TT-kritik


2007-05-17

TT nämner Sderotsbombningar först efter israeliska svaret

Nyhetsbyrån TT nämnde idag missilattacker mot staden i ett telegram som handlar om israelisk motattack mot högkvarteret för Hamas specialstyrkor.

Under de tre dagars långa bombningarna av staden Sderot avstod TT från att rapportera om det som hände i den skräckslagna staden. Först efter det israeliska svaret började TT nämna bombningarna mot Sderot, inte som en händelse av intresse men som ett väldigt kort bakgrundsinformation till den israeliska attacken. Telegrammet skapar intrycket att tredagars terrorn mot Sderot var en bagatell.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2007-05-17 kl. 15:04.

16 Svar till “TT nämner Sderotsbombningar först efter israeliska svaret”

 1. # Anonymous Anonym

  Om det tigare var osakert var TT har sina politiska sympatier sa vet vi nu. Att titta bort o inte gora nagot ar i bland att valja sida o det har vi sett tidigare i historien.  

 2. # Anonymous Anonym

  I jämförelse med den israeliska statens 40-åriga terror av det palestinska folket så är de primitiva raketattackerna mot Sderot mycket riktigt, en bagatell.  

 3. # Anonymous Anonym

  Jag har en längre tid undrat varför TT anses neutral  

 4. # Blogger Bengt Daniel

  I jämförelse med den lilla israeliska staten och dess enorma arabiska grannländer så kan man diskutera vad som är bagatell  

 5. # Anonymous Anonym

  Den franska nyhetsbyrån ATF förefaller ha samma politiska sympatier som TT  

 6. # Anonymous Anonym

  Är denna blogg ett skämt? Namnet TT-kritik verkar lovande men när man tittar på innehållet så är det inlägg efter inlägg med exakt samma vinkling. Finns det andra fel än att rapportera om Israel vs Palestina som TT gör? Har TT aldrig någonsin rapporterat proisraeliskt?

  Med den logik som denna blogg använder skulle man kunna hävda att varje gång TT använder ordet "terror" eller "terrorist" om en palestinsk handling så är man proisraelisk.  

 7. # Anonymous Anonym

  Nej tyvär har nog alla tt telegram i frågan varit kraftigt vinklade mot Israel. Jag tror dessutom du kommer finna att TT är mycket nogranna med att aldrig använda orden terror eller terrorist beträffande palestinska nidingsdåd. Istället talas det ständigt om aktivister, möjligtvis attentat men för det mesta aktion och dylikt.  

 8. # Anonymous Yos

  Uppgifter om raketangreppen på Sderot fanns faktiskt med i originalförlagan för flertalet telegram om Gazakrisen som TT valt fram. Men de klipps vanligvis bort av 'översättarna'. Flertalet TT telegram tas in från internationella nyhetsbyråer (och signeras med resp byrås namn. En jämförelse mellan originalförlagan (som ofta står att finna på yahoo.news)och TTs "översättningar" ger bra begrepp om redaktionens arbetsmetoder. Även förvrängda översättningar och påklistrade egna påhitt förekomer då och då.  

 9. # Blogger Zarkow

  Skrivit om det som skett här: http://aftonfabler.blogspot.com/2007/05/lgn-och-propaganda.html

  Har även skrivit om TTs vinklingar tidigare - det går tydligt att utläsa en agenda hos en del av deras journalister som är i klass med Reuters blundande för problemet med lokala stringers (fotografer som fotar och säljer sina bilder till de).  

 10. # Anonymous Född före -68

  Som medelålders svensk kan man bara instämma.

  Det här har pågått sedan åtminstone 1982 då vänsterns "antisionism" fick sitt definitiva genombrott i pressen.

  Det är intressant att dessa människor nu allierat sig med en direkt avknoppning av nazismen (Hamas).

  Men å andra sidan är det inget nytt. Taktisk allians slöts ju också mellan Sovjet och Tredje Riket.

  Enligt den logiken borde alliansen upphöra först när Sverige attackeras av militant islam. Då kommer man inte längre att kunna upprätthålla bilden av de stackars islamisterna som ju "bara" vill avskaffa den pressfrihet som TT & co exploaterar.

  Prognos: palestiniernas tid som EU:s kramdjur håller på att rinna ut.  

 11. # Anonymous Född före -68

  Till Anonym 5:16

  Vilken exceptionellt dum kommentar.

  Om det "palestinska folk" du talar om satsat på att bygga upp ett civilt samhälle, forskning, skolor (som inte predikar att judar är grisar och apor) istället för att läsa "Mein Kampf", mörda judar (när de inte mördar varandra) eller alliera sig med de värsta tänkbara diktaturerna (Nazityskland, Sovjet, Saddams Irak och nu Iran) så hade regionen sett HELT annorlunda ut idag.

  De har haft alla chanser i världen under 60 år plus miljarder i bistånd som bland annat du och jag betalat.

  Jag är så jävla trött på att höra dessa i grunden rasistiska "ursäkter" som framförs när det handlar om palestinier. Varför ställer vi inte samma krav på dem som på andra människor?  

 12. # Anonymous Bernt

  "Det är intressant att dessa människor nu allierat sig med en direkt avknoppning av nazismen (Hamas)."

  Född före -68, du borde finna det
  intressant
  vad muftin i Jerusalem gjorde under 2a världskriget..

  För övrigt... palestinierna hade klansamhälle när deras samhällsstruktur slogs sönder. När/om de har en fungerande stat kanske det kan byggas om så det blir modernt, men det är nog omöjligt under nuvarande förutsättningar. Jag tror man måste börja med att kringliggande Arab-länder blir moderniserade.  

 13. # Blogger Ketutar

  I jämförelse av dittan och dattan kan dittan visst se ut som en bagatell, men då måste man ignorera vad som hände innan och utöver dattan.

  Är ett blogg ett skämt på grund av att det inte kritiserar MER än det redan gör? Eller att det "inlägg efter inlägg" har ORSAK att kritisera exakt samma fel?

  Jag slår vad om att mer svenskar vet vad Jenin är än Sderot. >:->  

 14. # Anonymous Född före -68

  Tack Bernt.

  Jag är fullt medveten om samarbetet mellan "stormuftin" och nazisterna. Frågan är om allmänheten är det?  

 15. # Blogger olydig

  Enligt The Guardian (22 maj) så har totalt elva israeler dödats i raketattacker de senaste tre åren. Vilket går att jämföra med att över femtio palestinier har dödats av israeliska angrepp den senaste veckan. När tänker TT-Kritik angripa TT för att de inte går ut med den informationen? Det är väl partiskt om något?  

 16. # Anonymous Anonym

  Ha! Du trippelpostade din lille fjant! Som sagt, studera förhållandet civila döda vs. kombatanter så klarnar det kanske.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats