet hur okunnig "Anonym" är - och förmodligen även inte kapabel att tänka självständigt då han tydligen har köpt alla argument Hamas & Co så beredvilligt sprider omkring sig. Att folk försöker skriva om historien är ju inget nytt och upprepar man en lögn tillräckligt många gånger så blir den ju till sist sann, något "Anonym" och "Grön" verkar ha tagit fasta på.
  Nej, "Grön" är inte terrorist, han tycker bara som dem och har blivit duperad av deras sorgliga lögner och historieomskrivningar. Det är rätt synd om såna som "Grön" och "Anonym" för de förstår verkligen inte hur lite de förstår. Dessutom är de övertygade om att de sitter på Den Absoluta Sanningen - och att vi andra är för dumma för att begripa det. Det är vanligt hos sociopater och fanatiker att tänka så. Det finns liksom inget utrymme för något annat än de egna åsikterna.
  Och visst är det sorgligt att se att folk med så bestämda åsikter som "Grön" och "Anonym" trots detta inte vågar stå för dem och skriva under något annat än en grumlig signatur. Det säger mer om den som skriver än det som de skriver. De som kan historia vet också att det mesta Grön och Anonym kräks ur sig här är fria fantasier kryddat med en rejäl skopa tvättäkta judehat, mixat med terroristapologetik. Det smakar - och luktar - inget vidare.  

 25. # Anonymous Moderat

  Misan lilla: Du verkar vara lätt ur balans och sprider en massa negativa omdömen om andra debattörer.

  Men inte ens du kan förneka att det före 1948 bodde människor av arabiskt ursprung i det som idag är Israel. Dessa fördrevs från sina hem av judar som flyttade in från Europa, USA, Ryssland och andra länder.

  Motivet till detta var att det 2000 år tidigare existerat en judisk stat i området. Den nyskapade staten skulle vara judisk och de fördrivna araberna fick därför inte återvända till sina hem och sin mark.

  Normalt är att respektera den ordning som råder i världen, inte att revidera historien och på andras bekostnad försöka återställa förhållanden som rådde för tusentals år sedan.  

 26. # Blogger Harry Harrysson

  När man ser procenttecken är det lätt att börja att tänka på tesen om att ljuga med statistik - så om man berättar lite utan för mycket med "per hundra":

  För 100 år sedan VANN och FÖRLORADE man krig, till skillnad som nu, när världssamfundet helt desperat försöker att dra ut Mellanösternkonflikten i det oändliga genom att hoppa på Israel det ögonblick de tycks vinna ett krig. När Ottomanska Imperiet förlorade i 1:a värdskriget krympte det tillbaka till Turkiet. Av de enorma områdena de höll därutanför fick araberna 99,5% i present. Resten bestämdes - ett fortfarande giltigt BESLUT - att det skulle bli det Palestinska Mandatet, och det judiska hemlandet, utan att för den skull fördriva några icke-judar.

  England fick ansvaret att förvalta området tills judarna kunde bilda en stat där.

  De gjorde det med sann kolonial anda, de gillade araber och dess olja och gillade inte alls judar - det hade inte Europa gjort de senaste 1800 åren. De bröt mandatreglerna som de ville - ingen kunde ju hindra dom. De var starkast. De gav bort 80% till en kompis - Jordanien - och förbjöd judar att bo där, så var det 0,1% kvar. Se kartan över Jordanien - precis som gjort för att lägga en oljeledning från irak via jordanien till Haifas hamn, egenartat. (Det börjar aktualiseras igen för att inte ha ledningen i närheten av Iran).

  England gjorde sitt bästa för att förhindra judar att komma, tvärt emot mandatlagarna, medan araber var välkomna allt eftersom judarna förbättrade ekonomi, skolor, sjukvård. 1938 var både Churchill och Roosevelt storligen förvånade över att fler araber än judar reste dit.

  Även under Förintelsen och tre år därefter var England fanatiska om att dränka alla judar som kom i skrangliga båtar, sen åkte de hem.

  Israel deklarerades - att FN också samtyckte var endast en rekommendation, inget bindande. De kunde likväl ha låtit bli, Den judiska staten hade återuppstått ändå.

  Alla vänsternissar älskade Israel tills de visade tänderna 1967, väl medvetna om att EN förlust innebar en andra Förintelse. I den första gick de ner från 17 till 11 miljoner själar.

  Nu längtar vänsternissarna med intensivt hat på nästa Förintelse, från Ahmadinejad. De uttrycker total okunnighet, eftersom de alltför länge har läst medier och lyssnat på politiker från Bildt till kommunisterna som alla framför helt privata fantasier om verkligheten i Mellanöstern.

  Osloöverenskommensen sa INGET om judiska bosättningar! Det var en "förtroendeskapande åtgärd", att dämpa utvecklingen OM araberna gjorde motsvarande - de har inte gjort det minsta av vad de var förpliktigade att göra, som att stoppa terrorismen. Rabin sa klart ifrån att det aldrig blir en palestinsk stat, men viss självständighet beroende på om de slutar med terror. Jordanfloden kommer alltid att vara Israels östgräns.

  §242 säger att Israel ska ge tillbaks land (inte allt land) när de har fått fred och säkra gränser. Israel har redan lämnat tillbaka 90% av det landet som det gällde - Sinai.PLO/Fatahs stadgar säger fortfarande att Israel inte får existera, alla skolböcker talar om Tel Aviv etc. som "illegal settlement" så den uppväxande generationen också ska fyllas med hat. EU betalar denna undervisning.  

 27. # Anonymous Fredrik

  Nå. Egentligen är det väl ingen idé att diskutera med fanatiker? Men man må försöka ändå.

  Först, Israel är ingen demokrati och har aldrig varit det. Israel är en teokrati på precis samma sätt som t.ex. Iran. Israel är framför allt en judisk stat. Glöm inte att det i staten Israel länge fanns fler icke-judar än judar.

  Palestina fanns inte? Det är helt sant. Däremot bodde människor där, hade sina liv där och förtjänade sitt levebröd där. De har trängts undan.

  Israel slaktar palestinier och har gjort det i många år. De använder sig av sin teknologiska överlägsenhet och stöd från USA för att förtrycka sin omgivning.

  Palestinska terrorister självmordsbombar å andra sidan oskyldiga israeler och har gjort det i många år. Det måste staten Israel få bemöta och sätta stopp för, den sanningen kommer vi inte heller ifrån. Inget land kan acceptera att terrorister strömmar över gränsen och bombar civila. Israel har valt att försöka stoppa det genom massmord. Tanken är att varje död Israel ska kosta fienden 100 döda. En metod som bidrar till att skapa fler självmordsbombare.

  Bästa sättet att stoppa det hade varit att eliminera den desperation som gör människor villiga att offra sitt liv för att mörda andra. Kort sagt - vi vill se feta, lata och välutbildade araber i Gaza-området istället för de fattiga, desperata och djupt religösa vi har idag.

  Hamas köper vapen? Ja. Det är djupt olyckligt att palestinierna valde att rösta på Hamas. Israelerna röstade å andra sidan på Likud, som stödjer fler bosättare på västbanken och motsätter sig bildandet av en palestinsk stat.

  Jo Rachel, bosättarna är ett problem. De har systematiskt trängt undan palestinier i många år och på så vis saboterat och slutligen eliminerat de redan svaga överrenskommelser om fred man lyckats nå genom åren. De har försvagat israels diplomatiska trovärdighet till den punkt att ingen mentalt frisk människa litar på Israels goda intentioner.

  De bidrar till den desperation som skapar självmordsbombare genom att göra tillvaron omöjlig för palestinierna. Israels minst sagt mesiga hållning till de judiska fanatiker som bosätter i occuperat område är en av de större orsakerna till att konflikten inte gått att lösa. Där har Israel ett ansvar.

  Och slutligen, ni som hänvisar till förintelsen och kristallnatten. Till er vill jag säga att även om historia är viktigt så är nutid viktigare. I det ögonblick kritik mot Israels beteende idag uppstår så kommer horder av fanatiker att skrika om antisemitism och hänvisa till nazi-tiden. Det saknar trovärdighet.  

 28. # Blogger Rachel

  Tack Harry och Misan.

  Fredrik - Israel inte en demokrati?
  Israel är en demokrati, inte en teokrati. Gällande bosättningar, folk har inte slängts ut ur sina bostäder och judiska bostäder byggts i stället.
  Har du besökt Israel ngn gång Fredrik?
  Du är välkommen hit och se hur Israel är. Men du skulle väl välja att inte besöka det land för att dina åsikter inte skulle ändras.
  Gällande kristallnatten så är det Juristen som tog upp den och jag kommenterade.
  Det att jag råkar vara barn till överlevande från förintelsen kanske stör vissa - Hitler lyckades ju inte med sitt slutliga mål Tredje riket i en judefri värld.
  Man har ingen rätt att kommentera till Israels fördel p g a att det är inte "politically correct" och att bara en synvinkel av vad som händer här är acceptabel- Israel det "judiska gettot" där juden inte har rätt att försvara sin rätt att existera.
  Du, Fredrik, anser inte att Israel har rätt att existera och försvara sig självt.  

 29. # Blogger Rachel

  Tack Harry och Misan.

  Fredrik - Israel inte en demokrati?
  Israel är en demokrati, inte en teokrati. Gällande bosättningar, folk har inte slängts ut ur sina bostäder och judiska bostäder byggts i stället.
  Har du besökt Israel ngn gång Fredrik?
  Du är välkommen hit och se hur Israel är. Men du skulle väl välja att inte besöka det land för att dina åsikter inte skulle ändras.
  Gällande kristallnatten så är det Juristen som tog upp den och jag kommenterade.
  Det att jag råkar vara barn till överlevande från förintelsen kanske stör vissa - Hitler lyckades ju inte med sitt slutliga mål Tredje riket i en judefri värld.
  Man har ingen rätt att kommentera till Israels fördel p g a att det är inte "politically correct" och att bara en synvinkel av vad som händer här är acceptabel- Israel det "judiska gettot" där juden inte har rätt att försvara sin rätt att existera.
  Du, Fredrik, anser inte att Israel har rätt att existera och försvara sig självt.  

 30. # Anonymous Fredrik

  Jösses Rachel. Läste du överhuvudtaget vad jag skrev? Det är så att säga ett krav, om det ska gå att diskutera någonting som civiliserade människor.

  Läs stycke nr 5 igen.

  Förklara sedan vad du menar med "Du, Fredrik, anser inte att Israel har rätt att existera och försvara sig självt."  

 31. # Blogger GRÖN

  Misan: Du missade själva grundpoängen med vad jag skrev. Hur försvarar judars flyckt från andra arabländer att man förtrycker pallistinier. Endast en rasist kan göra tolkningen att eftersom araber jagade ut judar har judar rätt att jaga ut araber på andra ställen.  

 32. # Anonymous Anonym

  Ok, jag skall inte bege mig in i debatten, den är faktiskt hopplös och föranledd av en självklar sanning:

  Israels rykte ÄR fläckat och det är DÄRFÖR man vill att egna medborgarna skall tala gott om landet.

  Till detta har man ett INFORMATIONSMINISTERIUM som är detsamma som statens egna propagandaapparat (demokratier har f.ö. normalt inga propagandaministerier som behöver "lägga bilder tillrätta".)
  Vad är problemet med rubriksättningen?

  För övrigt har inga självmordsbombningar gjorts på vad jag vet 5 år. Det är kanske dags att döda myten att Hamas skickar in massor av självmordsbombare. Det vore bra om även Israelkritiker slutar sprida sådana missuppfattningar.

  Personligen har jag faktiskt inga större problem med Hamas. De är en naturlig konsekvens av situationen. Vilka är vi att döma?  

 33. # Blogger Razmatazuz

  @ Rachel:

  Du verkar inte vara intresserad av att läsa de motkommentarer som du får utan mest utgå ifrån att det som står i dem är felaktigt och "den gamla vanliga antisemitismen" som du uppenbarligen ser i allt som kritiserar någonting som någon judisk person gör. Får man tycka att Seinfeld inte är roligt (jag älskar serien dock)? Får man tycka att Elizabeth Taylor är en dålig skådespelerska (vilket jag anser)? Måste man älska Roseanne Barr (det gör inte jag)? Är man antisemit om man inte gillar Rainman (jag älskar Rainman och allt som Dustin Hoffman gör)? Om man tyckte att Ronny Rosentahls år i Liverpool inte var lyckade är man antisemit då (han var en av mina favoritspelare under dessa år)? Om man tycker att Peter Forsbergs straffmål på Corey Hirsch i OS-finalen 1994 var snyggt är man antisemit då (Kan man tycka något annat?)? Om man tycker att "Krusty the Clown" är dum i huvudet, är man antisemit då (Tycker man inte att Krusty är störd bör man nog sinnesundersöka sig själv )? Sluta upp med denna eviga offerkonstruktion och inse att det inte handlar om att vi som kritiserar Israels politik, lika väl som vi kritiserar en hel del av Hamas förehavanden inte är rasister, antisemiter eller något annat som ens kan liknas vid detta. Det handlar inte om vilken folkgrupp som utgör majoriteten i ett land.
  Jag är inte anti-italienare bara för att jag kritiserar Berlusconis försök att avdemokratisera Italien. Jag är inte antiamerikan bara för att jag kritiserade Bushs utrikespolitik. Jag är inte islamofob bara för att jag kritiserar Irans maktstruktur och Ahmadinejads valfusk. Jag är inte anti-pashtun för att jag inte förespråkar Hamid Karzai som president i Afghanistan, Jag är inte anti-tutsier bara för att jag anser att folkmordet i Rwanda var fruktansvärt och vidrigt etc. etc.

  TT är inte antisemiter bara för att de påvisar att Israel lanserar en ganska uppenbar propagandakampanj där man uppmanar pro-Israeler att säga det som just Israel talar om att man ska säga och där förvanskad fakta utgör en viktig del i information som ska spridas. Att inte kalla det propaganda vore tjänstefel av TTs journalister.  

 34. # Anonymous Anonym

  TT och nästan hela svenska medialandskapet har som främsta uppgift att svartmåla Israel. Rapporteringen är pinsamt ensidig. Rykten och lösaktiga påståenden blir ofta förstasidesnyheter.  

 35. # Anonymous Anonym

  Skönt att det finns folk som Rachel och Misan som faktiskt är kunniga i saken och inte kommer med ordbajsande. Israel är och förblir det enda demokratiska landet i regionen. Leve det landet, leve Israel.

  Michael  

 36. # Anonymous Anonym

  Rachel Du är en förnekarnas förnekare. Stå för det ditt land gör. Skulle visa dig mer respekt om du slutade blåneka till allt och låtsas att Palestinierna lever i harmoni och Israel är deras vän.
  Stå för det ditt land gör och försvara det så fall. Ha någon form utav värdighet i kroppen.

  Säg ja mitt land har gjort fruktansvärda och omänskliga handlingar, jag vet men vi lider utav det vi plågas med. och inte låtsas att ni är enda som lider och är offren. För det är ni båda.

  Vad skulle du säga Rachel om jag sa att Hitler inte dödade så många judar, de överdrivet propaganda från Judarna. Blå neka allt. Jo ja skulle kallas rasist. Om ja bara skulle berätta allt ont Judarna gjorde utan att ens nämner 2 världskriget.

  Det är exakt det du gör just i din blogg blånekar alla anklagelser mot israel. Så som rasisterna gör om 2 världskriget.

  Johanna  

 37. # Blogger Harry Harrysson

  För ett tag sedan skrev jag en artikel om all sjukvård Israel ger till araber från utanför Israel, som fortfarande är rätt aktuell: http://israelisverige.info/2009/07/22/israelisk-sjukvard-for-araber-kopia/ som jag försökte få publicerad i ett antal svenska tidningar - de bara gapflabbade. Det existerar ingen som helst åsiktsfrihet eller yttrandefrihet i svensk press tyvärr.  

 38. # Blogger Rachel

  Hej Harry.

  Det är ju inte politically correct att visa denna humana sida av Israel. Det passar ju inte in i bilden det mosntrösa, blodtröstiga Israel som avsiktligt dödar civilbefolkningen i Gaza. Gaza är ju inte ockuperat område sedan 2005, men detta pratas det inte heller om i massmedia utan faktiskt tvärtom, att det är ockuperat område.

  Även israelsika tidningar har valt att inte publicera att t ex barn från Gaza får behandling på isreliska sjukhus.
  Min äldre son var inlagd ett antal dagar i december 2009 på en av barnavdelningarna på Tel Ha Shomer och där fanns det även barn från Gazaremsan inlagda för behandling mot cancer och andra sjukdomar.
  Deras föräldrar fanns också med.
  Jag förstod att det är ca 50% av barnen på barnavdelningarna var från Gaza.
  Det finns mer och mer folk i Gaza som fejkar en sjukdom för att kunna komma ut därifrån till Israel, Egypten mm för behandling och för att sedan inte återvända.
  Hamas myndigheterna har börjat att mer och mer kolla för att detta inte ska kunna fortsätta.
  Detta är ju ett tecken på att folk i Gaza inte är nöjda och att civilbefolkningen lider under Hamas.  

 39. # Blogger Razmatazuz

  @ Rachel:

  http://hd.se/utrikes/2009/03/12/pchr-1-434-palestinier-dog-i-gaza/

  Läs och begrunda.

  http://www.icahd.org/eng/docs/Swedish%20Cast%20Lead.pdf

  Läs och begrunda.

  Att Israel också har hjälpande händer inom landets gränser tvekar jag inte en sekund på. Självklart finns det godhjärtade och människorättsförespråkare även där, men faktum kvarstår: Israel dödar, förtrycker och jagar en av världens fattigaste befolkningar och kallar det självförsvar. Det är inte rätt, det är inte befogat och det är framförallt inte proportionerligt!  

 40. # Blogger GRÖN

  Razmatazuz: Att Pallestinierna flyr från gasa är väl ett lika stort bevis för att Israels försök att terrorisera invånarna i Gasa? Du tolkar som det passar dig.  

 41. # Anonymous Anonym

  Folk har flyttat sig i alla krig. Varför har just palestinierna mer rätt att återvända än tex finnar til karelen?

  Dessutom så fanns det många områden med majoritet judar i palestina som varit ett område I ANDRA LÄNDER. Palestina har aldrig varit ett land.

  Vart ska alla judar som blivit utslängda ur arabländer flytta? Har inte dom rätt till sina områden i arabländer där deras familjer bott i många generationer?

  Varför kämpar ingen vänstermänniska för judars rätt i arabländer?

  Patetiskt! Hamas är en skam! Alla som försvarar Hamas vet inget om konflikten. Israel kan man ha åsikter om men Hamas är bara negativa.  

 42. # Blogger Rachel

  Razmatazuz
  Israel blev beskjutet i flera år av Hamas.
  Hamas har alltid, som Hizbullah, använt civilbefolkningen som ett levande skydd och skjutit rakter mm från dessa områden in till Israel.
  Israel ringde, eller spred skriven intofmration till civilbefolkningen att de kommer att attackera och attackerade efter.
  Civilbefolkningen i Gaza lider av Hamas styre. Israel styr inte Gaza.
  Grön
  Civilbefolkningen i Gaza lider av Hamas styre. Israel styr inte Gaza.Förtrycker inte befolkningen i Gaza. Gaza styrs av dina vänner Hamas och Hamas styr Gaza som vilken dikaturstat som helst.
  De bryr sig inte om sin egen befolkning.
  Denna bild kanske inte passar dig Grön. Hamas investerar ju i vapen och inte i att utveckla Gaza till ett område som skulle kunna blomstra ekonomiskt. De judar som bodde där förut hade en mycket bra export av jodrbruksprodukter till olika delar av världen. Gaza skulle kunna utvecklas till en bra turistställe med en fin strand, bra hotell mm och på så vis skapa arbetsplatser, få bra ekonomi och satsa på befolkningen, infrastrukturen, utbildning osv. Hamas har i stället valt att investera i vapen för att förstöra Israel som de själva säger hela tiden.Många av de vapen de köper kommer från Iran.  

 43. # Blogger Razmatazuz

  @ Grön:

  Jag förstår inte riktigt varför du angriper mig. Jag kan dock besvara med att jag självklart förstår att inte alla samtycker med Hamas, inte heller jag gör det. Det är dock en demokratiskt vald regering som bör behandlas som en sådan. Att Hizbollah och Hamas militära grenar har använt sig av mänskliga sköldar är knappast något som jag eller någon annan människorättsförespråkare uppmuntrar till. Jag antar dock att ni alla här vet om att även Israel har använt sig av mänskliga sköldar och till och med använt sig av palestinier som mänskliga sköldar.
  Civilbefolkningen kanske lider under Hamas styre och de lagar som de stiftar, men det är något de själva har valt i demokratiska val som av utländska observatörer ska ha gått rätt till. Att de 1434 döda under Gazakriget förra vintern skulle vara Hamas fel förstår jag inte alls hur man kan hävda.

  Hamas har en agenda och en ideologi som jag tycker är förkastlig, men att de kom till makten kan endast skyllas på en aktör i området och det är Israel.

  Det är lögn av anonym att säga att Hamas bara är och har varit negativa. Det fanns en anledning till att folk hade förtroende för dem. De drev skolor, sjukhus och omfattande social verksamhet utöver den mindre positiva krigiska verksamheten de har räddat mängder av liv på palestinska områden. Detta är inget försvar för deras politik eller handlingar gentemot Israel, men rätt skall vara rätt. Det är onödigt att fara med osanning.

  Rachel, du talar om att världen måste få upp ögonen, men det är nog du som måste öppna det andra ögat och inse att allt Israel gör är inte rätt och allt palestinier och Hamas och PLO gör är inte fel. Världen är inte svart och vit, den är målad i alla möjliga färger och för att skaffa sig en nyanserad bild av verkligheten måste man se alla dessa färger och inte välja bort alla utom en.  

 44. # Anonymous Moderat

  Re Anonym 9.17
  Ja folk har tvingats flytta i alla krig. Det är ett skäl till att angreppskrig är ett brott. Omvärlden bör därför bestraffa angriparen och tvinga honom att lämna tillbaka sina erövringar.
  Så skedde under andra världkriget. Nazityskland fick inte behålla vad man erövrat.  

 45. # Anonymous annahita

  Jag är av den enkla åsikten att alla måste sluta tycka att Israelkritik är samma sak som antisemitism. Det kommer inte ta diskussionen någon vart om man drar det kortet till leda.  

 46. # Blogger Harry Harrysson

  Nä, legitim israelkritik har inget med antisemitism att göra. Under Olmertregeringen var jag ytterligt kritisk till hans sätt att behandla Israel som hans personliga falukorv och försöka att i smyg ge bort skiva efter skiva.

  Däremot sprids så mycket lögner som pesten, och det är antisemitism att sprida ens favoritlögner utan att på något vis ha kontrollerat vad som ligger bakom..

  Liksom Reepalu nere i Malmö, jag gav honom ett paket med fakta att läsa på för att sluta dilla ren och skär idioti, så läs det - gott om referenser till säkra källor, inte en massa idiottyckande!

  http://israelisverige.info/2010/02/17/vet-inte-reepalu-ett-dugg/  

 47. # Anonymous Frö

  Hello!

  Som jude så skäms jag över att det finns såpass ignoranta personer som Rachel. Har du läst vad folk skriver? Jag anser att de flesta här är extremt sakliga, kunniga och verkar vara hyvens människor.
  om du läser så kan du kanske se att de flesta av dem anser att det är fel att döda. Det är ju du som gång på gång ursäktar bombningar och massmord av civila.
  Att israel förser Palestinier med sjukvård är väl inte mer än rätt då det med säkerhet är deras fosforgranater som skadat dem för livet. Skärpning!  

 48. # Blogger Harry Harrysson

  "Som jude" - det har blivit en livsform numera, självhatande judar som är betydligt mer slängda i käften än Dror Fehler, och det ger extra betalt när man skriver israelhatande krönikor i media världen runt.

  Det räcker att en bit är jude så kan man bli rik på det, se på Helle Klein.

  En fråga - veckan före Gazakriget, då Hamas hade avbrutit ett halvårs vapenstillestånd sände Hamas och dess bandhundar ca 40 raketer om dagen mot ciivila i Israel. Om du hade varit boss i Israel, vad hade du då gjort? Mycket tacksam för svar.

  Hamas hade mycket avsiktligt gömt sej i stadsbebyggelse, helt avsiktligt sänt raketer från bostadsområden och nära FN-kvarter det är ett faktum att de inte sände raketer mot soldater utan mot civila israeler under kriget! Annars hade där blivit fler dödade israeliska soldater. Röda Korset har direkt sagt att Israel inte använde vit fosfor på ett olagligt sätt. ALLA vapen är obehagliga, och trots att israelerna sände hundratusentals flygblad för att varna folk, lät de sen barnen springa runt och hitta fosfor.

  Överste Kemp, brittisk expert i stadskrigföring från Irak och Afghanistan, uttalade sig inför FN att Israel genomförde Gazakriget mycket mer humanitärt än krigföringen i Irak och Afghanistan.

  Efter kriget har Hamas och underhuggare sänt nästan en raket/granat om dagen, fram tills nu. Som premiärminister i Israel, vad hade du gjort åt det?

  Läste du förresten artikeln om att tunnlarna i Gaza har börjat löna sig dåligt eftersom det är överproduktion, och marknaderna i Gaza är överfulla? Det stod på en palestinsk webbsajt.

  Åk till Irak och tala om att det är fel att döda kanske du gör lite nytta.  

 49. # Anonymous Anonym

  Tack Frö tur att det finns normala Judar. Håller helt med att Rachel varken svarar eller kommenterar folks kommentarer utan envisas med bara berätta hur utsatt Israel är.

  Vad är det för mening med att ha en Blogg om man inte diskuterar och försöker på ett normalt sätt övertyga oss andra i denna diskusurin varför Israel gör som dom gör,och försöka få oss att förstå.. Men får oss att bli mer Israel kritiska. Kan med öppet hjärta säga att jag är än mer Israel-kritisk idag än jag var innan jag lästa denna blogg.  

 50. # Anonymous Anonym

  Tack Frö

  tur att det finns normala Judar. Håller helt med att Rachel varken svarar eller kommenterar folks kommentarer utan envisas med bara berätta hur utsatt Israel är.

  Vad är det för mening med att ha en Blogg om man inte diskuterar och försöker på ett normalt sätt övertyga oss andra i denna diskusurin varför Israel gör som dom gör,och försöka få oss att förstå.. Men får oss att bli mer Israel kritiska. Kan med öppet hjärta säga att jag är än mer Israel-kritisk idag än jag var innan jag lästa denna blogg.  

 51. # Anonymous Anonym

  Vill bara tacka för den här bloggen och eran verksamhet. Ni behövs.  

 52. # Blogger Rachel

  Till Frö

  De barn jag mötte på sjukhuset fick behandling mot bl a cancer.Inga fosforskadade.

  Du får väl komma hit till Israel och besöka barnavdelningar och få dig en uppfattning på plats.
  Har du ngn släkt här? De flesta judar har det.
  Jag skriver saker som kanske inte är bekväma för vissa och som jag gärna vill kommer ut. Detta sedan massmedia inte rapporterar om hur civilbefolkningen i Israel ser saker. Jag är inte ensam med mina tankar, det finns fler som tänker som jag.
  Var var du Frö när Hizbullah sköt missiler in till Israel? Jag själv bodde sommaren 2006 i den delen av detta land och det var en mycket otäck erfarenhet.
  Själv tillhör jag inte ngn politisk rörelse och inte informationsministeriet.
  . Irans president har judiska rötter. Hans familj konverterade till islam. Han hatar ju Israel så pass mycket att han kallar till dess förstörelse.
  Du får gärna skämmas för mig. Jag skäms inte för vad jag representerar och mitt ursprung.
  Många judar världen över tänker mycket som jag och israeler likaså.  

 53. # Anonymous Johan Y

  Jag är glad att den här siten finns.

  Israeler och palestinier är två folk som lider. Att ta parti för eller emot är bara att föra kriget vidare och det är tragiskt att vänstern gör det.

  För oss som inte är direkt inblandade 'r jag övertygad om att det bästa någon kan göra är att försöka förstå, och att börja med att vida förståelse för den sidan vi sympatiserar minst med.

  I alla konflikter från arbetsplatser och grannar till internationella är de som står vid sidan och eldar på en stark drivkraft i eskalationen.  

 54. # Anonymous Samira

  Så fortsätter tt att ljuga om Israel och deras fiender. Tyvärr finns det antisemiter som skriver här och försöker sprida samma lögner, som t ex ena anonym, grön, moderat. Tyvärr är det så att judehatet i sverige har nått en så'n gräns att det är på samma nivå som 1930-talets tyskland, så det går inte längre att föra en debatt med fakta.

  FAKTA
  Det har aldrig funnit någon palestinsk stat, inget palestinskt folk (de är araber från Israels grannländer) och inga araber som bott i dagens Israel i flera tusen år. Detta är antisemitiska myter och lögner som idioter tar till sig utan att kolla några fakta. Palestinamandatet bestod av dagens Jordanien + Israel och det var lovat till judarna i Balfourdeklarationen från 1917. Araberna började bråka, som vanligt och då gjorde man en uppdelning där judarna inte ens fick 50 % av det ursprungliga området. Palestna-araberna har således redan ett land och det är Jordanien där det f ö bor 70 % s k palestinier.

  Araberna tackade dock nej till uppdelningen och startade krig mot Israel 1948 (för att utplåna landet, för de vill inte ha några judar i området). Dessutom fördrev alla judar från arabländerna. Gissa vem som har rätt till Israel efter ett sådant betéende...

  Araberna har mängder av (rika) länder att bo i och är en folkgrupp på flera hundra miljoner. Varför skall de bråka med Israel? Det är groteskt sjukt och härrör från en psykopatisk hatisk mentalitet.  

 55. # Blogger haNavi heHadash

  Frågan är hur man hjälper folk som absolut inte vill bli hjälpta.

  Tyskarna fick Marshall-hjälp och vi ser resultatet idag. Gazaaraberna fick allt för 5 år sen för att skapa en stat, mer än 3000 toppmoderna växthus, löfte om uppfiffad flygplats, utvidgad hamn, de hade en bra industriby tills året innan. Araberna slog sönder alltihop och satte sej ner och grät.

  Och araberna på västbanken har fått enormt mycket mer än Marshallhälpen, hur har de byggt upp sin stat, att börja med område A från Oslo-överenskommelsen? Jo, de har en del lyx nu tack vare de enorma summorna, shopping center etc., men Fatahs stadgar talar fortfarande om att göra revolution och tillåter ine existensen av Israel, de fortsätter lära sina skolbarn om de palestinska städerna Jaffa, Haifa och den palestinska sjön Genessaret. Vad gör man?  

 56. # Anonymous Vertigo

  Verkar som Israelhatarna här kan vara TT:s egna "gubbar" som agiterar med sin hjärntvättade rasistpropaganda. Som vanligt har de som hatar inget vettigt att säga, bara dumflum och lögner. De kan inte ens hålla sig till sakargument och relevans i sin iver att demonisera Israel. I sanning en patetisk skara med oärliga uppsåt, i vanlig ordning.

  Rachel och Harry blir påhoppade för att de säger obehagliga sanningar som ingen hört i DDR-Sverige där Israelhatet fått grassera ostört sen palmes dagar.

  Personligen är jag och många andra innerligt trötta på den förljugna mediabilden samt arabernas & islamisternas lögnaktiga gnälliga självpåtagna offermentalitet. Det är nog nu!  

 57. # Anonymous Prio

  Vilka galna idioter som skriver här; anonym, Lars, johanna, moderat, fredrik... Grön som inte kan stava, men är dessto mer hysterisk och desperat, för han kan, liksom de ovan nämnda, ingenting om ämnet.

  Vidriga avskum som skulle gått direkt in i nazipartiet när det begav sig för 80 år sedan. Alltså inga man behöver ta på allvar egentligen och ingen gör det heller.

  Det är sådana personer som är skuld till att Sverige blir mer och mer ökänt i världen och går käpprätt åt helvete. Är de direktkommenderade av extremvänstern och islamisterna är undrar vi alla.  

 58. # Anonymous Sherwood

  Islamism och socialism är de största politiska farsoter världen upplevt tillsammans med nazism och de håller nu på att förgöra världen med sitt gift.

  De senaste "talarna" verkar ha insett detta faktum.

  Israel är ett litet land, omgiven av grannländer som vill utplåna dem. De som skriver mot Israel vet inte vad de pratar om eftersom de aldrig har befunnit sig i en liknande krigs-situation.

  Det säger en hel del om nivån på irrationellt snömos när man ställer sig på samma sida som Förintelseförnekare och förespråkare för etnisk rensing.

  Dessutom, den här Frö som påstår sig vara jude och polemiserar mot Rachel är inget att lita på. Det kan lika gärna vara någon som ljuger för att försöka ta udden av Rachels sakkunskap. Patetiskt att tro att någon med intelligens skulle gå på det simpla tricket.

  Här verkar alltför många vänster-extremister, nazister och islamistsympatisörer(som ventilerar sitt obefogade hat och sin totala okunskap) för att det skall kunna bli seriöst.  

 59. # Blogger Harry Harrysson

  Förbudet emot att publicera saker som är positiva för Israel är kompakt i Sverige. Newsmill verkade rätt flexibla, ändå fick jag totalt nej att publicera en artikel om all sjukvård Israel ger till omgivningen, http://hanavihehadash.blogspot.com/2010/06/israel-och-de-sjuka-araberna.html

  Den har nekats publicering överallt där jag sänt den. Förklara varför! Man FÅR inte visa den sidan av Israel i Sverige!!!  

 60. # Anonymous Samira

  Ta bara det här som en av de anonyma slänger ur sig nämligen "normala judar". Vad är det för absurditet? Uppenbarligen är en jude som är hjärntvättad av vänstern att avsky sitt hemland normalt, enligt antisemiten anonym. Det råkar förstås också lämpligt sammanfalla med anonyms egna avskyvärda åsikts-propaganda.

  Vad är det för normalt med det? De som hatar Sverige höjs inte upp på någon piedestal, men de judar som av någon outgrundlig anledning hatar sitt land Israel (t ex Dror Feiler) hyllas enbart för att de företräder fiendens förljugna antisemitskara. Ändå tillhör dessa en försvinnande liten majoritet. Vad folk här inte begripit är att t o m de mest vänsterextrema i Israel inte vill utplåna sitt land, vilket det kommit att bli liktydigt med i väst. DE är endast kritiska mot högerns politik på samma sätt som det normalt sett fungerar i demokratiska stater.  

 61. # Blogger Harry Harrysson

  Tyvärr är fenomenet självhatande judar med skrivkomplex alltför vanligt om än oförklarligt (för mej). Där finns vänstertyper inom den israeliska akademian som sågar och sågar på grenen de själva sitter på. En "högerprofessor", Steven Plaut, skriver mycket om det på sin blogg http://zioncon.blogspot.com/  

 62. # Anonymous Prio

  Vi som har urskillningsförmåga och kan se sanningen om Israel kontra lögnerna som de onda använder sig av för att demonisera det heliga landet kommer aldrig någonsin förlåta de som satte igång ship to gaza-helvetet. Lika lite som vi förlåter tt, svenska förljugna antisemitmedia eller satans avkomma obama som sitter i Washington. Ni kommer att bli straffade. Vi vet sanningen om era lögner och vi glömmer aldrig.  

 63. # Blogger Harry Harrysson

  Jag har inte för inte 1 Mos. 12:3 i blogghuvudet .....  

 64. # Anonymous Vertigo

  Varför inte Harry, den är bra. Behövs lite fler som Prio.

  Israelhataren och islamisten Obama har bekräftat allas våra negativa fördomar om svarta afrikaner. Dvs att de inget klarar av, allra minst att leda ett land.
  Han kommer att sluta som sin döda kenyanske far - en misslyckad alkoholiserad föredetting.
  Avskum som Obama gör att man förstår varför KKK bildades.

  Tack gode gud för Gert Wilders! Om alla politiker följde honom skulle Europa kunna räddas. Istället har vi fega jävlar som sänker kontinenten likt isberget Titanic. Idioter som inte vågar åtala kriminella fanatiker som svenskarna Mankell, Gardell & co. Idioter som ställer upp på shit to gazafiaskot. Bara att beklaga att inte israelerna gjorde färdigt jobbet med dessa patetiska as. Då hade vi sluppit dem och deras vidriga antisemitlögner.  

 65. # Anonymous Rachel

  Rekommenderar denna artikel om Hamas
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/martyrideologi-1.481389  

 66. # Anonymous Rachel

  Rekommenderar denna artikel om Hamas
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/martyrideologi-1.481389  

 67. # Anonymous Rachel

  Intressant om Gaza
  http://www.youtube.com/watch?v=-tOdW0qEy4g  

 68. # Anonymous Samira

  Bra Rachel!

  Själv rekommenderar jag en eminent blogg: ilyameyer.com. Han tar upp obehagliga sanningar få i Sverige känner till. (Kan tyvärr inte länka).  

 69. # Anonymous Prio

  gazabor = nazister

  TT = turkiska terrorister


  nazister + tt = utplåna Israel  

 70. # Anonymous Sherwood

  Precis. Arabvärlden och islamisterna i t ex Iran och Turkiet ger sig inte förrän de får en ny Förintelse av det judiska folket. Ivrigt påhejade av alla sorters brunvänster i EU och USA. Utan den galne socialistdiktatorn Obama vid rodret hade det vi nu bevittnar inte gått att genomföra. Så här ser dagens nazism ut. (Glöm aldrig att det tyska national-socialistiska arbetarpartiet var ett vänsterprojekt).  

 71. # Anonymous Anonym

  Hittade hit när jag sökte på "TT". Blir både förvånad och förskräckt när jag inser att vad jag trodde var en blog med nyanserad kritik mot svenska Tidningarnas Telegrambyrås allmänna åsiktsmonopol visar sig vara en blog som ensidigt och endast riktar sig mot TT's rapportering om Israel, ur ett proisraeliskt perspektiv, utan tillstymmelse till opartiskhet - ungefär lika det som man anklagar TT för. Nu har jag inga synpunkter att framföra i Israel/Palestina-frågan eller TT's hantering av den. Tycker dock, vilket jag är fri att göra, att bloggen bör byta namn - till vad vet jag inte, annat än att det bör vara mindre vilseledande.  

 72. # Anonymous Haifa

  Anonym är så korkad att det nästan blir tragikomiskt. Tydligen har anonym inte begripit att det här är en tt-kritisk blogg och därmed självklart proisraelisk, jämfört med de arabiska lögner som TT pumpar ut dagligen. Sen ljuger anonym eftersom många kommentarer i början här är direkt onyanserade i sitt antiisraelhat. Varför ens skriva om du inte har någon åsikt?

  Ingen mer än det judiska folket har någonsin haft en stat i Israel med Jerusalem som huvudstad (både idag och för några tusen år sedan.

  Det är bara en av orsakerna till att araberna inte har någon rätt till området. Det palestinska folket är ett gigantiskt bedrägeri. De är araber från grannländerna och där hör de hemma.  

 73. # Blogger Harry Harrysson

  Detaljer om varifråm muslimerna i Israel kommer ifrån, se http://israelisverige.info/?p=380  

 74. # Anonymous Vertigo

  Araberna i Israel har ingen rätt till landet! Endast det judiska folket har rätt till Israel juridiskt och historiskt.  

 75. # Anonymous Charlotte

  Som icke-jude skäms jag över att det finns så mycket jude- och Israelhat i Sverige. Svenskar är oerhört okunniga och oförskämda jämfört med många andra. De har åsikter om Israel, trots att de inget kan. Det är pinsamt att vara svensk, man får skämmas så fort man kommer utomlands. I Israel ber vi om ursäkt för allt ont som svensk media ställer till med samt för galningar som mankell, gardell, kaplan & co. Sverige är som ett DDR, men påstår att det är en demokrati. Så här gjorde man även i förtryckar-regimerna i öst. Inga andra åsikter får höras eller synas i media än de vänsterextrema islamistfascistoida hatarna (dagens nazister). De som vill ha en judenrein värld och vill utplåna Israel. Etnisk rensning och en ny Förintelse alltså. Det är på modet igen, direkt från 1930-talets Berlin.  

 76. # Blogger haNavi heHadash

  Caroline Glick, en av de bästa politiska analytikerna i Israel, har just haft en ny intervju, YouTuberutan ligger hos

  http://missionxp.webblogg.se/2010/august/exklusiv-intervju-med-caroline-glick-pa-jerry.html  

 77. # Anonymous Samira

  Så var svt och TT igång igen med sina lögner om "israelisk ockupation" av palestinsk mark på den s k Västbanken. Det är ofattbart att man får bete sig så kriminellt och ljuga så mycket. Svt är inte ett dugg bättre än Mengele.  

 78. # Blogger haNavi heHadash

  Ny kommentar på http://israelisverige.info/?p=2322  

 79. # Blogger Razmatazuz

  @Samira: HAHAHAHAHAHAHA!
  Jag skrattar gott, för jag antar att du skämtar.

  Det är knappast SVT och TT som nu uttalar kritik mot det israeliska förtrycket. USA, FN, EU etc. Alla är besvikna på Israels totala brist på respekt och den ovilja mot att uppnå fred som finns. Israel verkar fungera på samma sätt som Sverigedemokraterna; dvs. gör allt för att bli martyrer och hävda att det är synd om dem. Jag önskar att alla de fantastiska israeler som bor i Israel sa ifrån och satte stopp för denna fullkomligt galna regering som sitter just nu. Och att alla normalt funtade människor i Israel lyckas sätta stopp för alla de fundamentalister, mobbare och mördare som vägrar sluta bygga sina hus på olaglig, annekterad och ockuperad mark!  

 80. # Blogger haNavi heHadash

  Du menar att israelerna ska göra som vänsterregeringarna gjorde, göra mer för araberna än för judarna. Det är därför de blev bortvalda.  

 81. # Blogger Razmatazuz

  Judar, araber, kristna, muslimer, zoroastrier bla bla bla bla bla bla bla!!!

  Vad spelar det för roll?! Det är just den inställningen som ödelägger förutsättningarna för fred.

  Vad är anledningen till att ni inte vill att det skall bli fred?!  

 82. # Blogger haNavi heHadash

  Och det ska DU bestämma, sen har utopin kommit till vår värld när alla lyder dej ???  

 83. # Blogger Razmatazuz

  Vad betydde det inlägget?!

  Tog argumenten slut?

  Vad i fortsättandet av byggandet i bosättningarna visar på en vilja att uppnå fred?

  Det finns mycket enkla lösningar för att uppnå fred då palestinierna sedan länge har gett upp en mängd av de krav man en gång hade.

  För att uppnå en tvåstatslösning:
  Ett slut på bosättningspolitiken, och tillbakadragande från ockuperad mark. Ett erkännande av Jerusalem som internationellt territorium ej tillhörande varken Israel eller Palestina.

  För att uppnå en enstatslösning:
  Upphörande av krav byggda på religiösa halvsanningar och lögner från båda håll.
  Lika rättigheter för alla människor oavsett etnicitet, hudfärg och religion.
  Ett upphörande av synen på sig själva som "guds utvalda folk" och andra tramsigheter som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

  Israel har en av världens högst utbildade befolkningar, vilket gör det förvånande och märkligt att man står fast vid en massa religiöst dravel och att man anser sig ha rätten att förtrycka och bestämma över ett annat folk på det sätt som man gjort under mycket lång tid.  

 84. # Blogger Razmatazuz

  Vad betydde det inlägget?!

  Tog argumenten slut?

  Vad i fortsättandet av byggandet i bosättningarna visar på en vilja att uppnå fred?

  Det finns mycket enkla lösningar för att uppnå fred då palestinierna sedan länge har gett upp en mängd av de krav man en gång hade.

  För att uppnå en tvåstatslösning:
  Ett slut på bosättningspolitiken, och tillbakadragande från ockuperad mark. Ett erkännande av Jerusalem som internationellt territorium ej tillhörande varken Israel eller Palestina.

  För att uppnå en enstatslösning:
  Upphörande av krav byggda på religiösa halvsanningar och lögner från båda håll.
  Lika rättigheter för alla människor oavsett etnicitet, hudfärg och religion.
  Ett upphörande av synen på sig själva som "guds utvalda folk" och andra tramsigheter som inte hör hemma i ett modernt samhälle.

  Israel har en av världens högst utbildade befolkningar, vilket gör det förvånande och märkligt att man står fast vid en massa religiöst dravel och att man anser sig ha rätten att förtrycka och bestämma över ett annat folk på det sätt som man gjort under mycket lång tid.  

 85. # Blogger haNavi heHadash

  Eftersom det är fullständigt legalt för Israel att bygga i area C samtidigt som PA inte gjort ett dyft för att uppfylla alla löften från deras sida sedan Oslo - var ligger problemet? Läs bloggen jag nämnde.  

 86. # Blogger Razmatazuz

  Inte gjort ett dyft...
  Vad skall de göra har du tänkt dig? Med en myndighet slagen i spillror, utan fungerande polisväsende och rättsväsende etc. etc. Hur kan man ens fundera på att ställa krav på palestinierna i nuläget?! Att det finns både idioter som är fundamentalister och begår förkastliga handlingar och mer normala människor som gör uppror och motstånd mot ockupationen är knappast konstigt.

  Area C är ockuperat territorium! Det tillhör Västbanken, det är palestinsk mark och ingenting annat! Om man skall uppnå en tvåstatslösning måste man från Israels sida inse detta vad än Arafat har skrivit på.

  Israel är den starkaste parten och måste ta första steget om fred skall uppnås.
  Israels regering är dock inte det minsta intresserad av fred eller någon palestinsk stat. Den nuvarande regeringen i Israel är de riktiga terroristerna i denna konflikt.  

 87. # Blogger Razmatazuz

  Det är för övrigt märkligt hur man anpassar sig till de beskyllningar man utsätts för då man kritiserar Israels agerande och folkrättsbrott.

  Man kommer på sig själv med att skriva "den nuvarande regeringen i Israel", trots att problemen med israeliska regeringar sträcker sig betydligt mycket längre tillbaka i tiden än tidpunkten för nuvarande regerings tillträdande.

  Att man skriver så beror helt enkelt på att man då man skriver enbart staten Israel eller Israel riskerar att anklagas för antisemitism.

  Det är visserligen bra att brister i ens retorik påpekas, men man skall inte behöva vara så övertydlig i sitt skrivande eftersom varje sansad människa borde förstå att det är just myndigheters och andra auktoriteters beslut och agerande som kritiseras och naturligtvis inte vanliga medborgare i ett land som trots allt antagligen är det mest demokratiska i mellanöstern.  

 88. # Blogger Razmatazuz

  För övrigt var Osloavtalet enbart tänkt att gälla i fem år innan en permanent överenskommelse kunde inledas.

  När det gäller bosättningarna kan jag inte finna ett enda ställe där Arafat skulle ha godkänt dessa, eller den Israeliska ockupationen av delar av Västbanken.

  Att sprida propaganda och lögner är som vanligt lätt så länge ingen kollar upp dessa!  

 89. # Anonymous Samira

  Razmat... Skratta du, men det enda du gör är att ljuga.

  Det du gör är kriminellt, liksom Svt och TT m fl.

  Du stöttar etnisk rensning av judar, precis som nazisterna (och dagens vänsterpack).  

 90. # Blogger Razmatazuz

  Förtal är något som INTE är lagligt vill jag påpeka. Att hävda att någon stödjer etniska rensningar helt utan grund är vad som är olagligt!

  De här fruktansvärda beskyllningarna måste få ett slut!

  Jag vet inte vad det är som förväntas uppnås genom så onödiga och ogrundade beskyllningar!

  Det finns många som går att diskutera på ett vettigt sätt som åtminstone har lite kunskap, eller nyanser i sin argumentation, men du Samira verkar ärligt talat lite vimsig i bollen.

  Om någon kritiserar Sveriges agerande i världen känner jag mig verkligen inte personligen kränkt och inte heller tror jag att de som kritiserar Sverige har tänkt sig att komma hit och slänga in mig i gaskamrar och brännugnar! Vad är det för ett trams?!  

 91. # Blogger Razmatazuz

  Ni tycker alltså på allvar att detta är rimligt?! http://svtplay.se/t/103472/dokument_utifran__israel_vs_israel  

 92. # Anonymous Samira

  Som sagt du stöder etnisk rensig av judar - en ny Förintelse, för det är vad arabvärden tillsammans med nazister och annat vänsterpack i dagens värld vill och så har det alltid varit, men det begriper man inte om man är en historielös antisemit som R.

  Ingen annan än du är vimsig i bollen och nu får du se hur det känns för Israel och judar med alla grundlösa beskyllningar som galna idioter som du själv kastar ur dig i tid och otid.

  Att kritisera Sverige är inte ens jämförbart. Sverige förtjänar all kritik eftersom man beter sig kriminellt och skickar våra skattepengar till terorister som vill utplåna Israel och sedan ljuger om fakta.  

 93. # Blogger Razmatazuz

  Nu får det vara nog! Tror du verkligen på det där skitsnacket själv? Det är så kränkande och fruktansvärt hur du kan använda den horribla behandlingen av judar, romer, homosexuella och handikappade under 1930- och 1940-talet på detta sätt. Jag ber dig att visa respekt för de mängder av människor som utsattes för denna fruktansvärda etniska rensning och ge fan i att använda den på detta vis!

  Jag vill inte provoceras, men det går inte att låta bli att bli förbannad på sådan anklagelser, och sådan okunskap och respektlöshet!!!!!

  Jag HATAR rasism, jag HATAR nazism, jag HATAR främlingsfientlighet och jag har hela mitt liv stått upp för mänskliga rättigheter, och slagits mot kränkningar av människor byggda på etnicitet, sexuell läggning, hudfärg eller annan idioti.

  Det är just det som är anledningen till kritiken mot Israels behandling av palestinska araber i Palestina och araber i Israel. Det är fullkomligt obegripligt hur man kan visa en sådan kallsinnighet och sådan cynism som den du uppvisar!

  Du skulle behöva en rejäl lektion i FN:s konventioner, en rejäl lektion i demokrati, en rejäl lektion i mänskliga rättigheter och folkrätt!

  Vet du överhuvudtaget vad som pågår i Israel idag? Känner du till den växande könssegregeringen och inskränkningarna av demokrati och pressfrihet?

  Vet du om att det finns mängder av rabbiner och andra troende som stödjer palestiniernas sak? De som tror på alla människors lika värde och rättigheter borde stå upp emot förtrycket!  

 94. # Blogger Razmatazuz

  Vad beror det på att du är så paranoid?

  Varför har du fått för dig att vänstermänniskor och vanliga palestinska araber vill utrota judar?

  Det finns absolut de mer fundamentalistiska araber som vill utrota judar och skicka hela staten Israel i havet, precis på samma sätt som det finns israeler som vill förinta araber och vägrar erkänna den Palestinska suveräniteten, dessa inställningar är förkastliga från både den israeliska och den palestinska sidan.
  Gemene man i Palestina vill dock enbart ha fred och lugn och ro och få leva i sitt land. Precis som de allra flesta israeler vill ha fred och lugn och ro och få möjligheten att leva i sitt land.

  Jag antar att du själv förstår att det inte är särdeles konstruktivt att anklaga människor på det sätt som du, och många med dig, gör. Det enda detta bidrar till är förlorade sympatier.  

 95. # Anonymous Anonym

  >>Vad beror det på att du är så paranoid?

  Razmatazuz, se:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism_in_the_Arab_world#Modern_examples

  http://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_imprints_of_The_Protocols_of_the_Elders_of_Zion#Middle_East

  Och så vidare.

  Notera att antisemitism står i officiella, statligt ägda (och/eller censurerade) medier. Inklusive barn-TV! Vad påminner statligt sanktionerat rasistiskt hat om?

  En annan not:
  Har det (som vanligt) "filtrerats" från svenska medier om att Hamas sagt att Arafat bad dem göra terror under andra Intifadan?
  Om så, borde inte tt-kritik ta upp det?
  http://news.yahoo.com/s/ap/20101001/ap_on_re_mi_ea/ml_palestinians_intifada_revisited_2  

 96. # Blogger Razmatazuz

  återigen undrar jag VAD BEROR PARANOIAN PÅ?!

  Jag förnekar inte att det förekommit och förekommer kränkande behandlingar och diskriminering av minoriteter i arabländerna och att judarna säkert är särskilt utsatta. Precis på samma sätt som minoriteter alltid dessvärre varit utsatta för hot, för diskriminering, för kränkningar i de allra flesta länder i världen.

  Det råder ingen tvekan om att hatet mot judar har växt i arabvärlden de senaste åren och det råder ingen tvekan om att judars hat mot araber har växt. I Israel växer radikalismen och fundamentalismen på ett lika obehagligt sätt som inom den muslimska världen.
  Det finns endast en utväg och lösning dock och denna är fred! Fred kan endast nå genom ömsesidig respekt! Självklart måste Hamas erkänna Israels rätt till existens, men allra först måste Israel få slut på bosättandet och den fruktansvärda behandling som bosättarna utsätter palestinier för! Israel måste sluta hävda sin rätt till land som inte är deras. Gud existerar inte, har aldrig existerat och kommer aldrig att existera och att hävda att Gud har givit landet till ens egna folk är ju ärligt talat ett skämt!

  Självklart uppmanades alla motståndsgrupper att begå sk. terrorhandlingar under intifadan! Vem kritiserar idag telemarksmotståndet för deras sprängningar av tyska vapenfabriker under andra världskriget? Allt motstånd mot en ockupationsmakt är legitimt även om jag själv alltid helst ser fredliga lösningar och ickevåldsbaserade protester.  

 97. # Anonymous Samira

  Razmataz.. Du fortsätter med dina förvridna vänsterlögner. Du är hjärntvättad och hysteriskt galen.

  Du visar ingen respekt för Förintelsens offer genom att stötta de som vill ha en till judeutrotning. Du säger emot dig själv när du skall leka god humanist. Det blir bara pinsamt. Inte trovärdigt.

  FN är en Israelhatande organisation bestående av diktaturer, många gånger islamistiska som gör allt för att krossa Israel. De är inte ett dugg seriösa när de anklagar Israel för olika saker därför deras egna länder är tusen gånger värre. Du har noll koll.

  Det finns inget palestina och har aldrig funnits en sådan stat eller folk, sålunda ingen ockupation. Araberna har ingen juridisk rätt till Israel och det finns inga judar som vill förinta araber däremot vimlar det av araber som vill det motsatta.  

 98. # Anonymous Samira

  För övrigt har du fel om att det finns mängder av rabbiner och troende i Israel som stöder de s k palestinierna. Det är en mycket liten grupp ofta på extrema vänsterkanten och de är illa ansedda och avskydda bland majoriteten av israeler. Landsförrädare kallas så'nt.

  Att palestina-araber skulle vilja ha fred har de aldrig visat, så det är ju bara nonsens av dig att att påstå. Det dom vill är att förinta Israel och stjäla landet. Vilket är precis vad de sysslar med fast med internationell hjälp istället för att ta Israel med miltära medel, för det klarar man inte.  

 99. # Blogger haNavi heHadash

  Razmatazuz: Det låter döfint detdär med ömsesidig respekt, berätta det för Abbas efter det att han hedrar den ena massmördaren efter den andra, häromdan en moder med 4 sönder som hade lyckats mörda judar. Han har inte gjort ett spår för att förbereda sin befolkning på ev. fred utan mal på i samma spår som de hört flera generationer - minns hur Arafat förhärligade barn-shaheeds, och det sitter i, annars hade inte ungar kastat sten i ansiktet på soldater och framrusande israeliska bilar.

  Läs lite i de normala israeliska engelskspråkiga tidningarna (INTE Ha'aretz som allmänt kallas det palestinska språkröret på hebreiska) men läs t.ex. kortnyheterna på http://www.israelnationalnews.com/News/AllFlashes.aspx så ser du hur många terrorangrepp som utförs av araber i Judéen/Samarien som aldrig når TT.

  Barak, som är arabernas förespråkare och har samma uppfattning om nationalistiska judar som Obama - att Västbanken ska vara Judenrein - känner mycket mer för araber än judar och har t.ex. tagit bort massvis med vägspärrar - och dagar eller veckor därefter har det varit arabiska mordförsök på just den sträckan.

  Judiska bosättningar är fullt lagliga enligt Oslo, i Area C, Arafat skrev själv under det och nämnde det sen aldrig i förhandlingar. Det är sen Obama klampade in på arenan och berättade för Abbas att HAN, Kejsaren, skulle fixa Israel, som tanken på att de lagliga bosättningarna skulle vara något hinder. De tar upp a 2% av Västbankens yta. F.ö. läs
  http://www.jewishworldreview.com/1010/glick100510.php3  

 100. # Blogger Razmatazuz

  Det här är dödfött! Det går inte att argumentera med dumhet.
  Om ni inte förstår problematiken så finns ingen lösning. Om ni inte inser att bosättningspolitiken är ett problem, och om ni anser att det åligger den försvagade utfattiga palestinska befolkningen att skärpa sig och inte en av världens mest effektiva krigsmaskiner så finns det inget utrymme för diskussion. Om man anser att varje jude som kritiserar Israels agerande är nazist, eller anser att man inte bär någon som helst skuld utan hänvisar till urvattnade avtal påskrivna under uppgivenhet (avtal som dessutom inte är giltiga längre då Osloavtalet var ett tillfälligt avtal utifrån dåvarande situation) så finns inte heller någon utväg.

  Ni måste alla tänka efter en gång till och lugna ner er fanatism och enögdhet. Jag inser också att det finns mycket som måste åtgärdas på den arabisk-palestinska sidan. Detta hindrar dock inte att palestinierna skall få rätt att upprätta den suveräna stat som de har haft rätt till sedan Storbritanniens NF-mandat löpte ut.
  Dessutom måste Israels regering och varje medborgare inse att staden Jerusalem INTE tillhör staten Israel.

  Den delningsplan som en gång upprättades var inte accepterad då och ett nytt avtal om Jerusalems status måste upprättas, inte bara av Israel och Palestina utan av alla berörda, dvs. företrädare för alla abrahamitiska världsreligioner. Medborgerliga rättigheter måste naturligtvis också klargöras i ett sådant avtal, ett alternativ är att de boende i Jerusalem själva väljer medborgarskap i antingen Palestina eller Israel.

  Det fungerar inte att en plats som är så viktig för alla de tre stora religionerna annekteras av en judisk stat, lika lite som en kristen stat eller en islamisk stat kan hävda sin egna makt över denna stad.  

 101. # Anonymous Samira

  Självklart är det meningslöst att argumentera med en idiot som är hjärntvättat av arabsidan och vänsterns lögner (Razma...)! Det finns inget folk som heter palestinier. De är araber från Israels grannländer. Det finns och har aldrig funnits en palestisnsk stat som araberna har rätt till. Det är endast judar som har rätt till Israel och Jerusalem!

  Vad skulle du säga om t ex norrmännen plötsligt påstod att de hade rätt att äga halva Stockholm?

  Det pågår ingen ockupation. Arbasidan sa nej till delningsplanen av palestinamandatet (Israel + Jordanien) och valde istället att anfalla Israel, vilket de alltid gjort sedan dess. Trots sitt nej fick de Jordanien, där det idag bor 70 % s k palestinier. De har redan fått ett land. Arberna skall inte stjäla mer av Israel än vad de redan gjort! Dessutom har de andra arabländer där de kan bo.

  Jordanien gjordes snabbt Judenrhein, liksom alla arabnationer. Samma väg har Abbas m fl deklarerat att en ny palestinsk stat skall se ut - alltså etniskt rensat från judar!  

 102. # Blogger haNavi heHadash

  Eftersom Raz... utgår från att hon MÅSTE ha rätt, blir det en väldigt tråkid dialog. jag har några liknande kollegor, och när folk varken känner till fakta eller har logisk förmåga är det döfött.

  Bosättningarna var ALDRIG något problem innan Obama tutade det i Abbas eller hur? Det är helt och hållet hans fel att det nu har blivit snack om det. Det är inte baserat på några som helst tidigare lagar eller regler eller beslut, följer enbart Osloförhandlingarna. De judiska byarna i Judéen/Samarien tar upp storleksordningen 2% av markytan.

  Abbas ekonomi har gått upp ca 7-9% (Sveriges 5%) och Gazas med 16%, spelar väl ingen roll för dej.
  Araberna bygger hejvvilt utan några tankar på infrastruktur eller annat, se
  http://www.jewishworldreview.com/1010/glick100510.php3

  Abbas vägrar totalt att stoppa hatpropagandan, en av de väsentliga kraven sedan Oslo. Han vägrar stoppa terrorn, den är med i Fatahs stadgar, och den är lugnare nu enbart för att israeliska soldater kontinuerligt finns i området - hade de lämnat hade det snabbt blivit Hamastan och Israel hade fått ett nytt Gazaproblem.

  Varför stoppar inte Abbas hatpropagandan? Han har lovat Obama och vad skulle han förlora? Varför stoppar han inte alla terroristattacker, som du kan läsa om i israeliska tidningar nästan dagligen? Varför samlar han inte in alla de illegala vapen som Arafat garanterade att göra i Oslo? Han har inte gjort ETT DUGG, bara kräver och kräver och kräver som en unge i en sandlåda som fäktar med sin röda plastspade.  

 103. # Anonymous Samira

  Håller helt med haNavi..., som skriver mycket klokt.

  Mellan arabsidans historierevisionism och vänsterns applåderande propagandalögner blir inte mycket kvar av fakta.
  Snarare gammal vanlig rutten antisemitism. Inte konstigt kanske med tanke på att nazityskland samarbetade med arbvärlden (och Iran) om att göra sig av med världens judar långt innan Förintelsen.

  Judarna var lovade hela palestinamandatent (Israel + Jordanien) i Balfourdeklarationen, men naturligtvis började arabsidan bråka och det slutade med att judarna inte ens fick hälften av det land de skulle fått från början.

  Att hänvisa till FN är oseröst. Ban Ki-Moon är en inkompetent kinesik kommunist, som favoriserar andra diktaturer.  

 104. # Blogger Razmatazuz

  HA HA HAHAHAHAHAHA! Det här är verkligen sinnessjukt! Hur kan man vara så här enögd?! Jag har aldrig protesterat mot staten Israels existens, jag har aldrig varit emot att Israel behåller det territorium som de har rätt till. Jag skulle önska att staten inte var judisk, men det är inget någon har rätt att förhindra. Däremot måste man inse att ingen är felfri, ingen är skuldfri och att den starka alltid bär mer skuld än den svaga.
  Hur kan man bortse från det faktum att människor bor i de regioner som man hävdar sin rätt till? På många platser i världen sker liknande aktioner där rika och mäktiga företag och personer bara beslagtar mark från fattiga människor genom att vifta med papper. Ingen hänsyn tas till att människor redan bor på marken. Likadant gjorde de europeiska nybyggarna i USA då de kom dit. Jag har inte alla rätt, och sitter inte inne med alla fakta, långt ifrån, men jag har en förmåga att se saken från båda sidor vilket ni fullständigt saknar.  

 105. # Blogger Razmatazuz

  Dessutom visar Samira upp sin okunskap och rasism då hon kallar Ban-Ki-Moon för kinesisk kommunist trots att karln är Sydkorean och dessutom inte har någon som helst anknytningar till några kommunistiska organisationer. Oerhört löjligt att anklaga världens absolut viktigaste och största samarbetsorgan för antisemitiskt.

  Detta visar tydligt på den oproportionerliga paranoian som gror i er.  

 106. # Anonymous Samira

  Razmat... Du har inte alls förmågan att se saker från olika håll vilket du påstår. Tvärtom har du bevisat motsatsen att du inte har någon kapacitet till saklig bedömning. Inte på en enda punkt har du lyckats motbevisa oss vad gäller Israel och historiska fakta. Du är en bluff och en dålig förlorare.

  Det enda du klarar av är groteskt vänstersvammel och subjektiva åsikter som ingen bryr sig om.

  FN är en viktig organisation endast för den som är galen nog att tro på bedrägeriet och låta sig luras (läs: vänsterfolk). Det är dina egna åsikter och har inget med verkligheten att göra. Den som har någon som helst insikt i FN vet att det är diktaturstyrt och antisemitiskt.

  Hur tror du annars att man lyckades få igenom Durban I och II konferenserna...? Förklara det om du kan.  

 107. # Blogger Razmatazuz

  Tack för en oerhört meningslös diskussion. Jag tror att ni behöver gå hem, och sätta er på kammaren och fundera just över er inbitna rasism, er obehagliga och märkliga fobi mot det ni kallar vänstermänniskor till vilka jag tydligen hör trots att jag inte är med i något vänsterparti.

  Det är inte OK att vara rasist bara för att man själv tillhör en grupp som varit utsatt under stora delar av historien!

  Det är inte heller OK att förtala människor och inte heller OK att komma med ogrundade beskyllningar. Jag har överbevisat om och om och om och om igen men talar till döva öron. Lycka till med funderandet! MVH//Razz  

 108. # Anonymous Samira

  Man behöver inte vara med i något vänsterparti för att ha vänsteråsikter.

  Om Ban Ki-moon är kines eller inte spelar mindre roll för han är helt klart en vänstermänniska och prokines. Den som stöder FN stöttar diktatorer och terror, men det är förstås inget nytt för vänstern. Det har de ju alltid gjort.

  Razmat...det är du som är rasisten här. Etnisk rensning av judar är inte ok.  

 109. # Anonymous Haifa

  Razmatazus, det är inte du eller någon annan i världen som skall bestämma över Israel. Det är en demokrati och endast israelerna kan bestämma över sitt suveräna land.

  Du borde skämmas så antidemokratisk du är, en skam för Sverige ifall du är svensk.  

 110. # Blogger Razmatazuz

  Återigen: Jag tillhör ett parti, men inget vänsterparti och att vara kritisk mot folkrättsbrott innebär inte att man har "vänsteråsikter".

  Återigen undrar jag var ni får tramset om att jag skulle stötta etnisk rensning av judar ifrån. Jag har aldrig ens sagt något som liknar sådana dumheter! Jag försöker vara saklig, men får bara barnsligheter tillbaka.

  Det står ganska klart och tydligt i mitt förra inlägg att jag inte alls vill, eller tycker att jag ska få, bestämma över Israel. Jag uttrycker att jag önskar att alla stater i världen var helt sekulära och separerade från gammal vidskepelse. Ingen skall bestämma över Israel annat än Israelerna själva. Däremot skall inte Israel, eller israeler bestämma över andra människor och nationer.

  Jag ber er återigen att sluta upp med de barnsliga, ogrundade och löjliga anklagelserna om att jag (och andra som någon gång uttrycker kritik på något sätt mot Israels politiska agerande) skulle stödja etnisk rensning av judar etc. etc.

  Ifall det var så att världen utanför Israel verkligen var det allra minsta lilla antisemitiska så hade Israel varit raderat för länge-, längesedan och det antar jag att ni förstår. Det som sansade människor i omvärlden idag vill se i mellanöstern, vare sig man är europé, asiat, amerikan, arab eller jude är fred, lugn och ro!

  Att strida om vem som äger rätt till mark är direkt patetiskt och visar verkligen på vilken snäv världsbild man har. Det visar vilken sanslös okunskap angående vilka vi människor är och var vi befinner oss man besitter. Vi människor är en liten parasit på en öde ö långt ut i universum. Vi borde vara mer rädda om varandra, om den jord vi lever på och de varelser samt ekologiska system som vi alla är beroende av! INSE!!!!!!!!!!!!!!!!  

 111. # Anonymous Samira

  Patetiskt, Razma.... Du är ens inte rolig så ge dig nu. Du radar upp idiotiska påståenden, utan grund. Det är inte intressant vad du tycker, var är fakta?

  Folkrätt? Vet du inte vad det betyder eftersom du inte kan peka ut de krimenella i konflikten, nämligen arabsidan.

  Nej, du stödjer inte etnisk rensning av judar, du bara försvarar de som vill ha en till Förintelse...


  När har israeler bestämt över andra nationer och folk? När har det hänt i världshistorien?

  Nej du, Israel hade varit raderat nu om de inte varit så starka militärt och vunnit alla arabiska anfallskrig sedan 1948.

  Världen är lika antisemitisk nu som alltid. Inse det om du kan.  

 112. # Anonymous Haifa

  Häpnadsväckande att man kan vara så blind, som Razmatazuz, för världens antisemitism. Det räcker att läsa vissa kommentarer här så är den högst levande, inte minst hos hos Raz själv.

  Raz kan inte ha varit mycket i verkligheten. Världssamfundet är klart uttalat antisemitiskt och proarabiskt. Israel har blivit världens jude, som judarna i Tyskland på 1930-talet. Då var det legitimt att döda judar, nu är det legitimt att vräka sitt besinningslösa hat över Israel (vilket också leder till dödandet av judar). Tack och lov kan de idag försvara sig, vilket man inte kunde i hitlers tredje rike.  

 113. # Blogger Razmatazuz

  Nej världen är allt annat än antisemitisk. Ja, du har nog rätt att de anfallskrig som har inletts av arabiska nationer hade raderat ut Israel om de inte hade varit så starka militärt och det är tur att Israel har vunnit dessa krig och att Israel också fått stöd när det har varit nödvändigt och detta skall absolut inte sluta. Israel SKALL finnas kvar! Då jag kritiserar Israels agerande är detta av anledningar som är uppenbara - Operation gjutet bly som bara handlade om ren skrämselpropaganda och slakt av civila människor, ockupation av mark som man inte har rätt till. Militära styrkor som kontrollerar områden man inte har rätt att kontrollera, bosättare som utsätter palestinsk befolkning för dagliga trakasserier.

  Ingenting av detta har att göra med att jag skulle stötta etnisk rensning av judar, ingenting har att göra med att jag stödjer fundamentalister på den palestinskarabiska sidan (vilket jag självklart inte gör!). Den som kallar mitt ställningstagande enögt förstår inte ordet överhuvudtaget!

  Folkrättsbrott är något som endast stater kan begå. Folkrätten reglerar i första hand förhållandet mellan stater. Om ni inte erkänner den palestinska staten så kan ni ju inte gärna prata om att de begår brott mot folkrätten. Dessutom har INTE den palestinska staten någonsin begått terrorhandlingar till skillnad från staten Israel. Att det finns enskilda terrorister och motståndsmän/kvinnor som begår förkastliga handlingar råder det ingen tvekan om.

  "När har Israel bestämt..." De bestämmer just nu över det palestinska folket och den palestinska staten. Indirekt styr dessutom Israel delvis över den amerikanska politiken då det finns starka lobbyorganisationer som begränsar det politiska utrymmet i USA när det gäller kritisk hållning gentemot Israels politiska agerande.

  Förnekar ni detta?

  Då skulle jag vilja säga att det är ni som inte befinner er i verkligheten.

  Vi lever dessutom i en ekologisk verklighet, inte en ekonomisk, eller religiös.

  Det är aldrig legitimt att döda varken judar eller araber av etniska skäl och det är aldrig upp till någon människa att bestämma huruvida en annan människa skall leva eller ej!  

 114. # Blogger Razmatazuz

  Nej världen är allt annat än antisemitisk. Ja, du har nog rätt att de anfallskrig som har inletts av arabiska nationer hade raderat ut Israel om de inte hade varit så starka militärt och det är tur att Israel har vunnit dessa krig och att Israel också fått stöd när det har varit nödvändigt och detta skall absolut inte sluta. Israel SKALL finnas kvar! Då jag kritiserar Israels agerande är detta av anledningar som är uppenbara - Operation gjutet bly som bara handlade om ren skrämselpropaganda och slakt av civila människor, ockupation av mark som man inte har rätt till. Militära styrkor som kontrollerar områden man inte har rätt att kontrollera, bosättare som utsätter palestinsk befolkning för dagliga trakasserier.

  Ingenting av detta har att göra med att jag skulle stötta etnisk rensning av judar, ingenting har att göra med att jag stödjer fundamentalister på den palestinskarabiska sidan (vilket jag självklart inte gör!). Den som kallar mitt ställningstagande enögt förstår inte ordet överhuvudtaget!

  Folkrättsbrott är något som endast stater kan begå. Folkrätten reglerar i första hand förhållandet mellan stater. Om ni inte erkänner den palestinska staten så kan ni ju inte gärna prata om att de begår brott mot folkrätten. Dessutom har INTE den palestinska staten någonsin begått terrorhandlingar till skillnad från staten Israel. Att det finns enskilda terrorister och motståndsmän/kvinnor som begår förkastliga handlingar råder det ingen tvekan om.

  "När har Israel bestämt..." De bestämmer just nu över det palestinska folket och den palestinska staten. Indirekt styr dessutom Israel delvis över den amerikanska politiken då det finns starka lobbyorganisationer som begränsar det politiska utrymmet i USA när det gäller kritisk hållning gentemot Israels politiska agerande.

  Förnekar ni detta?

  Då skulle jag vilja säga att det är ni som inte befinner er i verkligheten.

  Vi lever dessutom i en ekologisk verklighet, inte en ekonomisk, eller religiös.

  Det är aldrig legitimt att döda varken judar eller araber av etniska skäl och det är aldrig upp till någon människa att bestämma huruvida en annan människa skall leva eller ej!  

 115. # Blogger haNavi heHadash

  Som sagt, Raz verkar rätt hysterisk. Operation Gjutet Bly startades efter ca 10000 raketer/granater mot civila israeler från terroristerna i Gaza, den sista veckan ca 40 OM DAGEN. Vad tycker du att Israel skulle ha gjort i den ställningen, efter att försökt förhandla med Hamas ett halvår under fortsatt raketregn, därefter avbröt Hamas förhandlingarna och öste på än värre??? Ge ett tips vad Israel skulle ha gjort!

  Under kriget riktades inte en enda raket mot israeliska soldater, däremot fortsatte de falla över judiska kvinnor och barn, varenda raket ett folkrättsbrott.

  Goldstone rapporterar en enda av de raketerna. Han nämnde knappast Hamas vid namn i sin tjocka rapport. Han skulle också ha rapporterat om krigshandlingar efter kriget, och Hamas med bandhundar har till dags dato sänt 431 raketer efter stilleståndet.

  Israel utsätter palestinerna.... Vad utsätter palestinaaraberna judarna för? I Judéen/Samarien var det under maj, juni, juli, augusti 17, 21, 22 resp. 20 arabiska attacker mot judar, se http://israelisverige.info/?p=1793

  För 15 år sedan fick Arafat hela område A och B för att stoppa alla terrorattacker. Stoppar de inte snart har Israel all rätt att återta dessa områden.  

 116. # Anonymous Samira

  Raz.... du behöver inte dubbelposta inlägg. Innehållet blir inte mer rätt för det. jag förnekar det du skriver för det är lögn och förbannad dikt.

  Israel kan inte gärna bestämma över något som inte finns, d v s det palestinska folket och pallestaten som aldrig existerat.

  Starka judiska lobbyorganisationer i USA? Det är gammalt vanligt antisemitsvammel, som Israelhatare alltid kommer dragande med, i brist på annat, vilket gör att man aldrig kan ta er på allvar. Inga judiska organisationer är starkare än några andra i USA där det vimlar av olika lobbyister för olika saker. Judar utgör 1 % av USA:s befolkning och kan därmed inte ha någon stor makt. De har dessutom inga identiska åsikter i olika frågor som de kan driva.

  Arablobbyn är de som har greppet om USA:s ledning idag, om någon..  

 117. # Blogger Razmatazuz

  :)
  Otroligt underhållande att få en inblick i vilken verklighet ni tror er leva i.
  Jag kan knappt sluta skratta.

  Att judar är drygt en procent av befolkningen stämmer, men det betyder knappast att man inte kan ha något inflytande. Det är knappast ovanligt i historien att minoriteter har varit mäktiga. Dessutom ser jag inte ett enda ställe i mitt (dubbelpublicerade) inlägg där jag skriver judiska lobbyorganisationer. Det handlar inte bara om sådana. Det handlar om den kristna högern, det handlar om pro-israeliska lobbyorganisationer och det handlar om mäktiga företag där det finns intressen i Israel på ett eller annat sätt, oftast ekonomiska men ibland också ideologiska.

  Ni måste in i verkligheten om någon skall kunna ta er på allvar. Att komma viftande med Balfourdeklarationen nästan 100 år senare hjälper inte mycket. Man måste kunna utgå från här och nu lite granna också.

  Man kan inte luta sig tillbaka på gamla resolutioner, torahrullarna etc.

  Bara visa lite medmänsklighet. Bara visa lite förståelse och ödmjukhet!

  Jag har sagt det förut, men det verkar inte sjunka in;
  Jag är ingen förespråkare av våldslösningar alls och tycker att alla raketattacker är oerhört korkade. Det går dock inte att ens jämföra hemmagjorda ostyrbara raketer med de högteknologiska stridsmedel som Israel förfogar över.

  David (Palestinierna) mot Goliat (Israel) skulle man kunna säga. Jag hoppas dock att David skall slippa döda Goliat utan att de båda skall kunna komma överens och lära sig att leva i fred sida vid sida.

  Dubbelpubliceringen berodde enbart på problem med nätuppkopplingen och det känns ganska patetiskt att angripa detta. Kom igen och lyft nivån lite.  

 118. # Blogger Razmatazuz

  Sluta dessutom att kalla mig Israelhatare! Jag hatar inte någon nation i världen mer än någon annan!!!!!

  Jag kritiserar Italien då de förhandlar om flyktingavtal med Libyen, jag kritiserade USA då de i strid med folkrätten attackerade Irak, jag kritiserar Iran för deras provokationer gentemot världssamfundet, jag kritiserar Nordkorea för deras ständiga uppkäftighet och aggressioner gentemot Sydkorea. I alla dessa lägen handlar det om regeringar och tjänstemän. Det handlar inte om att kritisera befolkningar eller nationers rätt till existens!

  Jag är inte antisemit men det är precis vad du Samira är. Araber är nämligen också semiter. Ni tillhör precis samma folkstam. Jag är inte emot den ena eller den andra sidan, jag är inte för den ena eller andra sidan för jag anser inte att det finns några sidor att vara för eller emot. Det finns en sida och det är människornas och naturens sida. Den kommer jag alltid stå på i alla lägen och den innebär ickevåld, den innebär fred och den innebär ett hållbart samhälle till gagn för alla jordens människor och djur.

  Välkommen in i den riktiga verkligheten när ni är redo :)  

 119. # Anonymous Samira

  Razmat... Du är pinsam, okunnig och flummig (hög kanske). Vilken planet befinner du dig på egentligen?
  Du förnekar vad du själv skrivit om judiska lobbyorganisationer fastän det finns svart på vitt.

  Varför skall inte gamla bindande kontrakt, som t ex Balfourdeklarationen gälla. Skall man göra nya konstitutioner och avtal varje år för stater? USA:s självständighetsförklaring gäller och den är mer än 200 år gammal.

  Sveriges konstitution bygger på en 100 årig regeringsförklaring, så vad svamlar du om.

  Var någonstans har minoritetar haft mycket makt? Ge bevis på det.

  Huruvida arber är släkt med judar. och därmed semiter vet man inte särskilt mycket om.  

 120. # Blogger haNavi heHadash

  Raz....

  San Remokonferensens beslut 1922 togs EXPLICIT över av FN från NF, se http://4international.wordpress.com/2010/04/19/a-vital-development-a-second-san-remo-conference/

  Sverige har lagar från 1700-talet som fortfarande är giltiga när de är tillämpbara.

  Glöm alla amerikanska lobbyverksamheter, som är en standardmetod där att göra sig hörd. Det amerikanska folket är den stora proisraeliska lobbyorganisationen! Se t.ex. http://www.weeklystandard.com/articles/real-israel-lobby_501178.html  

 121. # Anonymous Samira

  Razmat... du säger emot dig själv konstant.

  Varför skriver du "ni tillhör samma folk"... och syftar på mig? Som vanligt uttalar du dig, utan att känna till fakta. Man behöver inte vara jude eller semit för att försvara Israel.  

 122. # Anonymous Haifa

  Som sagt, man måste vara både blind och döv för att påstå att det inte finns någon antisemitism i dagens värld. Hatet utgår från så olika ställen som Iran, arabvärlden, Malaysia, Venezuela, FN och EU och t o m USA(Obama).  

 123. # Blogger haNavi heHadash

  Frågan är varför så många är så vansinnigt frenetiskt antisemitiska, judehatande. Om man ser på http://www.savegaza.eu/eng/ är det ett sånt intensivt judehat att det riktigt glöder. Den självhatande juden Dror Failure är självklart med - de tycks vara allra värst.

  Deras "historia" över Gaza har helt glömt bort 10000 raketer/granater som föregick kriget, där står bara att "Israel anföll omotiverat" - FN och Goldstone och Bildt säger det ju!

  Självklart älskar de Hamas eftersom dess viktigaste punkt i deras stadgar, vilket de visar kontinuerligt, är Folkmord av alla judar (utom ett par utvalda som Godlstone and Dror Failure). De är inte ett dugg bättre än de som vrålade det för 70 år sedan.  

 124. # Anonymous Anonym

  Har bloggen "TT-kritik" tystnat?
  Ser att denna artikeln är den senaste, publicerad i början av 2010...

  Har TT blivit objektivt på senare tid, så bloggen inte behövs, eller vad ligger bakom???

  Jag för min del är lika kritisk till TT som jag "alltid" varit...hoppas bloggen inte har lagt av helt...  

 125. # Blogger haNavi heHadash

  Det är väl snarare att TT:s fantasier har uppmärksammats på flera bloggar, speciellt de som försöker motarbeta Israelhat. Många av de bloggarnas RSS-flöden är samlade på http://israelisverige.info/rnews/index.php?category=1  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats