TT-kritik


2007-05-14

TT desinformerar om beslut om riktade tillslag

TT hävdade i gårdagens telegram att Israels regering beslutade att återuppta riktade tillslag mot palestinska terrorister som dagligen beskjuter städer i södra Israel. TT-kritik uppmärksammade igår TT:s propagandistiska grepp att kalla de konventionella militära handlingar mot aktiva kombattanter för ”mord”. Nu visar det sig att även själva påståendet om regeringens beslut är fullständigt obefogat.

Telegrammet är signerat TT-AFP, men AFP:s telegram inte hävdar att Israels regering har fattat något beslut om att återuppta de riktade tillslagen. Inte heller andra internationella nyhetsbyråer hävdar att sådant beslut någonsin ägde rum.

TT-kritik uppmanar sina läsare att kräva att TT:s kunder som publicerade desinformationen ska gå ut med en dementi.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Etiketter: , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2007-05-14 kl. 15:15.

6 Svar till “TT desinformerar om beslut om riktade tillslag”

 1. # Anonymous Arthur

  Riktade insatser är nog en mer militär benämning?  

 2. # Anonymous Roger Lindman

  Riktade tillslag är den korrekta benämningen för insatsen mot terrorister (vilka är legitima militära måltavlor).

  "Mord" är något helt annat och avser endast en planerad insats för att döda en helt oskyldig civilperson. TT:s ordval är grovt propagandistisk och sakligt felaktig.  

 3. # Anonymous Anonym

  'AKTIVISTERNA" i Gaza skjuter nu pa varandra o jag vill veta om TT kommer att kalla det for vad......  

 4. # Anonymous Anonym

  Aktevisterna i Gaza har nu slutat att skjuta raketer in i Israel(tack gode gud). Aktevisterna har andra aktiviteter for sej i dag.  

 5. # Anonymous Anonym

  När TT uppenbarligen är ointresserat av att rapportera sakligt i den här frågan är det minsta man kan begära att de slutar utge sig för att göra det.

  Sigge  

 6. # Blogger Magnus Andersson

  Nu tror jag att tillslag som kan innebära dödande torde vara något som man tillåtit. Det skulle i så fall inte alls vara opropertioneligt.

  Yahoo News (första google-träffen på may jerusalem afp eliezer 2007) i en artikel 13 maj 2007 har "targeted killings" i rubriken och stycket ""We should concentrate on bringing order through targeted killings, the destruction of infrastructure and of military headquarters," Trade Minister Eli Yishai, a member of the security cabinet, told AFP before the meeting."

  Jag tycker inte att det är fel att använda sig av en sån metod när missikattackerna återkommer. Tyvärr skickar nu Iran modernare medeldistansraketer till Syrien men atombomben i händer på islamister är den verkliga prövningen. Irak har varit en nödvändighet och man får bara hoppas att alla ansvariga gör vad som är nödvändigt för att hindra en katastrof.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats