TT-kritik


2007-05-18

TT återigen ignorerar palestinsk missilterrorn.

Både raketregnet över israeliska staden Sderot och israelisk operation i Gaza fortsatte inatt. Under tre dagar tystade TT ner den palestinska raketbeskjutningen och nämnde den först som en bisak när Israel började svara på terrordåden genom att attackera Hamas mål i Gaza.

Nu gör de inte ens det. Nattens telegram handlar bara om israelisk operation i Gaza utan att även nämna de fortsatta angreppen mot södra Israel. Bara inatt bombade palestinska terrorister Sderots synagoga; på morgonen avfyrade de ännu sju missiler och sprängde en bensinstation. Hamas hotar nu på morgonen även att avrätta alla palestinier som på något sätt ska hindra avfyranden.

Ännu en händelse som fullständigt ignoreras av TT är ständiga palestinska attacker mot Sderot driver folk bort från den skräckslagna staden. 2 500 av stadens 20 000 invånare har redan flytt på ett organiserat sätt; hur många som bara packade bilen och bara åkte är okänt. Det är första gången då palestinska terrorister fördriver befolkning av en israelisk stad inom gröna linjen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Etiketter: , , , , , , ,

Publicerat av TT-kritik 2007-05-18 kl. 08:10.

11 Svar till “TT återigen ignorerar palestinsk missilterrorn.”

 1. # Anonymous Anonym

  TT och AFP skriver vad som passar in i deras agenda.  

 2. # Anonymous Bernt

  Man undrar vad svenska media håller på med?

  De nämner aldrig Pallywood, tortyren av Hamas-ledare på 90-talet etc etc ens när det är relevant. Den här extrema vinklingen blir ju allmän kunskap när folk börjar läsa mer och mer internationella media på nätet.

  DN, SvD, SvT m.fl. kommer att förlora all trovärdighet.

  Mellanöstern är i sig mest intressant för vad man kan utläsa om media. Min fråga är vilka mer områden som behandlas totalt oseriöst.  

 3. # Anonymous Lubbe Ferrysson

  Jag slutade att läsa om Mellanöster i svenska tidningar. Dyngan som TT:s brunröda arme producerar passr i Fibban,
  (M)Ordfronten eller Aftonbladet.  

 4. # Anonymous Anonym

  Skönt att se att någon kommenterar hur svensk media väljer att utlämna information för att göra det oförståeligt för gemene man att förstå VARFÖR israel bombar.
  Jag väljer inte sida i denna debatt men har alltid irriterat mig på att inte få forma min egen uppfattning om konflikten.  

 5. # Anonymous Anonym

  Om man nar en punkt nar man ar overtygad att om nyhetsmedia inte ar att lita pa eller ar helt manupilerade sa har du paborjat en process som kommer att leda till att sjalva Demokratin ar i fara. TT borde tanka pa det.  

 6. # Anonymous Född före -68

  Instämmer med anonym 08:25: demokratin är i fara - och dessutom på två sätt:

  1) Svenska medier ljuger. Konstant. Förklaringen står framförallt att finna i den vänsterinriktade världsbild som dominerat i åtminstone 30-35 år. Den säger att antivästliga / antiamerikanska / antisionistiska grupperingar alltid har rätt och att islam utgör den nya proteströrelsen mot "imperiet".

  2) Den svenska överheten har upphöjt relativism och multikultur till statsreligion. Det gör att man i princip accepterar vilket barbari som helst. Men bara så länge som det omfattas av exempelvis muslimer (tänk på kassetterna i Stockholms moské eller förra sommarens "demonstrationer" till stöd för Hizbollah).

  Jag skrev i den förra posten att palestiniernas tid som EU:s kramdjur är på väg att rinna ut. Men för Sveriges del kommer det inte att ske på grund av deras beteende i Mellanöstern. Tvärtom, ju fler judar palestinierna mördar desto bättre tycker man om dem (minns våren 2002). Nej, situationen kommer att förändras i takt med att deras kusiner trappar upp sin terror mot Sveriges befolkning. Vore de etablerade partierna smarta skulle de hantera den här frågan innan diverse mindre seriösa populistpartier kommer in i riksdagen (vid sidan av V och Mp). Dessvärre har man nog redan släppt ut anden ur flaskan...

  I övrigt tack för en läsvärd blog!  

 7. # Anonymous Relay

  Håller fullständigt med att det är en läsvärd blogg. Men jag har ju alltid sett hamas och hezbollah som rena terrorister oavsett vad svensk media skrivit. Sedan är Västbanken och Gaza Israeliskt territorium erövrat i regelrätta krig. Ska man ifrågasätta det så ska man även ifrågasätta Rysslands rätt till kalinigrad. Men jag tror inte dessa vänsterjournaliset inser hur ologiska dom själva är.  

 8. # Blogger olydig

  Enligt The Guardian (22 maj) så har totalt elva israeler dödats i raketattacker de senaste tre åren. Vilket går att jämföra med att över femtio palestinier har dödats av israeliska angrepp den senaste veckan. När tänker TT-Kritik angripa TT för att de inte går ut med den informationen? Det är väl partiskt om något?  

 9. # Anonymous Anonym

  Är ditt budskap så svagt att du tvingas dubbelposta? Patetiskt.  

 10. # Blogger olydig

  Lika patetiskt som att ha en blogg som heter "TT-kritik" som bara skriver om Israel?  

 11. # Anonymous Anonym

  Vad är det som är patetiskt? Den heter TT-kritik och kritiserar TT. Att det handlar om arabisk-israeliska konflikten framgår, för läskunniga människor, när man läser artiklarna. Kul att du erkänner att du är patetisk.  

Skicka en kommentar© TT-kritik

website stats