TT-kritik


2011-04-04

TTalande TTystnad om Goldstones avbön


Lördagen den 2 april 2011 vaknade världen till en av historiens absolut största diplomatiska sensationer: FN-utredaren Richard Goldstone drog tillbaka anklagelser för krigsbrott riktade mot staten Israel som framfördes i Goldstone Report om Gaza-kriget 2008-2009. Liknade anklagelser mot Hamas kvarstår. Aldrig förut så publik internationell figur gjorde en så tydlig avbön i en så kontroversiell fråga. Nyheten fick plats längst uppe på förstasidor av de flesta nyhetssajter över hela världen.

Dock inte i Sverige. Under två dagar, lördag och söndag var det dödstyst i Sverige. Politrukerna på TT visste inte hur de skulle hantera nyheten medan redaktörerna i dagstidningar väntade desperat på politrukernas (bort)förklaringar för att hantera den obekväma nyheten. Redaktörerna på DN, SvD, SVT och TV4 kände till sensationen men inte vågade publicera någonting på egen hand. Till sist när deadline för måndagens pappersupplagor var passerad publicerade TT en notis om nyheten som inte länge kunde ignoreras. Som vanligt för TT var det Israels reaktion och inte själva händelsen som stod i fokus

På måndagen den 4 april 2011 Goldstones avbön är fortfarande okänd för den breda allmänheten i Sverige. Det är dags för oss vanliga medborgare att ta nyhetsförmedlingen i egna händer och bryta TT-politrukernas odemokratiska välde. TT-kritik utmanar sina läsare:

* Blogga om Goldstones avbön
* Kommentera andra bloggar för att sprida nyheten.
* Kommentera artiklar på nätet, särskilt dem som är mest populära och omnämna avbönen
* Twittra
* Informera politiker och opinionsbildare
* Delta i Facebook-eventet Bryt tystnaden om Goldstones avbön!
* Kontakta tidningar och uttrycka missnöjet över avsaknad av objektiv och självständig nyhetsvärdering


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , , ,

Publicerat av Vasserman 2011-04-04 kl. 09:16.

13 Svar till “TTalande TTystnad om Goldstones avbön”

 1. # Anonymous Anonym

  Att det är tyst beror givetvis på att alla inser att Mossad har skaffat sig ett skruvstädsgrepp om Goldstones pung...  

 2. # Anonymous Anonym

  Alltid finns det en ursäkt att hata judar eller hur?
  Kan man inte bevisa något så är det säkert hemliga Mossad som gjort något....

  /Danne  

 3. # Anonymous Anonym

  Hej! Härligt att se att den här bloggen kommer med ett nytt inlägg. TT behöver expneras mer för sina oseriösa vinklingar.  

 4. # Anonymous Anonym

  Fortsätt jaga TT som mer och mer gör allt till propaganda.  

 5. # Blogger Errbe

  Helsingborgs Dagblad tog faktiskt in en insändare om Goldstone och Hamas den 12/4. Finns att läsa som pdf-fil här:

  http://np.netpublicator.com/dagenstidning/hd/HD20110412.pdf

  sid 49.

  Det säger ju något om redaktionens nyhetsvärdering att nyheten står på insändarsidan. En aktiv redaktion kan väl inte bara sitta och vänta på TT ?  

 6. # Anonymous Tony

  Svensk nyhetsrapportering måste vara en av dom största skandalerna
  i hela den fria världen.
  Ömkliga kräk hela jounalistkåren.  

 7. # Blogger cavatus.wordpress.com

  Här finns en utförlig genomgång av TTs ägarstruktur samt ett par nyligen inträffade saker, som i grund i botten är rena rama skandaler, mot bakgrund av den analys skribenten gör:

  http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/april/tt-sveriges-storsta-pk-filter.html  

 8. # Anonymous Stefan

  Fortsättning:
  SVT Text’s redigerade sida:
  139 SVT Text Onsdag 11 maj 2011

  Högeraktivister till attack i Grekland

  Flera hundra högeraktivister, bland dem nynazister, överföll immigranter i Grekland huvudstad Aten i går sedan skulden för ett mord tidigare på dagen lagts på utlänningar.
  Skrikande "ut med utlänningarna" angrep aktivisterna immigranter på gatorna och vandaliserade affärer ägda av invandrare. Polisen tog till tårgas för att stoppa angriparna.

  Upprinnelsen till attackerna var ett mord på en man som var på väg att köra sin hustru till BB. Tre män, som vittnen beskrev som utlänningar, mördade barnafadern och stal hans kamera.

  Russia Today skriver också om händelsen:
  25 arrested in Greece over anti-immigrant rally
  Greek riot police have arrested 25 people in Athens, after far-right activists held a violent anti-immigrant protest. The demonstration, which involved several hundred youths, occurred after a 44-year-old Greek man was reportedly robbed and stabbed to death by a group of immigrants on Tuesday. Police intervened after protesters chased foreigners through the streets and vandalized local buildings.
  http://rt.com/news/line/2011-05-11/#id9821

  Russia Today som ofta skriver om nazism, rapporterade inte om att nazister skulle ha deltagit, ej heller att butiker ägda av invandrare skulle ha blivit vandaliserade, ej heller att slagordet var "ut med invandrarna".
  Nu försvarar jag inte nazister utan menar att TT har gjort en höna av en fjäder och överdriver i sin rapportering. Tidigare har TT rapporterat om mord på invandrare i Köpenhamn (som om en dansk skulle skjuta ihjäl invandrare), när det istället var kriminella uppgörelser mellan invandrare.

  RT publicerar en del intressanta artiklar. Intervjun med Julian Assange är ett måste, om Wikileaks, fler avslöjanden, och uttalanden som:
  "Every war in past 50 years a result of media lies"
  It really is my opinion that media in general are so bad that we have to question whether the world wouldn't be better off without them altogether. They are so distortive to how the world actually is that the result is… we see wars, and we see corrupt governments continue on.
  One of the hopeful things that I’ve discovered is that nearly every war that has started in the past 50 years has been a result of media lies. The media could've stopped it if they had searched deep enough; if they hadn't reprinted government propaganda they could've stopped it. But what does that mean? Well, that means that basically populations don't like wars, and populations have to be fooled into wars. Populations don't willingly, with open eyes, go into a war. So if we have a good media environment, then we also have a peaceful environment.

  http://rt.com/news/wikileaks-revelations-assange-interview/

  Vilket sammanfattar mitt budskap – tro aldrig att det media skriver är sant och är det är den enda sanningen. Ifrågasätt trovärdigheten, sanningshalten, källan och avsikten. Undersök om möjligt och försök påverka media, ofta har journalister en egen agenda samt att de ibland är rent ut sagt usla på att granska källor och undersöka källans trovärdighet.  

 9. # Anonymous Stefan

  Jag läste på TextTv om att flera hundra nynazister överföll immigranter i Aten under tisdagen. Direkt ringde väckarklockan – jag har aldrig hört talas om att så många som flera hundra nynazister samlats på ett och samma ställe. Måste vara någon form av rekord. Sedan vet jag av erfarenhet hur TT vinkar sina notiser i invandringsrelaterade ämnen. Så fanns det en hund begraven?
  Så jag beslutade mig för att ringa TT. Kom till Utrikes och fick förklarat att de hade läst på AFP att ”several hundred people including neo-Nazis …” hade gjort upplopp i Grekland.

  Men sa jag, ni skriver det ju som att det bara är nynazister, och flera hundra av dem som ordnat ett möte att ge sig på invandrare. Varför koncentrerar ni er på nazisterna, när ni inte ens vet hur många de var, de kanske de bara vara 2 personer? Och hur ”mycket” nazister var dessa? Hade de någon armbindel, full mundering eller var det bara rakat huvud? Varför gör ni en sådan stor sak av nynazisterna, och fokuserar enbart på dessa samt utelämnar att det var andra personer inblandade som startade upploppet? Vanliga greker som demonstrerade och andra mer extrema som vandaliserade?

  Vi ska genast rätta till notisen blev svaret. (Som ses nedan). Bedöm själva vad TT sysslar med och om rättelsen var tillräcklig, genom att läsa vad andra media skriver om händelsen.
  Bra sa jag. Sedan fick SVTText ett samtal och det dröjde bara 10 minuter, så var dessa sida 139 ändrad, se nedan.

  TT;s första notis:
  Nynazister överföll invandrare
  ”Flera hundra nynazister” överföll immigranter i Aten på tisdagen sedan skulden för ett mord tidigare på dagen lagts på utlänningar.
  Skrikande "ut med utlänningarna" angrep mobben immigranter på gatorna och vandaliserade affärer ägda av invandrare. Polisen tog till tårgas för att stoppa angriparna.
  Upprinnelsen till attackerna var ett mord på en man som var på väg att köra sin hustru till BB. Tre män, som vittnen beskrev som utlänningar, mördade barnafadern och stal hans videokamera.
  TT-AFP
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/nynazister-overfoll-invandrare

  Rättelsen av TT:
  Nynazister överföll invandrare
  ”Flera hundra personer, däribland nynazister”, överföll immigranter i Aten i går sedan skulden för ett mord tidigare på dagen lagts på utlänningar. (TT)
  11 maj kl 10:36

  Fortsätter ...  

 10. # Anonymous Anonym

  Ännu en lögnaktig kapo till föredera som ingår i hatindustrin. En viktig fakta som bör lyftas fram är att det finns två olika flyktings-status inom FN. En för alla andra och en för palestinier. Människor som fanns i det brittisk kontrollerad Palestina två år innan 1948 räknas som "palestinska flyktingar" även om de kom från andra länder. För resren av världen gäller att flyktingar var bosatta dar de drev ifrån i GENERATIONER.  

 11. # Anonymous Anonym

  Notera kommentarerna till följande artikel aom påpekar att TT har översatt sexisitisk från franska pressmeddelandet till rasistiskt i det svenska texten...
  http://www.svd.se/naringsliv/feminister-rasar-over-imf-debatt_6185141.svd  

 12. # Anonymous Magnus Johansson

  Tony: "Svensk nyhetsrapportering måste vara en av dom största skandalerna
  i hela den fria världen.
  Ömkliga kräk hela jounalistkåren."

  Inte bara den svenska dessvärre; den amerikanska och många fler är på samma nivå. Om en nyhetskanal inte på ett sakligt och sanningsenligt sätt rapporterar om den största politiska skandalen i USA:s historia, den att man nu har inte bara en höggradigt kriminell utan även grundlagsvidrig president, är det något allvarligt fel på nyhetsförmedlingen.  

 13. # Anonymous Anonym

  Hеllo Theгe. I dіscovеred yоur weblog the usage of msn.
  Thiѕ іs an еxtremely neatly wгitten aгticle.

  I'll make sure to bookmark it and come back to learn extra of your helpful info. Thanks for the post. I will definitely comeback.

  Also visit my blog post :: Www.hds.com.Cn  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats